|
![]() |
#39241 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
ja, michelin, ja. Živjo ![]()
![]() |
#39243 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Pozdrav ekipa, trebao bih savjet oko kupnje rabljenog bicikla. Nemam više živaca krpati svoj jer se raspada doslovno. Bicikl bi koristio za vožnju otprilike 70% cesta, 30% offroad. Odabir sam sveo na iduće bicikle: Scott Reflex 40 - oba mjenjača Alivio, mehanički diskovi Tektro Giant Revel 2 - oba mjenjača Alivio, Tektro V-brake Felt Racing Chat - prednji mjenjač Alivio, stražnji mjenjač Deore, mehanički diskovi Shimano Fuji Tahoe LE - oba mjenjača Deore XT, Shimano V-brake Ono što mene najviše zanima bih li trebao ići na opciju diskova ili v-brake, tj. valjaju li šta ovi mehanički diskovi koji su navedeni? I naravno savjet oko samog bicikla ako imate pošto neznam kakve su rame i kakve su kvalitete navedeni bicikli u usporedbi jedni s drugim. Hvala unaprijed na pomoći ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39244 |
Registered User
|
raporat
elem, evo kako se razmontirat u jednom danu: sakupili se na Mihaljevcu Družba Tadije Tadića: Sanda, Vlado, MarkoE, MarkoF i ja...bus u 8,50h...brbrbrbr i do Tomislavca, presvlačenje pa na 57icu...fijuuu svi dropovi prohodni, samo na početku još ona 2 debla treba preneti bajs. Podloga mnogo muljava beše jer je padalo dan i noć prije. Baš smo se izlomili, posebno u kanalima no merak je pravo. Sandi kvar na menjaču, pa je opet išla no-chain i to kroz kanale. Stanem ja dole kod onog kamena da snimim liniju, pomaknem se u levo i škicam, prođe Sandra i lepo mi pokaže kako se ide skroz desno u vododerinu i imaš 2 opcije: skočiti kamen ili nadesno ga obići, ima taHman lepi chicken. I dok ja tako gledam dolazi MarkanE i kako je konto da sam na stazi stisne hopice i teatralno okine OTB. Prašina dole i brbrbrbr dalje... Diona, svlačenje kišnog (jedini nosio i pun pogodak jer je bilo muljavo samo tako). Sanda veli ja ću gurat gure i ode, a mi lagano cuga+pljuga i Lojnščina, pridružio se i VeKy (norco manik crveni)...on je kren'o ranije. Sastala se Družba na lOOgarnici...Sanda ode na 57icu jer joj to pasalo zbog prijevoza koji ju je šlepao do ordinacije... A mi lagano preko livade do Vrha...Zlatni Medo, oblačenje i na 9-ku. MarkoE vodič...hijaooo koja razlika u podlozi. 9-ka je barutana pravo i vozili smo novu singlicu. U donjem delu se okrene levo na singlicu, onu sa kontra nagibom i prije nego izbija u rocky-garden ne spustiš se dole desno nego opet levo i samo gaaas. Singlica je kanadski stil, tepih od iglica...jedino što se onda preskače kamenjar. Singlica je super složena i kad se ušemi onda se može u skoro svaki zavoj uskakat sa bregića koji su prije (nešto kao mali jašizid=wallride). Jašizid je inače nova kovanica koju je MarkanF iskov'o ![]() 9-ka je baš bila raketa ![]() Vlado menja vazdušnu na kraju, mi pakiranje i pravac Medo. Brbrbbr i heto nas kod tvrđe...podloga se u 2 dana drastično promenila, mi zagrizli i gaaaas. Ah, meraka. Završimo i vele Biggy i MarkanE da idu doma, gledamo se Vlado, MarkanF i ja...staklene oči i nakon vakog prvog spusta znamo da samo more biti bolje pa se opet vrnemo na još 1x. Popnemo se i ufati Družinu šećeroza. Tijekom dana se lomili keksi, čokse, sendviči i ja to sve gledam i znate kako je bilo pravilo u Partizana: "druže, uvek uz sebe 1 krišku hleba i vode u čuturici". Vođen tim i takvim ja u rancu na dnu imam (da mi je što dalje za dovatit ![]() Fijuuu i heto nas u parking zoni Mihaljevca kad ono Ralloneov bmw se sunča...krenulo je sa after-job rajdanjem ![]() Išaketali se mi, Vlado i MarkanF odoše neke hambiće zdrobit, ja mado...odradim kaj trebam doma i bacam se u krpe, u delovima sam bio, razmontiran...kako dobaaaaar osećaj ![]() ponovilo se! Last man standing - accomplished @ Bane i gume za legu: da, svakako schwalbe no ja sam ih u startu izbacio zbog cene...sve su njiove preko 200kn... ![]()
B-tension crew, pomičemo granice, kosti...sve --- Biciklo je najbolji izum, odma posle toalet papira ![]() Zadnje izmijenjeno od: Irvin. 04.04.2015. u 17:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39245 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Ali i vrijede ![]() I nisu sve, ove moje su bile oko 170kn A ima i puno jeftinijih http://shop.dinamic.hr/index.php?productID=737 http://shop.dinamic.hr/index.php?productID=499 http://shop.dinamic.hr/index.php?productID=576 ![]() P.S. evo gdje su im poslovnice i imaju večinu na lageru, a ako ne, onda naruče bez problema. http://shop.dinamic.hr/index.php?aux_page=aux1
![]() |
#39246 |
Registered User
|
Vuzem :)
Draga braćo i sestre Hrišćanska, svima koji slave - Христос воскресе ![]() Braći i sestrama Židovske vere - Hag Pesah Sameah! ![]() Svima ostalima želim dobar odmor, a kaj se tiče smisla blagdana to bi meni bilo najjednostavnije objasniti vako a da svi razumemo: Sloboda je ono kad izaberemo slobodno vreme provesti u nečem dobrom, korisnom - u šumi, a Vuzem je svaki put kad se zdrobimo da nas rođena majka nemore prepoznat pa opet nakon n-dana, tjedana...počnemo stiskat gripove i skakutat po bregima ![]() Nema labavo ![]()
![]() |
#39247 |
Gear breaker!
Datum registracije: Feb 2005
|
Maheri, sretan Uskrs!
![]() |
#39249 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Sretan Vam Uskrs. Dobro se najedite da možete pedalirat. ![]() Sreća pa su ova gume došle s bajkovima. ![]() ![]() http://www.hutchinsontires.com/en/mtb/10-python.html http://shop.maxxis.com/c/crossmark-bike-tire
![]() |
#39251 |
Registered User
|
na breg
elem, sjutra, utorak, smo okolo 10-10,30h kod Dione pa bujrum 'ko mere. Vozi se Sljeme pa Medo po principu: "Last man standing" ![]() ![]() ![]()
![]() |
#39252 |
Gear breaker!
|
Odite 12icu isprobati, nama se danas nije dalo ![]() Prica se da vise nema debla na singlici, al nitko nezna kak to sad lici. Za slucaj da ste zaboravili, 12ica zavrsava na Medi ![]() Btw, Jackov reign izgleda prejebeno ![]()
![]() |
#39253 | |
Premium
|
Citiraj:
Itko? :/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39254 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Ako imas priliku probaj svaki od njih i uzmi onaj koji ti najbolje lezi. Sto se tice opreme, sve je to tu negdje. Ako bi volio imat disk kocnice, i kasnije jos neke bolje/jace (mogucnost nadogradnje), onda idi na Felta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39256 | ||
Premium
|
Citiraj:
Razmisljao sam o tome, medutim to kad bih vozio offroad bi bila ipak malo zahtjevnija voznja (sume, grbavi tereni, itd.) pa neznam bi li mi trekking i cyclo to izdrzali? Citiraj:
A jel valjaju sta mehanicki diskovi? Jel se lako savijaju, kvarovi, itd.? I sto se tice samog kocenja i kontrole jel to tu negdje ili je velika razlika diska vs. v-brake? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#39257 |
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
Ja se na mehanici vozim već neko vrijeme i nemam niš posebno za prigovorit, a rokam sa time sljeme i svakakve pizdarije. Velika prednost diska je kad potegneš kroz 4-5cm blata i usereš cijeli obruč, ne smeta ti za kočenje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39258 |
Gear breaker!
|
Ovak na prvu ce ti v-brake biti jaci od mehanickog diska (osim ako ne govorimo o nekom ekstra kvalitetnom disku poput avid bb7). Veca razlika ti je u konzistentnosti koristenja, pogotovo ako ces imati samo 160mm disk.
![]() |
#39260 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2011
|
Trebam nove obruce za XC bajk. Imam 110kg s opremom, vozi se sljeme uglavnom. Gledam WTB i23 nemrem se odlucit uzet Kom ili frequency?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#39261 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Samo radi kilaže bi išao na Frequency, obzirom da ne znamo što i kako voziš. No ako ne gaziš XC bajk van makadama/ceste, onda će i KOM biti ok.
![]() |
#39262 |
Suit up!
|
Meni se KOM baš i nije iskaza na 29", zadnja mi je otišla u biber nakon ne toliko ekstremne vožnje po kamenjaru i lako se dentala prije zbog malo manjeg tlaka... Možda Mavic? XM819 ili EN821 bi tribali biti dosta čvrsti i ne triba ti traka za tubeless.
![]() |
#39263 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
za tu kilazu i malo zescu voznju ja bih uzeo 823... ja imam sad jos 3 seta sa 819, imam jedan set 819 sa 2.0 alpina i fat albert gumama i svega par puta je bilo dotezanje zbica, ne vozim divlje i ne skacem, ali vozim po kamenju i sa opremom sam blizu 120kg... al da radim novi set kotaca uzeo bih definitvno 823 i ne brinem brigu...
![]() |
#39265 |
Registered User
|
Sad vozim Alexrims ZX24 i nisam ih razvalio nego su mi zbice pocele pucat nakon 2,5 godine pa bi sad sve preslozio s novim nabama. Pa ak oni drze valjda ce i Frequency drzat. Cine mi se tezinom i cijenom best buy. Vozim se po sljemenu najviše po 9 i 18-20 nisu to sad neke prezahtjevne staze |
![]() |
![]() |
![]() |
#39266 |
Gear breaker!
|
Lol decki, kakav EX823. To su DH obruci od 650g koji dolaze na Deemaxu. Rice, dobro da nisi doubletrack preporucio.
![]() |
#39267 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#39268 |
Registered User
|
Ici cu na frequency rade nek su cvrsci ![]() Tubeless cu slagat samo moram uzet neke gume bolje sad imam continental iz rog jome neznam jel bi to drzalo. Koju velicinu nipla staviti? 12mm? O cemu to ovisi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#39269 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
pa kolega je jasno napisao da ima 110kg, samo to ocito nitko osim mene i vuce ne uzima u obzir, a ti shosy ocito nisi imao u rukama 823 i deemax...
![]() |
Uređivanje | |
|
|