|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2016
|
![]() Pozdrav svima imam problem sa hp probook-om 4510s a sljedeci je da lcd radi prikazuje sliku i sve al nema nikakvog osvjetljenja, dal netko zna do čeg bi mogao bit problem? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
možda je prdnulo neš oko rasvjete, ali nebi ga bilo loše raskopat i pogledat kabel od ekrana, možda samo gubi kontakt negdje ili konektor ne sjeda kak treba na ploči. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Hmm nisam ga jos probao raskopat cijelog samo sam lcd izvadio i testirao na drugoj ploci i radi uredno tako da do njeg samog nije, probat cu ga raskopat popodne pa se javim dal je do flata ili konektora, jel ima na ploci nekakav osigurac ili nesto zbog kojeg se moze ovo dogoditi mozda dal znas? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pajcek
|
rasturo sam mu srodne 4520 i 4525, ali nisam sa ekranima posebno petljo da bi znao dal je još neki fuse tamo ili ne. Ja satavljam pare na flat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Nazalost nije ni flat rijesio problem promjenio sam ga i dalje ista stvar ![]() Nesto je na ploci problem jel ima jos tko kakav savjet |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
Jesi probao ekran zamjeniti, probati sa drugim ekranom? Znaju te lampe na lcdu otici. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Da probao sam ubacit taj lcd u jedan drugi laptop i radi uredno. Na ovakav kvar jos nisam naletio na ovakvim modelima pa mi nije nista jasno |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
|
Da ni ja nisam to još vidio. Ali nema šta onda je matična sve drugo si eliminirao. Našao sam nešto na internetu pa ti mogu poslati u inbox. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Može pošalji i hvala ti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Pozz, imam isto problem sa lenovo t520..ne radi osvjetljenje, ni nakon 2 zamijenjena displaya. Na vanjski monitor normalno daje slike. Jedino nisam još probao zamijeniti flat kabel, jer ga nemrem pronaći.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
Jesi li probao promrdat konektor od flat kabela na ploci mozda je samo neki los spoj? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zvoni. Kucanje ne radi.
Datum registracije: Sep 2008
|
jesi odstekavao i ustekavap ekran dok je laptop bio ustekan na bateriju ili na punjac?ako jesi spalio si smd osigurac ,a mozda i driver od osvjetljenja...
![]() |
#13 |
Registered User
|
U pocetku nisam to je krepalo samo od sebe dok je laptop radio, taman sam surfao nesto netom i samo je osvjetljenje zatreperilo i ugasilo se, prvi put sam promjenio lcd sa istekanim napajanjem a sad to vec radim neko vrijeme sa ustekanim imam nekih razvaljenih lcd-a pa me nije puno ni bilo briga, taj smd osigurac jel to ovaj s 3 nozice kraj konektora od flata ili? Svi na netu prijcaju o fuse 1 fuso 8 itd na sony dell laptopima itd ali ja klasicni osigurac nigdje na ovom hp nemogu nac |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Pajcek
|
vjerojatno nije klasičan, to su ova mikro govna koja se jedva vide. Best bet je gledat oznake na ploči ako ih ima F-nešto će se zvat. Krpo sam par takvih na monitorima, jedva našo smradove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
Zaboravio sam javit trazio sam ta mikro smeca odmah taj dan nakon sto si mi rekao nisam mogao pronac, i evo danas nakon par dana uhvatim se tog posla opet i sad laptop daje sliku uredno samo na vga a na lcd/hdmi nema znakova zivota uopce. Probat cu update biosa ako ne proradi vjerojatno je grafa odradila svoje pa moze u smece.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Dec 2012
|
javi se forumašu Alvin ili njegovoj firmi IT elektronika.. čovjek koji će najbolje znat šta i kako.. al vjerovatno GPU na izdisaju.. tih probookova što 451x što što 452x bilo je mali milon.. svi kad tad završe kod njega ili na groblju |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|