|
|||||||||||
|
|
#41702 | |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Poslikao sam sad... 18 godina svakodnevne vožnje i ukupno preko 200 000 km Zašto se ovaj ne raspada? Model je s početka 2001. kupljen nov ovdje. Jedino gdje možeš vidjeti tragove godina je volan, i to samo zato jer je fotkano bljeskalicom na mobitelu pa izgleda puno gore nego na dnevnom svjetlu, a i s ovim plišem se da poigrati ako ga se "počešlja" u jednom smjeru ![]() ![]() Otvorio sam ih još 10-ak na autoscoutu, s 200-300 000 km, i u sličnom su stanju kao i ovaj (max cijena 2500€) npr. https://www.autoscout24.de/angebote/...594?cldtidx=16
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 02.02.2019. u 22:54. |
|
|
|
|
|
|
#41704 | |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Dalje što se tiče kvalitete vozila, imate reliability index, stranicu koju održava kompanija koja prodaje produženu garanciju vozila i po tome izračunava cijenu. Naravno u index uračunavaju i cijenu popravaka i još neke faktore, koga zanima: http://reliabilityindex.com |
|
|
|
|
|
|
#41705 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kvalitetnom interijera u Hondi baš i nisam previše oduševljen. Mislim, sve to fino izgleda i na dohvat je ruke, ali plastika je previše osjetljiva na ogrebotine. Auto ima sad nepunih 6 godina i nešto preko 60000 km, a već ima hrpa ogrebotina gdje idu boce, čaše i mobitel (kojeg sam iz tog razloga relocirao na vent mount holder), haljina od mjenjača ima pukotine, volan na nekim mjestima od odjeće, vozačeva kvaka unutra kvrcka na dodir, armatura zapucketa čim se mijenja temperatura itd. Sjedala i tapacirung su trenutno u super stanju iako ih je jako teško čistiti, preznojim se dok to sve usišem. Time nikako nisam zadovoljan i Peugeoti koje sam prije imao su za koplje kvalitetnije napravljeni. Armatura se kod njih grebala jedino nečim baš oštrim. Ajde, tipke za prozore su bile jako mekane, ali ostatak interijera je i nakon 200000 km bio tip-top. Međutim, ostale stvari su kod Francuza jako loše riješene i nepouzdane pa me za interijer u Hondi baš briga. Pazit ću koliko mogu, a što se ogrebe, *ebi ga...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#41706 | |
|
Guest
|
Citiraj:
![]() Prvo, što se tiče(posebno u toj klasi vozila) dizel i benzin, razlika nije ni litru. Pola litre max. Dok mi je Fabia(MK3) 1.0 TSI(110ks) bila na servisu tjedan dana što sam puko u drugi auto na parkingu u rikverc ( E sada, što se tiče Mazdice(2016), kad sam bio kod svojih u istri taj period sam zbog nekih natjecanja bio bez auta i vozio dvicu tu 1.5L od firme od frenda. 120 konja imala, LED svjetla i tak dalje. Papreno opremljena i stvarno interijer(istini za volju drastično skuplji od moje fabie) izgleda, miriše i opipljivo ima bolje materijale(onaj dio kože za koljeno i slično) i dizajnerski meni je nekad zanimljivije biti u 2ci. Samo što: centralni onaj greben naprijed je toliko labav da imaš osjećaj da ga možeš rastavit rukama, slično kao otvor za pretinac za rukavice i sl(odnosno kad odeš pipkat kolko je dobro složena). Gepek ima dost manji otvor recimo od Fabie i nema baš neke kuke za vrećice i pizdarije(što je mene nerviralo jer u Fabiji sve mogu zakačit, posložit i sl. Kad idem do dućana i tako to). 1 dio lima na braniku iza lijevo nije dobro čak sjedao(nezz jel udareno ili što, samo je izgledalo kao da nešto ne leži ali nema ogrebotina). Ovako kad se auto vozi je čudo i stvarno je lijepo bilo po onim istarskim cestama vozikat se, mjenjač je dobar, mehanički malo više od Fabie(možda je kvačilo finesu bolje grabilo na Fabiji ali ono stv nebitno oba su dobra), motor se jako lijepo 'revva' i dobar zvuk ima iskreno. Udobnost mi je bila iskreno slična između 2 auta, zvuk također(Fabia malo više poskakuje odozada kad ideš po B-cestama, ne puno). Po meni najveća razlika iskreno i jesu motori. 1.5 atmo je izrazito lijep osjećaj kad voziš brže i gušt je, no gledaj, da moram živjet s jedan od dva motora(u mom slučaju po ZGu) bih izabrao 1.0 čisto jer imaš osjećaj u normalnoj vožnji da možeš više, motor je dosta fleksibilniji i nemaš problem da kad voziš 30 u drugoj, stisneš gas i ne pokreneš se sljedećih 7 sekundi dok ne dođeš do 3500rpm u Mazdi(nisam ju vozio po Zagrebu ali po Rovinju i Puli je bilo iskreno frustrirajuće i meni smeta). Ovisi o preferencama. Ono što ne mogu još pričat je pouzdanost, jbg tu ideš na svoju odluku. Što se tiče potrošnje(zimski mjeseci i jedno i drugo) Mazda je pokazivala tih 2 tjedna(i nije se promjenilo od kad sam ju uzeo od frenda) 6.8L a fabia mi pokazuje dan danas 6.6L ali po Zagrebu; to shvati kako hoćeš. Po meni, Fabia je mehanički auto ispred, bolje sastavljena, motor je napredniji(manje troši, fleksibilniji, uglađenost slična vjeruj mi) te Infotainment je dosta laksi za koristit i malo bolje izgleda od te 2ke. Što se tiče gepeka i mjesta na zadnjoj klupi, znamo da je 2 manji auto, stoga i lakši ![]() Nadam se da sam pomogao. |
|
|
|
|
#41707 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Po meni, najveći problem japanaca/korejaca jest što su kao polovnjaci prilično jeftini. Prodavač gubi dosta para na njima iako za to nema nekog posebnog razloga. Istočnjaci su u pravilu pouzdani, dobro opremljeni, imaju dobar izgled, kvalitetni i imaju dugu garanciju. Kada pogledate šta za istu lovu možete dobiti od europljana, dođe vam slabo - ili su slabo opremeljeni ili imaju slabije motore,.... Frend je uzimao X1 i dobio 4 A4 stranice s popisom dodatne opreme. Nađite mi jednog istočnjaka koji ima tako nešto. Vozim Qashqaija 1.6 dCi Tekna starog 4g. 2wd/man. S autom nikakvih problema jer ga redovito servisiran 1x godišnje iako napravim malo km s njime (6-7k). S tim motorom, auto ide ludilo dobro - vuče k'o blesav u svim režimima, ubrzanje je vrlo dobro,... Od opreme ima ama baš sve što se u njega moglo staviti u to doba (bi-LED svjetla, grijani sicevi, vozački el. sic, panoramski krov, automatsko parkiranje, 4 kamere sa pogledom iz ptičje perspektive prilikom parkinga,...). Jedine zamjerke koje imam na njega su infotainment koj je malo zastario, navigacija koja se ne upgrade-a (ima na oglasniku novijih verzija navigacija za 300-400kn) i motor malo bučniji na višim okretajima. Tada je cijena takvog novog bila oko >250k kn. Sada se s novim benzincima iste snage nađe ispod 200k. Ako ga idem prodati, dobiti ću kikiriki za njega. Ne preostaje mi drugo nego ga voziti još koju godinu. btw, jučer sam se vozio u Mustangu 2.3 Ecoboost cabrio. Tvrd je nenormalno i f**ing nizak. Potrošnja? Boli glava. Kada se stisne gas, ide i do 16l. Vlasnika je frustriralo što parking senzora nema ni na popisu dodatne opreme. Možeš ih naći u Aygu, Up-u & co., a ne možeš u je**nom 3-4x skupljem Mustangu. Uz haubu dugu 2m i nisku poziciju vozača, naprijed ne vidiš ništa. Ima neke simpa kerefeke tipa glasovnu komandu podešavanja klime, svjetlo u obliku konjića na podu kada otvoriš vrata, ali sve drugo je za zaborav.
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: coconut. 03.02.2019. u 09:53. |
|
|
|
|
|
#41708 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Ak se ne varam, Mazda 2 ima 115ks, najjači model. Manje troši? Pa ova Skyactive tehnolgija (trebala bi bit zadnja riječ tehnologije) stavlja naglasak na manju potrošnju, a i baš nedavno dok sam ju isprobaval na kratko po ZGu, tip veli da malo troši, doduše, ta ima 90ks pa i vjeroatno troši nekaj manje od ove jače koja ima 115ks. Stvar je jasna, Mazdu trebaš tjerat u visoke okretaju, Fabiu ne, ima turbinu i to joj je (kako kome) prednost. Baš dok sam probal Ibizu 1.2TSI, tip je odmah rekel da po gradu troši (ZG, 7-7.5l a ak ti je teža noga na gasu onda i više) nije tu bilo uljepšavanja, kako inače znaju pojedinci pričat, tipa, troši ko upaljač i sl. Ista stvar i s Mazdom 2, veli mi tip, zaboravi ono kaj Mazda veli da troši 4l, veli on, dodaj na to 0.5-1l gore, al i opet malo troši, usprkos agresivnom marketingu koju Mazdu žele prikazat u najboljem svjetlu po pitanju male potrošnje. Fabiu sam isto gledal, al iza na zadnjoj klupi ima jako malo mjesta za koljena, tak da sam Fabiu otpisao. Zadnje izmijenjeno od: zvonac. 03.02.2019. u 10:55. |
|
|
|
|
|
|
#41709 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2014
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#41710 |
|
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Zvonac i sam znas da po ZG ne trebas ocekivati cuda po pitanju potrosnje. Sto god uzeo, razlike su mizerne. Ja imam ovaj 1.2 TSI- 90 KS u Ibizi FR i tocno je ovo za potrosnju. Ako se vozis normalno, to je OK potrosnja. Na AC do 140 je OK potrosnja. 300 km puta, od toga oko 200 km po AC, 100-tinjak otvoreno, dodjem s potrosnjom 6.6-6.8. Ako hoces potegnuti, moze i to. 190 sam isao prosli vikend na kratkoj dionici. Ali ako ces konstantno piciti 160 kmh, onda se i potrosnja dize iznad 8l. Po meni nepotrebno jer u konacnici 20-30 minuta razlike ne vrijedi, ali stvar osobnog izbora... Ljeti se vise vozim i vise trosi goriva. Bolje vrijeme, vise gasa, 215/40-17 gume... Procjeni sto ti je najbitnije i kupi auto. Rekao bih da motor nije jer gledas atmosferca kod Mazde, dizela od Renaulta u Nissanu i VW turbaka u Seatu, a svi razliciti po kubikazi. Jedino su po KS tu negdje. Uzmi onaj koji ti najbolje lezi u voznji i to je to. Ako ces gledati +/- kod svakog modela, neces nikad uzeti novi auto ![]() Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
|
|
|
#41711 | |
|
Guest
|
Citiraj:
Ostale firme imaju svoj način kako doći do niske potrošnje i svoju skupinu inžinjera koji također imaju sisteme razvoja. Mazda je mala kompanija i njima nije lako ulagati u downsizing, elektrifikaciju i sl. Jer košta, pa onda PR odradit ostatak(jer je jeftinije).1.5 atmo u normalnoj vožnji(kad auto ne teraš, znači turbak nije na boostu) naravno troši više čisto zbog više mehanike i otpora, gubitaka i slično(a opet kad ga teraš, imaš barem fleksibilniji motor, mislim na turbaka). Vozim također Octaviu 1.5 TSI i dugoročna potrošnja u 6300km mi je oko 7 i pol litara(maltene isključivo Zagreb i autoput). Imam čak i slike. Naravno da manji auti troše nešto manje. P.S. Fabia ima adekvatno mjesta da ja(181cm) sjednem iza sebe taman u modelu bez sportskih sjedala(1.4 TDI što sam imao 2 tjedna). Moja sa sportskim pizdarijama malo zauzima više, i meni je taman premalo, no i dalje više od Mazde 2(vjerojatno auto u klasi sa najmanje mjesta za noge). Prednost Fabie je što košta malo po defaultu pa se lako stavi nešto dodatne opreme. Edit: @aski takvog nekakvog stava bih se i ja držao. Što ti se sviđa i gdje se dobro osjećaš. Zadnje izmijenjeno od: Bariarnil. 03.02.2019. u 11:35. |
|
|
|
|
#41712 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
![]() di ovaj svijet ide Meni je ta guma neudobna na Focusu Mk3 a jos je 215/50 r17 Za Focus najoptimalnije mi se pokazala 205/55 r16 a to je najmanja dimenzija upisana u knjizici. Zbilja ne kuzim ovaj trend guranja tih predimenzioniranih kotaca na tako male aute. |
|
|
|
|
|
#41713 |
|
Guest
|
Ja ti imam 225/45 R17 zimsku(Conti TS860) i ljetnu(Turanza) na octaviji i nije mi niš spec neudobno, rekao bih sasvim normalno, komforan kruzer. Focus možda malo tvrđi auto vjerojatno? |
|
|
|
#41714 |
|
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
|
|
|
#41715 | ||
|
Premium
|
Citiraj:
Znam samo da dok sam Clia kupoval, tip je došel do mene, ja sam ga pogledal isprobal i kupil, nije bilo filozofiranja kod kupnje kao danas ![]() Citiraj:
Visok sam 187cm, sjeo u Fabiu, mjesta za koljena skoro ništa, inače, ovak mi Fabia solidno sve izgleda. A danas na tržištu ima svega, gledam pojedine oglase, prodaju, 2-3god stare aute, i onda misle da bi trebali dobit tolko kolko su si oni u glavi zamislili, a cijena je naravno bogovska, pa se vrte oglasi u nedogled, a godine idu.. |
||
|
|
|
|
|
#41716 | |
|
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]()
|
|
|
|
#41717 | |
|
Premium
|
Citiraj:
U ovo kratko vrijeme kolko gledam aute, nagledao se i naslušao svašta, a mogu mislit kak je tek onima koji se s tim bave, svaka čast pojedinicima koji opet sagledavaju stvari iz neke realne perspektive.. Uvijek će kamen spoticanja bit cijena, a pogotovo dok je cijena van svih zdravo razumskih okvira ![]() |
|
|
|
|
|
|
#41718 |
|
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Ako kupuješ noviji auto ne znam što gledaš u nas, odi u Vaterland i uzmi nešto. Davanja u tom slučaju ispadnu niti 10% vrijednosti, a dobiješ 30% jeftiniji auto u boljem stanju s manje kilometara i 100x širim izborom.
|
|
|
#41719 |
|
49%winner
|
Pežoisti će razumjeti P308, 2008.godhttps://i.imgur.com/XYqvHwN.jpg Sinoć cijelu noć rokala kiša po lijevoj strani auta. Rezultat su zadnja lijeva vrata puna vode i mala lokvica za koju (još) nemam ideje kako je tu dospjela. Nabrzinu što sam pogledao tepisi su ok. Zadnji put prošle godine sam imao isti show na desnim zadnjim vratima i mokar zadnji desni tepih. Oba puta auto bio parkiran na istoj blagoj uzbrdici. Za popizditi. Auto odličan, a ne mogu shvatiti što više moram napraviti da ta voda izlazi van. Crveno je označeno gdje izlazi voda tek nakon što otkopčam onu plastičnu zaštitu na kutu vrata. Zadnji put sam tražio ako ima neka druga rupica za vodu ma nisam našao... Moram ili tu plastiku maknuti ili jednu kopču od donje brtve da se otvori rupica i voda krene.
|
|
|
|
#41720 | ||
|
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
|
|
|
|
#41721 | ||
|
DBS
Datum registracije: Nov 2010
|
Citiraj:
Što se tiče cijene, ja sam svoju M3 2014 prodao ja 2/3 kupovne cijene što mislim da je poprilično solidna prodaja / zadržavanje vrijednosti. Citiraj:
![]() Mazda isto tako ima i 2.0, 2.2 i 2.5l motore sve pod krovom Skyactive tehnologije koja ne hebe 5% downsizing već istu uštedu ostvaruje preko velikog radnog volumena motora. Mana je što su im bezninci atmosferci pa ih se treba razvrtiti na 4000 okretaja prije nego živnu. Skyactive je "njihov đir" i isto tako marketinški razlog/trik pomoću kojeg prodaju svoja vozila. Nema to veze s zadnjim nivoom tehnologije, malom firmom i kajtijaznamveć. Nisu oni otkrili toplu vodu, samo dolaze do iste potrošnje kao konkurencija na drugi način. Štoviše, moj diesel 2.2 je malo i veći potrošać od onoga što bi se za diesel te snage očekivalo... |
||
|
|
|
|
|
#41722 | |
|
Premium
|
@Mar,i to mi je jedna od opcija, ima tih aukcija vani, pa se prek našeg posrednika kupi.. Citiraj:
Baš sam našel oglas, tip prodaje Hondu Jazz 2012 uvoz, 140tkm, tip hoće za nju blizu 10t€ i sam je rekao, ak ju proda dobro ak ne, opet dobro, moj komentar je bio u vezi cijene, a on je na to odgovorio samo, to je Honda. Zadnje izmijenjeno od: zvonac. 03.02.2019. u 15:19. |
|
|
|
|
|
|
#41723 | |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Reko ok javim ti za 3 dana dok se malo smislim kako i što. I idem gledati što kod nas od novih auta ima, da je lijep, da ide (ispod 8 sekundi do 100 recimo) i da nije neka egzotika radi dijelova, servisa i sl. Ispod 200-230k ne možeš niti pogledati, srednja klasa neka. Malo sam i rekao. Reko kolegi ništa, vozit ću ovaj dok ne rikne, doslovno ako želiš novi kod nas a ne uvoz to je smrt. :/ Razmišljao uvoz na brzinu ali dok se nađe što se hoće, dok se ode po to pa ovo ono to je proces a auto mi treba svaki dan. Ma užas. |
|
|
|
|
|
|
#41724 |
|
Premium
|
@xlr Imaš "čepove" ispod na vratima, provjeri da nisu začepljeni. Ja na astri svoje mogu izvaditi, odnio ih u kuću i dobro opro od blata i krša. Ja imam 2 komada na svakim vratima. Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#41725 | |
|
Guest
|
Citiraj:
![]() Ja sam gledao Vengu. Treba dati 7 do 10 kila eura za nju... Svaka čast Vengi, ali to je cijenom debelo zašlo u Ceedov teritorij. Eto, ti si gledao taj Jazz. 2012-to godište i kažeš traže 10.000. Heh, pa ako sam odradis uvoz, za te novce dovezeš si Tipo 2016, i to M Jet. Zadnje izmijenjeno od: Nybelung. 03.02.2019. u 15:50. |
|
|
|
|
#41726 | |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Ma gledao sam već neke zaštite, nije to tako skupo, samo treba dosta vremena za izrezati i polijepiti. Isto tako, mogu kasnije staviti i neku foliju da ne odskače previše od tvorničke mat sive. Carbon i slično mi je fuj... Kod mene također ljetne 225/45 R17, a zimske 205/55 R16, nema neke prevelike razlike. Udoban mi je na obje dimenzije, ali na 17 puno stabilniji.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
|
#41727 | |
|
49%winner
|
Citiraj:
https://i.imgur.com/UyNfpNu.jpg Odvodnja je ovo ulegnuce u limu. Iznad njega su normalne rupe (zaokruzeno) al na njih se prikopca ova crna plastika. Kad su donje rupice zastopane, voda ne ide van. Kada skinem crnu plastiku onda kroz tu gornju rupu krene voda. Ako ne skidam plastiku onda sve otjece jako sporo ili nikako... Isceprkano zicom, isprano vodom, nadam se da ce potrajati. Razmisljam da probusim rupu al ne znam sta bi bilo sa hrdjom, vjerojatno bi bilo sranje.
|
|
|
|
|
#41728 | |
|
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Jazz je skup jer vrijedi, ali pogotovo prijašnje generacije i taj auto nije bez razloga daleko skuplji i na cijeni za razliku od ostalih auta toga tipa. Meni je još bolji onaj stari DSI motor, i to sa CVT mjenjačem jer razvija max okretni moment pri samo ~2600 dok Vtec na 5-6k, a to nije neki raspon u kojemu voziš normalni auto. Sad mi je alternativa Civic 2007-2010 i to 2.2 i-CTDI, uvoz je malo skuplji, ali je auto vrh, dobro izgleda, ima puno opreme, izvrstan motor i malo troši, a cijenom je čak i jeftiniji od usporedivih Jazzova.
|
|
|
|
#41729 |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Ajmo Osječani, će netko ubosti https://www.njuskalo.hr/auti/jeep-co...oglas-27557096 Baš me zanima priča, cijena je skoro 3x manja od neke "redovne" |
|
|
|
![]() |
| Uređivanje | |
|
|