|
![]() |
#2191 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2192 | |
Premium
|
Pa dobro jel ima još pozitivnih vijesti oko Win11??? Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2193 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Isključiti standardno telemetriju, pogasiti store i slične stvari pod obavezno onda? Ovo kak je ovaj opisao zvuči kao horor, a vjerujem da nije baš tako. Malo offtopic, ali katastrofa je kad se nešto nameće npr. u whatsup stavili AI kružić i nemre se ugasiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2194 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Da se osvrnem na taskbar na vrhu...meni ne paše nikako, ali moram priznati da je meni prva asocijacija DOS i skoro pa bilo koji GUI iz doba DOSa...tamo je uvijek sve bilo na vrhu. ![]() A za poslovno okruženje, IMHO što manje čačkaš po win, to manje sranja imaš kasnije sa patchiranjem i održavanjem...a pogotovo sa zajebanim ljudima kojima uvijek sve treba, oni bi identične win, nedaj bože da si ponovno nešto poslože ako im se sve skrši i slično... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2195 |
Premium
|
Neka nude to AI govno kao OptIN opciju i sve 5. AI meni osobno u mom radnom workflowu samo smeta. Za po doma mi jednostavno nije potreban, samo je jos jedna stavka koja dodatno trosi sistemske resurse. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2196 | |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Pa lijepo ti piše u članku koji si linkao: Citiraj:
Go touch grass. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2197 |
PREMIUM
Datum registracije: Dec 2014
|
Prešao i ja na tu nesretnu 11icu. Ono što mi je fascinantno je da tolka firma kao MS nije u stanju niti nakon 10 godina od izlaska desetke ispeglati sučelje. Sve je teška skalamerija. U različitim menijima razni fontovi, veličine fonta, boje pozadine. I dalje imamo control panel koji izgleda isto valjda zadnjih 20 godina i settings koji kao da je iz sučelja za tablet. Imamo programe i "appove" koji su vidljivi samo u settingsima. Desni klik dodatno poglupljen. Tamna tema funkcionira na nekim stvarima, ali ako otvorite bilo koje naprednije postavke izlaze bijeli meniji iz vremena XP-a ![]() Posebno me živcira debeli taskbar koji mi nepotrebno uzima vertikalni prostor. Nakon godina od izlaska 11ice napokon su uspjeli pustiti u opcije "smaller icons" za taskbar, ali taskbar i dalje ostaje jednako debel, samo su ikone manje ![]() Win 7, XP, 2000, 98, 95 su bar skladno izgledali koliko me pamćenje služi. Desetka, a i jedanajstica siluju oči. Dakle timovi od neusporedivo manje ljudi koji rade desktop okoline poput KDE, gnome su u stanju to napraviti da sve fercera, a ako ti se nešto ne sviđa sve se da podesiti u detalje. U winsima nemoguće više i taskbar pomaknut. Prvo što sam napravio je uz winaero tweaker pogasio sve AI gluposti, telemetriju i ine pizdarije, podesio da start pretražuje samo lokalno, vratio stari meni na desni klik itd. Sad se još poigrat windhawkom da riješim taskbar pa će bit kolko tolko normalno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2198 |
Premium
|
Jesam se ja direktno referncirao na samo tu opciju ili opcenito guranje AI opcija u sve? Edge > Copilot...vid cuda aktiviran po defaultu. Shocked Picard /meme. Pametnjakovica i seronja na ovom forumu fakat ne fali u zadnje vrijeme nazalost.
Lenovo LOQ || AMD Ryzen 5 8645HS / 16 GB DDR5 / 1TB Micron M.2 2242 / 1TB Sandisk Extreme nvme M.2 / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad T540p || Intel Core i7-4700MQ / 16GB DDR3 / 240GB Sandisk Plus / nVidia Geforce GT 730 / FreeBSD 14.3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2199 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Slažem se da sve guraju ono što vjerojatno nikada neću koristiti mora biti po defaultu uključeno. Čemu? Daj mi nemoj uzimati resurse bezveze nego ako ću htjeti to koristiti uključit ću. Stavi kao opcija. A ne mora biti ovo, ono i dsz... Grrrrr Isto k'o što se i na Android gura sve i svašta od aplikacija.
![]() |
#2200 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Ipak, radi se na tome da klikom na start da budu default ikone tipa word, outlook, excel itd., a generalno im sve to izvlačimo na desktop sada na win10. Pokušat ćemo da tranzicija bude što bezbolnija. Zadnje izmijenjeno od: Deamon101. Jučer u 09:28. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2201 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
+1 za sve napisano ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2202 |
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
Ja se malo igram sa virtualkom i drkuljim nebi li razmotrio prelazak. Bez 3rd party dodataka i dosta prčkanja mi 11ica nije neki kandidat. Najbolje kaj sam uspio sklepat je Win11 IoT LTSC sa Open Shellom i još par tweakova i toolova da donekle krene smisla imat, al još uvijek nisam zadovoljan. Čini se da bum zaklikal ESU na desetki kak sad stvari stoje xD |
![]() |
![]() |
![]() |
#2203 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2204 |
Pajcek
|
Znam, al nekak mi se čini da će relativno brzo situacija sa softwareom biti takva da stvari neće htjet radit na starijem OSu od recimo 22H2 ili više. To će nas zaribat puno brže nego što će '32 bit na vidiku. Imamo još par godina lufta vjerojatno, al to se i na regularnoj desetki + ESU da izdurat, nemoram sve zgazit za potencijalno ne nešto dugotrajnije rješenje. Zato i mrdam po W11 IoT ak već gledam kam se selit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2205 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2024
|
Ima li nacina da se dodje do kljuca? Volio bih da stari PC sa ryzen 3600 i B450 plocom ostavim na desetci jer ga koristim samo za multimediju. "Imamo još par godina lufta vjerojatno" A mater im pa valjda MS sredi Win11 do tada. Right, right... ?
![]() |
#2206 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
kaj pak fali w11 ? evo ja sam zajahal ga treci pot al sad z novom kantom hp elite mini g9 za surfanje , excell, word .. dušo dalo treba se opet priviknut na noviji start i sve moguče postavke kamo su sakrili sa tim novim GUI, al hebiga |
![]() |
![]() |
![]() |
#2207 | |
Dobro je sve.
Datum registracije: Sep 2012
|
Citiraj:
Mass za aktiviranje os. A za legit licencu ima stranica miljun za šiću uzet key. Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2208 |
Pajcek
|
Ispod haube nemam primjedbi baš, dost to glatko radi, pogotovo skresna IoT verzija. Interface bu samo sve gori i gori kak vrijeme ide. Za casual stvari, ajd okej i novo je podnošljivo, al za išta produktivno delat se moram revertat na ranije mehanike jer mi funkcionalnosti fale. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|