|
![]() |
#31 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
To što AMD nema toliki "ugled" u uredskim konfama je stvar marketinga i poslovne orjentacije AMD-a. Od početka se okrenuo gejming svijetu računala gdje se snašao i više nego odlično. Intel postoji jako dugo i dosta današnjeg profita ostvaruje na račun stare slave. Kod mene u mom djelu firme ima 15-ak računala zasnovanih na AMD-u. Sve odreda XP procovi na nforce pločama. Jako jeftini strojevi, pouzdani (neclockani naravno), rade manje-više 24/7 i nema problema s njima. Kad si budemo mogli priuštiti nešto jače (ako se pokaže potreba za time) kako stvari stoje opet to bude AMD...Celeron ne dolazi u obzir, za PIV nema potrebe i to je to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
What's inside???
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
u garantom roku (1. god) 3 puta sam fural ibm-a 20 G na reklamaciju, 3 puta ga sam dizal disk drive fitnesom, a 4. put mu otisla elektronika (naravno, 2 mj. nakon isteka garancije) da bi stvar bila jos ljepsa, otisao mi je i drugi disk kupljen isti dan u istom ducanu za kojeg sam mislil da je super posto mi u godinu i 2 mj nije nis sral, a onda.... grunule glave (rijec je o maxtoru, 10 G 5400), srecom, na tog maxtora je bila garancija 3 godine il tak nes tak da sam ga uspjesno zamjenil ime ducana u kojem su bili kupljeni diskovi mislim da niti nemoram spominjat ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Jel ima ikakve šanse probudit disk ako pri prepoznavanju ide uređaja (dakle pri bootanju) počne škljocati i sve stane (on i dalje školjoca, ali bootanje stane) |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#35 | |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#36 |
tualatin maniac
Datum registracije: Feb 2004
|
ja ne kužim jednu stvar!? prije četri i pol godine sam kupio konfu koja mi je u sigu, i od tada sam je samo nadograđivao, niš nije crklo, ni stalo: mjenjao sam napajanje jer mi je treblo jaće, zvučnu drugu, grafičku, stvio pržilicu, dvd, kupio modem koji radi na xp-u i to je to. jedino što mi je crklo na kompu je miš! cooler sam mijenjao jer je onaj bio pe glasan, sad imam neki glacialtech igloo 2411 koji ima 26 dba a onaj imao 36 i gotovo! disk je ibm od 13.3 gb i nema još ni jedan bad sector i radi ko nov! šta vi radite s tim kompvima da tako crkavaju????
![]() |
#40 | |
tualatin maniac
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#42 | |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Treba kaj skurit??
|
Dobro, čekamo brzu potvrdu stanja. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
#erase startup-config
|
ekipa, zabrijali ste u zadnjih par postova off-topic.... O AMDu i njihovim procovima: prvo su imali nešto malo brže 286 procesore, pa zatim 386 @33MHz koji su prali Intelovu 486icu @25MHz. Pa 486DX-100, pa 586-133 koji su bili full brži, a koštali su pola cijene.Zatim ih je Intel sa Pentiumom 60 i 66MHz zeznuo patentima, pa su im K5 i K6 procovi bili užasno spori.... sve dok nije došlo njegovo veličanstvo - Athlon. Ostalo je legenda.... zanimljivo je kako je AMD od proizvođača jeftinijih i bržih procesora (legendarni 486 DX-100, 586-133...), preko najjeftinijih i sporih K5 i K6 procesora postao proizvođač najjeftinijih i najbržih x86 procesora koji postoje danas. teško je za vjerovati, ali na tome, svaka im dala samo ne moja.... a u cijeloj ovoj priči, Oz ima point. htio bi dodati da je nama naizgled jako jako glupo kaj bolji i jeftiniji proc nije jače zastupljen na tržištu, ali to je prije svega zbog marketinga Intela u kombinaciji s činjenicom da je AMD u povijesti imao problema sa poštivanjem roka isporuke procesora, a u poslovnom svijetu je to krajnje ozbiljna zamjerka. A osobno mislim da je Intelov Tualatin bio posljednji dobar Intelov proc, kao i 440BX posljednji vrhunski chipset..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
tualatin maniac
|
Citiraj:
![]() ![]() kad će opet p3 da rulaju
![]() |
![]() |
#50 |
Treba kaj skurit??
|
Ma Tulac je najbolji proc u povijesti. Ovaj novi Celer (zelje) mu nije ni do koljena. |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
tualatin maniac
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#52 |
Treba kaj skurit??
|
Niš od Tulca. Šteta. PIII tulac je bio proc i pol i bio brži od prvih P4. |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Imao sam tulca 1000 radio je na 1200 bez dizanja napona na 35stupnjica ... Predobar proc moj tulac 1.2 je prao frendovoga 2.0 celera .
![]() |
#54 |
#erase startup-config
|
Ekipa, ne znam kaj brijete, ali ovdje imam 6 Celerona 1.1 (Tualatina) na ASUS TUSLxxx i CUSLxxx pločama i griju se oko 35 stupnjeva sa coolerom i idleu. Svi procovi su box verzije, a između je tanko namazana silikonska termalna pasta. Kada odspojim vent na procu, cooler se toliko zagrije da mu plastika počne smrditi i ode do preko 80 stupnjeva za vrijeme memtesta, a cooler se ne može ni pipnuti rukom. Dakle, toplina prelazi sa proca na cooler..... a on se grije kao blesav bez coolera, tako da ne znam odakle nekome 40 stupnjeva na 1.4GHz u idleu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
Sto se tice grijanje Tualatina, to ovisi o serijama. Moj Tualatin 1.1 radi na 1.475V na 133MHz FSBu (znaci, na 1467MHz), ali se grije na oko 50°C pod punim opterecenjem, bio OCan ili ne. Jednostavno, imam Tualatina koji se vise grije. Frend ima Tualatina iz druge serije, njegov ne prelazi 37°C pod punim opterecenjem, a na i jednom i drugom su BOX cooleri (oba kucista su neefikasno hladjenja).
![]() |
![]() |
#56 | |
#erase startup-config
|
Citiraj:
Ostale su TUSLxxxx.... |
|
![]() |
![]() |
|