Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.05.2017., 22:44   #29221
Nybelung
Guest

Idem za vikend na Plitvice. Stavio sam različite gume na auto, pa me zanima je li bolje da me u parku napadne vuk ili medvjed? Hvala.

Što se tehničkog tiče, njih nije briga.
  Reply With Quote
Staro 24.05.2017., 08:03   #29222
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Citiraj:
Autor Gigi1 Pregled postova
dimenzije 225/45 r17
Koji je to auto?
Staro 24.05.2017., 09:40   #29223
X-Plosiv
Premium
Moj komp

X-Plosiv's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Ponavlja se opet tema, ne mora biti neki super uber auto, moj C3 serijski ima 205/45/17
X-Plosiv je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2017., 09:44   #29224
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Ponavlja se po čemu?
Staro 24.05.2017., 09:52   #29225
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2013
Citiraj:
bas gledam, nije furlan jeftinij da bi se isplatilo ici.

kako sad imam 4 ljetne na autu, hoce li biti problema na tehnickom ako se napred stave all season gume a odostraga ostave stare ljetne, odnosno dali ce utjecati nes osjetno kod voznje, ili je bolje da naprijed stavim ljetne?
Neće bit problema na tehničkom ali uzmi u obzir da su all season gume lošije po ljeti od ljetnih i lošije zimi od zimskih...rekli bi stari zagrebčanci "ni vrit ni mimo"
Tvrdi je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2017., 10:17   #29226
X-Plosiv
Premium
Moj komp

X-Plosiv's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Flood Pregled postova
Ponavlja se po čemu?
Pa bilo je prije nekog vremena gume pa koji auto itd. Mislio sam da će opet tema krenutu tom smjeru, zašto su neke gume na autu na kojem nema smisla. Ili ima, ne znam što vozi
X-Plosiv je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2017., 10:22   #29227
Newmie
Premium

Datum registracije: Aug 2006
Kolege, treba li za odlazak u BiH tuđim vozilom nekakva punomoć ili dozvola za upravljanje tuđim vozilom u inozemstvu?
Vidim da HAK izdaje nešto slično pa me zanima...
Newmie je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2017., 10:43   #29228
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Ako te murja odluci zajebavat, mogu. Da si miran bolje ti je izvadi to za 50 kn.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2017., 11:00   #29229
Nybelung
Guest

Nije uopće bitna razlika cjelogodisnje vs ljetne, nego da ne valja miješati tipove guma na autu. Dobra cjelogodisnja guma (Goodyear ili Michelin) u toj dimenziji košta 850 kuna. (ostale nisu zanimljive, prakticno su zimske). Za cijenu dvije takve moš kupiti sve 4 ljetne Save UHP, pa znat što vozis i bit miran dok se ne potroše.
Kombinacije zimske/ljetne su ko ruski rulet. To bi mi bila baš, baš zadnja opcija. Ono, vozio bi tako da nemam prebijene u dzepu a vrijeme je suho. Na službenom sam proslu zimu imao taj kombo (ljetne nazad) i par puta mi je zadnji kraj pretjecao prvoga.
  Reply With Quote
Staro 24.05.2017., 11:05   #29230
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor Newmie Pregled postova
Kolege, treba li za odlazak u BiH tuđim vozilom nekakva punomoć ili dozvola za upravljanje tuđim vozilom u inozemstvu?
Vidim da HAK izdaje nešto slično pa me zanima...
Da, punomoć trebaš.

U inozemstvu možeš samo upravljati svojim ili vozilom od nekoga u krvnom srodstvu, ili pak da taj čije vozilo voziš je s tobom u autu.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2017., 11:06   #29231
Newmie
Premium

Citiraj:
Autor Cuky Pregled postova
Ako te murja odluci zajebavat, mogu. Da si miran bolje ti je izvadi to za 50 kn.
U pravu si. Vidim da košta 60kn i vadi se u HAK-u. Budem to bolje riješio pa sam miran...
Staro 24.05.2017., 11:06   #29232
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
ima li negdje neki test koji direktno usporeduje Ljetne / zimske / cjelogodisnje u razlicitim uvjetima. Svi ponavljaju ko ptice na grani ljetne po ljeti, zimkse po zimi, a cjelogodisnje su jack of all trades, master of none. ali mene zanima ima li negdje stvarno usporedba.

ili recimo 3°C temperatura i mokar asfalt. ljetne ili zimske? to nemogu nac nikako...

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2017., 11:07   #29233
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor Newmie Pregled postova
U pravu si. Vidim da košta 60kn i vadi se u HAK-u. Budem to bolje riješio pa sam miran...
Ja sam to kod javnog.biljeznika za 50 kn rjesavao. Prvi glas da se to moze i u hak-u.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2017., 11:13   #29234
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
Nije uopće bitna razlika cjelogodisnje vs ljetne, nego da ne valja miješati tipove guma na autu. Dobra cjelogodisnja guma (Goodyear ili Michelin) u toj dimenziji košta 850 kuna. (ostale nisu zanimljive, prakticno su zimske). Za cijenu dvije takve moš kupiti sve 4 ljetne Save UHP, pa znat što vozis i bit miran dok se ne potroše.
Kombinacije zimske/ljetne su ko ruski rulet. To bi mi bila baš, baš zadnja opcija. Ono, vozio bi tako da nemam prebijene u dzepu a vrijeme je suho. Na službenom sam proslu zimu imao taj kombo (ljetne nazad) i par puta mi je zadnji kraj pretjecao prvoga.
Je ali kombinacija nove ljetne napred i zimske iza je uvijek bolja od čelavih guma napred....kaj ne?
Staro 24.05.2017., 11:16   #29235
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Citiraj:
Autor Renesis Pregled postova
ima li negdje neki test koji direktno usporeduje Ljetne / zimske / cjelogodisnje u razlicitim uvjetima. Svi ponavljaju ko ptice na grani ljetne po ljeti, zimkse po zimi, a cjelogodisnje su jack of all trades, master of none. ali mene zanima ima li negdje stvarno usporedba.

ili recimo 3°C temperatura i mokar asfalt. ljetne ili zimske? to nemogu nac nikako...
prvi link u guglu,nisam čitao...
sad vidim da nema ljetnih zimskih uz njih
No uvijek je tako,lošije od samo ljetnih i zimskih
Obično adac stavi 2,3 cijelogodišnje uz ljetne/zimske kad testiraju
Staro 24.05.2017., 11:19   #29236
adaksinjo
Premium
Moj komp

adaksinjo's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
treba uzeti u obzir i smjesu od koje je guma napravljena. nisam testirao, ali vrlo je izgledno da u nekim uvjetima po hladnom zimskom asfaltu bolje reagiraju potrosene (celave) zimske, nego nove ljetne gume koje se pretvore u kamen.

u kombinaciji 2 ljetne i 2 zimske gume bitno je da na pogonsku osovinu ljeti idu ljetne, a zimi zimske
adaksinjo je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2017., 11:19   #29237
Newmie
Premium

Citiraj:
Autor Cuky Pregled postova
Ja sam to kod javnog.biljeznika za 50 kn rjesavao. Prvi glas da se to moze i u hak-u.
http://www.hak.hr/ino/punomoc/
Staro 24.05.2017., 12:51   #29238
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Autor adaksinjo Pregled postova
treba uzeti u obzir i smjesu od koje je guma napravljena. nisam testirao, ali vrlo je izgledno da u nekim uvjetima po hladnom zimskom asfaltu bolje reagiraju potrosene (celave) zimske, nego nove ljetne gume koje se pretvore u kamen.
e pa to me zanima, a to nemogu naci nigdje. nekako ne vjerujem da se jedna premium ljetna guma toliko "stvrdne", pogotovo na temperaturama iznad nule.

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2017., 13:02   #29239
TomG
®

TomG's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
http://www.njuskalo.hr/auti/tesla-mo...oglas-22301953

Tesla Model S 70D

Gdje je kvaka ovdje?
Mislim nisam ni blizu ovoj lovici ali netko tko je u prilici hmm. Zanima me baš kakva je stvar ovdje sa prijepisom, porezom, registracija, tehnicki, održavanje, servisi
TomG je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2017., 13:30   #29240
Gigi1
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
e pa bas zato sam i pitao, po suhom nije takav problem, ali na mokroj podlozi sam pretpostavljao da bi moglo biti pretjecanja straznjeg djela kod naglog kocenja, buduci da nisam nikad imao takvu kombinaciju htio sam cuti iskustva iz prve ruke.

nekog je zanimalo, auto je mazga 6 benzinac

vjerojatno cu za prvu ruku uzeti 2 ljetne savine uhp(vidio sam jos i fuldin model slicne cijene)

inace prednje gume na autu su se totalno pocele dezintegrirati, gule se ko kora od mandarine, goodyear eagle f1 asymmetric

Zadnje izmijenjeno od: Gigi1. 24.05.2017. u 13:38.
Gigi1 je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2017., 13:30   #29241
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor TomG Pregled postova
http://www.njuskalo.hr/auti/tesla-mo...oglas-22301953

Tesla Model S 70D

Gdje je kvaka ovdje?
Mislim nisam ni blizu ovoj lovici ali netko tko je u prilici hmm. Zanima me baš kakva je stvar ovdje sa prijepisom, porezom, registracija, tehnicki, održavanje, servisi
Nema tu neke kvake.. Cijena nije ni malo jeftina za konkretni..
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2017., 13:46   #29242
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Tak je, samo je možebitno održavanje valjda bolesno skupo, kočioni sustav, filter kabine, dijelovi ovjesa, za limariju bolje ne ni pomišljati
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2017., 13:56   #29243
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
U Americi je limarija bolesno skupa, ako se ide kod ovlaštenog. Za običan bump u guzu auta su proglašavali totalne štete.

Generalno je dosta toga pokriveno garancijom, koja je stvarno dobra. Ipak je to auto od 100k EUR, ali održavanje je u praksi i 99% slučajeva jeftinije nego za bilo koji ICE auto u toj klasi, baš zato kaj ima puno manje stvari koje se kvare. A ovo što se kvari često je priznato u garanciju koja se prenosi i na nove vlasnike rabljenog auta.

Dosta sam to pratio do prije godinu dana kad smo uplatili polog za Model 3, ne znam dal se je nešto mijenjalo u međuvremenu. Nažalost, od Modela 3 vjerojatno neće ništa biti jer je u međuvremenu država ukinula poticaje, a 35k EUR plus malo opreme 45k EUR će biti preskupo.

Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 24.05.2017. u 14:08.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2017., 14:04   #29244
Lak
Premium

Lak's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
Polog ostaje kod njih?
Lak je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2017., 14:05   #29245
TomG
®

TomG's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
U Americi je limarija bolesno skupa, ako se ide kod ovlaštenog. Za običan bump u guzu auta su proglašavali totalne štete.

Generalno je dosta toga pokriveno garancijom, koja je stvarno dobra. Ipak je to auto od 100k EUR, ali održavanje je u praksi i 99% slučajeva jeftinije nego za bilo koji ICE auto u toj klasi, baš zato kaj ima puno manje stvari koje se kvare. A ovo što se kvari često je priznato u garanciju koja se prenosi i na nove vlasnike rabljenog auta.

Dosta sam do pratio prije godinu dana kad smo uplatili polog za Model 3, ne znam dal se je nešto mijenjalo u među vremenu. Nažalost, od Modela 3 vjerojatno neće ništa biti jer je u međuvremenu država ukinula poticaje, a 35k EUR plus malo opreme 45k EUR će biti preskupo.

Ma da. Bolesno. Ajd baš mi je drago da imam neki info iz prve ruke.
TomG je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2017., 14:07   #29246
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Ne, polog je samo kao rezervacija. Može se odustati sve dok ne dobiješ serijski broj svojeg auta i poziv za specificiranje opcija (koji tjedan prije ulaska tvoje šasije u proizvodnju). Ako odustaneš, naprave ti full refund.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2017., 14:12   #29247
Nybelung
Guest

Citiraj:
e pa bas zato sam i pitao, po suhom nije takav problem, ali na mokroj podlozi sam pretpostavljao da bi moglo biti pretjecanja straznjeg djela kod naglog kocenja, buduci da nisam nikad imao takvu kombinaciju htio sam cuti iskustva iz prve ruke.

nekog je zanimalo, auto je mazga 6 benzinac

vjerojatno cu za prvu ruku uzeti 2 ljetne savine uhp(vidio sam jos i fuldin model slicne cijene)

inace prednje gume na autu su se totalno pocele dezintegrirati, gule se ko kora od mandarine, goodyear eagle f1 asymmetric
Ta kombinacija super zvuči, logično. I super vozi...sve do jednom. Ne moraš ni naglo kočiti, dovoljno je da naletis u zavoju na lokvicu ili loš asfalt i grip nazad (ako su ti tamo lošije gume) jednostavno nestane. Prednje gume prolaze bez problema, nikakav feedback na volanu ne dadnu, jer su dobre, ali straga samo pukne.

Reply With Quote
Staro 24.05.2017., 14:16   #29248
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Gigi, zakaj ne uzmeš Fulda Eco HP? To je neka best buy budget guma i sigurno bolja od save, pogotovo na mokrom...
Staro 24.05.2017., 14:34   #29249
Nybelung
Guest

Na Cliu imam te Fulde, i zimske Fulda KM3. Vrijede te novce.

Ali nove Savine gume uopće nisu loše. Ljetne UHP i zimske HP2. Da ih ima u mojoj dimenziji i ja bi ih vozio.
  Reply With Quote
Staro 24.05.2017., 14:36   #29250
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
A zašto uzimati Savu ako za par desetaka kuna više dobiš Fuldu npr.

Ja isto vozim Fuldu na svom citrusu, i zadovoljan sam, prilično.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno