|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Router kanali
Pozz Zna li mi netko objasniti zašto mi nijedan komp ne hvata mrežu ujutro npr. dok ne promjenim kanal ( stavim bilo koji i šljaka onda ). I onda radi govno cijeli dan npr. ako ugasim i odem na par sati, vratim se i opet moram kablom se spojiti na router i promijeniti kanal. 3 kompa i na svakome isti problem, telefoni uredno hvataju uvijek. Kanal nebitan, koji god. Na automatskom načinu ista stvar . Fala unaprijed ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BIND SOFT d.o.o.
Datum registracije: Feb 2006
|
O kojem se routeru radi? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Ovisno o wifi uređaju bilo kojeg proizvođača snaga i osjetljivost je različita po kanalu i u prosjeku na sredini banda cca 6CH je najbolji, a automatika ( kad je kanal podešen na AUTO) prateći sa inSSIDer Home primjećujem da zaglavi na prvom ili zadnjem kanalu ![]() Po tome bolje postaviti fiksni kanal od 3-9 gledajući za izbjeći jače susjede ako imaju fiksno podešeno. Većina ovih koji nekad nemogu dobiti vezu je standard Američki (1-11) za razliku od EU(1-13) pa kod kanala 12 i 13 neki uređaji neće uspostaviti vezu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Uglavnom, vecinom ces kod ovih velikih proizvodjaca naci da se koristi samo i iskljucivo 1 - 6 - 11. Naravno ako ti imas nekoga na 4 kanalu onda je sasvim logicno staviti ga na 4 + 6 (10kanal). Nisam ja protiv drugih kanala, govorim samo da je koji puta bolje drzati se ova famozna tri. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
|
![]() |
![]() |
|