|
|||||||||||
|
|
#2581 | |
|
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Citiraj:
Ja sam svog platija toliko bez gare (monitore, matične, RAM-e, PSU-ove, HDD-ove i grafe polovne, bez gare, niti ne gledam), ali procesori, kučišta i hladnjaci, bez gare - uvijek i svagdje ![]()
|
|
|
|
#2583 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Definitivno UD3P za njega da ukloniš bilo kakve mogućnosti throtllanja (uz ventilator koji puše po VRMu) Po meni best buy procesor definitivno taj fx-8300 Zadnje izmijenjeno od: MikaHR. 30.11.2015. u 20:45. |
|
|
|
|
|
|
#2584 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2013
|
Citiraj:
hvala na odg. Ja sastavljam također nešto slično FX8300+GA-970A-DS3P+1x8GB DDR3 1866MHZ KINGSTON HyperX Fury Black, potrošnja me zanima jer već imam LC-CC-95 cooler a on je namjenjen za procove kojima je Max TDP 95w, klokanje be bas i ne zanima tako da ni ne trebam neki mocniji cooler ... sad još nešto što me kopka,bilo mi je žao zbog grafe kresat budžet (koji mi je ograničen) na ostalim komponentama tipa uzet FX6300 kraj 150kn skupljeg FX8300 i lošiju matičnu radi 100kn, lošiji PC Case, pa sam odlučio ipak na slabiju grafu jer mi ej lakše promjeniti samo to kasnije nego sve ovo, tako da sad ne znam koju da uzmem (privremeno) dok ne izade nova serija GTX-ca i R9 3xx pa padne cijena sadašnjim 970-kama ili R9 270x/280x... Koliko je dobar izbor R7 250x ili R7 360? Znam da nisu neka vrh kartice ali bil mogle gurat ove novije naslove u 1080p na nekim high postavkama sa barem 30 FPS-a? Trazio sam polovne R7 260x, R7 265, R7 370, GTX 750 Ti, ali ih bas i nema puno na oglasima, a ove sto su ugl previskoe cijene (kostaju kao i nove ili 50-100kn manje, a stare po godinu ipo, pa cak i dvije)... Šta vi kažete ekipa?Zadnje izmijenjeno od: ibme74. 03.12.2015. u 14:46. |
|
|
|
|
|
|
#2585 |
|
Guest
|
Ukopat će me prije nego izađe igra kojoj Bulldozer odgovara. ![]() Za ekipu ne znam, ali moje mišljenje je da se po stoti put poserem na Faildozera.
Zamalo sam se zeznuo i kupio jednu FX konfu. Srećom izašao je benchmark za novi Fallout. I pokazao, još jednom, da su bili "u pravu" oni koji su prije pola desetljeća govorili da je AMD future proof. Ukopat će me prije nego izađe igra kojoj Bulldozer odgovara. ![]() |
|
|
|
#2586 |
|
Premium
|
mene zanima odg u vezi grafa, ja sam zadovoljan onim što daje FX8300 u novim naslovima, koliko para toliko muzike ![]() |
|
|
|
|
Za ekipu ne znam, ali moje mišljenje je da se po stoti put poserem na Faildozera.
Zamalo sam se zeznuo i kupio jednu FX konfu. Srećom izašao je benchmark za novi Fallout. I pokazao, još jednom, da su bili "u pravu" oni koji su prije pola desetljeća govorili da je AMD future proof. Ukopat će me prije nego izađe igra kojoj Bulldozer odgovara. ![]() |

|
|
#2588 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Zadnje izmijenjeno od: scarzz. 03.12.2015. u 22:24. |
|
|
|
|
|
#2589 | |
|
Vozi Miškoooo!!!
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Tko se ne boji ipona i extreme digitala, moze povremeno da nabasa na super karte po smijesnim cijenama (prije dva-tri tjedna bile Asus Matrix 290X za 2400kn, trenutno ih nema po toj cijeni) A moj ti je savjet nova r7 265 2GB Asusova u Protisu, po meni best buy za prijelazno rjesenje jer kod prodaje nemozes puno izgubiti, a ipak dovoljno dobra za vecinu igara, nadje se ponekad za 900kn polovna, ali nevrijedi 100kn riskirati ... novo je novo
|
|
|
Za ekipu ne znam, ali moje mišljenje je da se po stoti put poserem na Faildozera.
|
|
#2591 | |
|
Premium
|
Citiraj:
imam ponudu jedne Saphhire HD7850 OC 2GB DDR5 za 500kn, grafa nema garanciju, a drugi problem je sto je tip iz Zg a ja iz slavonije, a te neprovjerene stvari uzimati preko pošte bez da se vidi prvo mi je mačak u vreći, da je tu s foruma neko onda druga prica... Svida mi se ova ideja za ASUS R7 265 ali mi ej to trenutno puno novceka... Baš smo u banani ![]() |
|
|
|
|
|
|
#2592 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Koliko vrijedi polovna HD 7970 asus directcu II verzija,a koliko HD 7950 polovna sa nekim boljim hladenjem ? Tip traži 1200 kn za 3 godine staru HD 7970,navodno nikad rudareno sa njome... |
|
|
|
|
|
#2593 |
|
Premium
|
Ja to iskreno nebi uzeo, msl grafa koristena 3 godine, nema veze sto nije rudareno, tako mocnu grafu ne kupujes da bi gledao filmove na njoj nego da bi peglao igre, dakle ona je u te tri godine radila punom parom 100%, ako ces vec davati toliko love nadji si R9 270X sa garancijom, nije jaka kao ova ali barem su još praktički nove i imaju po 1-2 god garancije... |
|
|
|
|
|
#2594 | |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Citiraj:
http://images.hardwarecanucks.com/im...FX-4300-83.jpg Međutim unatoč tome mi taj graf što si linkao nema smisla, ispada da vishera na 3.5ghz (fx 6300 i ove downclockane fx 83xx verzije) ne mogu imati average 60fps, što baš i ne vidim po youtubeu, a i ovdje: ![]() ![]() E sad il je neko zasro test, ili nisu testirali na istom mjestu (igra koliko znam nema ingame benchmark) edit - na nižim rezolucijama je veći stress na cpu, razlika između procesora bi se još više trebala pokazati, a kako rezolucija raste bi se trebala smanjivati, iznad 1080p skoro i marginalizirati Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 04.12.2015. u 00:23. |
|
|
|
|
|
|
#2595 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
A oni benchevi s nexusa sto kolaju po netu je očito da im se 9590 throttlao na ultra. To nije realan rezultat, na medium je puno realnije. I to je samo scenario u malom dijelu igre. I da, Bethesda očajno treba novi engine, malo su previše reciklirali. A nije da su bokci pa sine mogu priuštiti (dobro ESO ih je majo sj**o, al opet 20+m Skyrima i shippali 12m F4....) Al ja bi i dalje radje 1000-1500Kn bolju grafu nego proc (kolko je razlika izmedju fx-8300 i i5k) Zadnje izmijenjeno od: MikaHR. 04.12.2015. u 00:29. |
|
|
|
|
|
|
#2596 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Zadnji offtopic ![]() |
|
|
|
|
|
|
#2597 | |
|
Varilnik
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#2598 |
|
Banned
Datum registracije: Nov 2014
|
Fallout 4 sve ultra nemam nikad manje od 60FPS (FX8370) bio proc na 4,5 , 4,7 ili 5,0ghz. Ovi grafovi sto neki stavljaju su ciste budalastine. P.S. Bas cudno kako se mnogi iznenade kad zapravo kupe FX kolika je razlika izmedju stvarnih performansi i ovih budalastih grafova. ![]() |
|
|
|
|
|
#2599 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Moguće da su testirali na nekom baš CPU zahtjevnom dijelu. Igrao sam nekih osam sati i sve mi je išlo glatko i skoro sve na ultra osim AA. Inače tip sa tog sajta baš hejta AMD procesore. Npr. uspoređivao je najjeftiniju klasu u kojoj je pobjednik bio dvojezgreni pentium ali namjerno nije uvrstio igre poput FC4 koju takav procesor nije mogao ni pokrenuti bez modifikacija i gdje i dalje ima problema sa izvođenjem i sl. |
|
|
|
|
|
#2603 |
|
Banned
|
|
|
|
|
|
|
#2604 |
|
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Ukazivanje ljudima da mogu uštediti lovu koju su im mame i tate teškom mukom zaradili bi trebalo biti građanska dužnost, a ne nepoželjno i od moderatora sankcionirano |
|
|
|
|
|
#2605 | |
|
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() Ljudi neka kupe što žele za svoje novce, bilo Intel, bilo AMD. Mogu ih i zapalit i poslat nam YT link... nije tvoje niti bilo čije da vodimo brigu o tome i da se pri tom vrijeđaju pojedinci. |
|
|
|
|
|
|
#2606 | ||
|
Terror Absolut!
Datum registracije: May 2014
|
To sam te još davno zamolio da napraviš zbog gomilanja bespotrebnih postova. ![]() Citiraj:
Naravno da je AMD za budget gaming konfe bolji izbor od Intel dvojezgraša u 2015. godini i s time se duboko slažem, ali od njega se ne treba praviti ono što nije. Citiraj:
Moje isprike ako ispadam grub i antipatičan, nije mi cilj zazivati moderatore na svaki drugi post nekih dotičnih ovdje i glumiti nešto, ali nekad imam posebnu potrebu ukazati na neke stvari. ![]() ![]() |
||
|
|
|
|
|
#2607 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Mislim da si sve to umislio. Nitko ne tvrdi da je AMD bolji jer nije. Intel je bolji. Ono što mi tvrdimo je da FX vrijedi svaku kunu te je u tom kontekstu odličan izbor a ne bolji od Haswella/Skalakea. Normalno da se dignemo na zadnje noge kad netko izjavi da je smeće od proizvoda, jer nije. |
|
|
|
|
|
#2608 | ||||
|
Banned
|
Rjeseno. Citiraj:
Cemu laganje? Citiraj:
Drugo, bice sklopljena tako kako zelim. I one sto dolaze poslije nje ce biti sklopljene kako ja zelim. Kao i one prije. I da,kombinacija ce obavit posao kako treba. Dugorocno nece imat nikakve gubitke nego samo zaradu. O cemu ti pricas? Srecom,ima dosta ekipe koja mi je skrenula paznju da promjenim neke stvari u skladu sa navedenim zahtjevima i vrlo brzo se iskristaliziralo koje ce komponente unutra. Princip je jednostavan (ako zelis pomoci) ,postoje navedeni okviri i u okviru istih se savjetuje. U ovom slucaju je navedeni okvir bio budget i AMD unutra. Izricito je napisano da nema sanse da bude Intel. U stvari,krivica je potpuno moja. Trebao sam traziti posebno savjete za monitor i ostalo,a proceve ni ne spominjati jer ocito je nekima nezamislivo staviti AMD u konfu od 30k iako istu ne placaju. Trebas shvatit da moj problem sa Intelom (zbog kojeg ga vise nikad necu stavit u komp) nije vezan za kvalitetu samih proceva. Ne brini,potpuno sam svjestan da Intel ima bolje proceve u ponudi. Dosad se varijanta FX8370/GTX 980 pokazala kao odlicna od svojih usera. Niko se ne zali nego su odusevljeni. Jesi li imao priliku imat u rukama i probat tu kombinaciju pa mozes kritizirat? Citiraj:
Izvoli dokazati svoje tvrdnje o tome da ja stalno pisem da je Vishera bolja od Skylakea. Citiraj:
A izjave tipa "to je smece" obicno izjavljuju likovi koji isti proc niti ne posjeduju niti su ga posjedovali. U tu svrhu je i link u potpisu. Cisto edukativno. EDIT: Evo jedan od mojih prvih,a bas Intel (vjerojatno je stariji od tebe sarik) Jos uvijek je na ploci. Pogodite koji je socket. ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Hawker. 07.12.2015. u 22:26. |
||||
|
|
|
|
|
#2609 | |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2013
|
Citiraj:
Tak je slično i kad kupuješ auto..vozio si staru golfu dvicu, skupljao ko lud 20.000 eura i dođeš u auto salon i kupiš si škodu fabiju..ti sav sretan, ipak je auto miljama bolji od tvoje golf dvice.. zahvaljuješ se prodavaču što je ti je tako dobar auto prodao, ti sav sretan jer svijet konačno vidi kako su tvoje škode dobre, pohvališ se i frendovima i sve super..to šta su ti isti ljudi za 20.000 eura možda mogli dobit kakav Audi ili VW i bit još sretniji nije bitno..ah jbg..i škoda vozi eto tak ja otprilike gledam na tvoje guranje AMD-a u konfe od kojih ljudi zarađuju za kruh i plaćaju 30ak tisuća kuna..ok je to sve, ali za te novce možeš dobit bolje šta god ti rekao pa mi je onda svaka daljnja rasprava glupa i besmislena..eto..moj prvi, jedini i zadnji osvrt na Sokola i romatičnu ljubav prema AMD-udisclaimer: Nemam apsolutno ništa protiv AMD-a. Da pače, čak su i mi i draži od Intela kojeg imam čisto jer sam dobio po super cijeni ![]() disclaimer 2: nemam apsolutno ništa protiv Škoda ![]() |
|
|
|
|
![]() |
| Uređivanje | |
|
|