Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > A1
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.09.2013., 14:11   #3511
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Lud76 Pregled postova
Nemam 3u1 ali puno ljudi ima probleme, svako malo imaju radove neke, očito rade na vdslu
vrlo moguće...
tor je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2013., 22:28   #3512
Branx
kripl. ing.
Moj komp

Branx's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Ma sve to super, ali koji se kurac prave ludi u SZK, sve ne znaju do cega je, pa 10.000 puta probaj speedtest, pa resetiraj, pa ugasi ovo upali ono.
Da ne velim da mi vec milijunti put sjebavaju WLAN postavke, port forwarding, DHCP leasove itd.

Jebote, reci, apgrejdamo centrale, slazemo VDSL, zao nam je, bit ce bolje.

ALL SOLD :\
|

Lap: MacBook Pro 2019
CPU: 8th gen i5-8257u (4c/8t)
RAM: 8GB DDR
HDD: 256GB NVME | 512GB NVME USB-C (TB)
Dock: HP Thunderbolt Dock G2
Monitori: 2* Dell P2418D 2K
Periferija: Lenovo Essential Keyboard | Logitech MX Master 2S | Sennheiser HD 4.40 BT
Branx je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2013., 22:50   #3513
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Citiraj:
Autor Branx Pregled postova
Ma sve to super, ali koji se kurac prave ludi u SZK, sve ne znaju do cega je, pa 10.000 puta probaj speedtest, pa resetiraj, pa ugasi ovo upali ono.
Da ne velim da mi vec milijunti put sjebavaju WLAN postavke, port forwarding, DHCP leasove itd.

Jebote, reci, apgrejdamo centrale, slazemo VDSL, zao nam je, bit ce bolje.
Mislim da tehnika ne komunicira previse s podrskom, prije par dana je bio kaos, ali ako ce donijeti bolju uslugu mogu istrpiti jedan dan. Ionako sad vec skoro 8 godina nemam nikakvih problema s njima.
Staro 29.09.2013., 19:02   #3514
SrKi
Premium
Moj komp

SrKi's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
uskoro mi istice ugovor s amisom. optika mi nije dostupna. ne znam sto da radim, jel ima negdje povoljnija ponuda? u principu me zanima 2u1 usluga, net + telefon, da je bar 8mb
SrKi je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2013., 19:42   #3515
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Pa produzi opet ugovor ako si zadovoljan uslugom, pa ces imati popust na racunu. 8mbit midi te ispadne 126kn, to je po meni super cijena.
Staro 29.09.2013., 20:24   #3516
SrKi
Premium
Moj komp

SrKi's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
korisnik sam oko 5 godina i dosta sam zadovoljan. osim sto smatram da daju bolje pogodnosti novim nego postojecim korisnicima, ali to je za ocekivati. nazvat cu ih sutra i vidjeti sto se da napraviti.
SrKi je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2013., 12:02   #3517
mario0000
Premium

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor SrKi Pregled postova
korisnik sam oko 5 godina i dosta sam zadovoljan. osim sto smatram da daju bolje pogodnosti novim nego postojecim korisnicima, ali to je za ocekivati. nazvat cu ih sutra i vidjeti sto se da napraviti.
ajd javi kakva je ponuda za produženje ugovora. jel i dalje neki popust na računu ili možemo i nešto ko ovi novi iskorisitit?
mario0000 je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2013., 09:27   #3518
viper
super user
Moj komp

viper's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Vec je stara vijest al ajd.. nek se zna
Prodaje se slovenski teleoperater Amis, cijena je oko 30 milijuna eura, otkriva slovenski poslovni dnevnik Finance.

Citiraj:
Zasad nije jasno hoće li se prodavati cjelokupni Amis ili samo tvrtka u Sloveniji.
Staro 06.10.2013., 15:37   #3519
tomislav10
Registered User

tomislav10's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Ima li informacija o dolasku Amisa u Donju Dubravu (Trnava)?
tomislav10 je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2013., 15:41   #3520
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004

iskreno ful sam zadovoljan sa amisom bilo bi mi zao da ode pod tscum okrilje ili tak nes....

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2013., 16:37   #3521
Cilim
Premium
Moj komp

Cilim's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
T-com ne vjerujem on vec ima nekoliko firmi pod sobom isto tako i Vip, sad je na redu za pruzimanje Tele2.......
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2013., 20:45   #3522
thezero
Premium
Moj komp

thezero's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
ako ima tko na optici, a da ima onaj all in one wireless router njihov, koji je user i pass za uc u router? mislim onaj default-ni...
thezero je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2013., 08:12   #3523
sakomako
Registered User

Datum registracije: May 2013
Evo prošlo je i pola desetog mjeseca i ništa se ne događa po pitanju optike. U osmom mjesecu napravili vertikalu koju nisu spojili na vanjsku optičku mrežu. Otada je prošlo dva mjeseca i posao koji je trebalo dovršiti i za koji im je trebalo realno pola dana stoji. Optiku smo trebali dobiti u toku devetog mjeseca, ali po svemu sudeći ovako može u nedogled. Jer ni nakon tri urgiranja kod Amisa ništa se nije pokrenulo!
sakomako je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2013., 14:39   #3524
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor sakomako Pregled postova
Evo prošlo je i pola desetog mjeseca i ništa se ne događa po pitanju optike. U osmom mjesecu napravili vertikalu koju nisu spojili na vanjsku optičku mrežu. Otada je prošlo dva mjeseca i posao koji je trebalo dovršiti i za koji im je trebalo realno pola dana stoji. Optiku smo trebali dobiti u toku devetog mjeseca, ali po svemu sudeći ovako može u nedogled. Jer ni nakon tri urgiranja kod Amisa ništa se nije pokrenulo!
Ne misliš valjda da će neko "urgiranje" pomoći?
Imaš li nešto papirnato da usluga može biti uvedena u rujnu?
Staro 15.10.2013., 16:01   #3525
viper
super user
Moj komp

viper's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Nemoj se nervirat.Ja bi bio presretan samo kad bi doznao da ce recimo za dve godine kod mene u zgradi pocet s optikom a tebi je optika maltene u stanu a vecina nas ostalih moze samo sanjat o njoj. Strpi se..
Staro 15.10.2013., 20:49   #3526
Cilim
Premium
Moj komp

Cilim's Avatar

Citiraj:
Znaci u Sigetu sve stalo, nije ni drugdje bolje, SZK obecao da ce do zime sve biti spojeno a do tada ima jos dva mjeseca, zivi bili pa vidjeli.
Staro 16.10.2013., 12:20   #3527
sakomako
Registered User

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Autor viper Pregled postova
Nemoj se nervirat.Ja bi bio presretan samo kad bi doznao da ce recimo za dve godine kod mene u zgradi pocet s optikom a tebi je optika maltene u stanu a vecina nas ostalih moze samo sanjat o njoj. Strpi se..
Ništa ti to ne znači! Škegro krenuo isto sa optikom i u mojoj ulici od 5 nebodera uveo u prva tri i stao. Optika je u šahtu pred kućom. Otada je prošlo pet godina i nikad u zadnja dva nebodera nisu uveli optiku!

Ali su nam zato raskopali ispred ulaza u zgradu da bi optiku doveli do ckrkve. Naravno raskopano su samo malo popravili, a kuća je kasnije o svom trošku popravila nogostup i prilaz u zgradu. Od optike na kraju nije bilo ništa. Tako da to što netko najavi za godinu ili dvije kod nas nema značenja, jer prošlo je pet godina, ali Škegrina optika u našu zgradu ušla nije!

A po svemu sudeći nikada neće ni ući, a razlog je što je njegova tvrtka u međuvremenu promijenila poslovnu politiku!

Inače ima jedna analogija sa grijanjem! Ljudi se grijali na loživo ulje, pa onda prešli na plin, a na kraju završili na drvima! Slijedeća faza je bez grijanja i zamotani u duple kapute i dvije deke!

Zadnje izmijenjeno od: sakomako. 16.10.2013. u 12:32.
sakomako je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2013., 17:29   #3528
tomo2505
Premium

Datum registracije: Nov 2007
Nema pa ima Sport klubova

Amisova obavijest prije 5-6 sati:
[OBAVIJEST] Poštovani korisnici, s tvrtkom Adria media, koja je nakladnik TV kanala Sportklub, nismo uspjeli postići ugovorne uvjete koji bi nam ubuduće omogućili distribuciju programa Sportklub.

Potrudit ćemo se da Vam najkasnije u roku od 60 dana osiguramo odgovarajuću zamjenu za ukinute kanale.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Amisova obavijest 5-6- sati nakon ove gore:

Dragi korisnici, obzirom na nastalu situaciju uspjeli smo ispregovarati s tvrtkom Adria Media emitiranje SportKlub TV kanala koji ce biti ponovno ukljuceni kroz 15 minuta te ce emitiranje TV kanala trajati sve dok se dok se vode pregovori o pravima za prikazivanje istih.

Ma mislim ono ne! Halo Amise!! Prije 5 sati napišete da nema više Sport klubova i sada najedamput u subotu popodne uspijete ispregovarat daljnje emitiranje tih programa!! Ha, ha, ha! Nemrem vjerovat kakve su to sve firme dobile dozvole u RH da zahebavaju ljude i da im uzmaju lovu, i to brdo love, za usluge koje nisu niti približne onom što su ljudi potpisali u ugovorima.

Pa vidite da nas uopće ne fermaju, mislim na korisnike! Imam Total paket i pod ugovorom sam, a moram i dalje plaćati cijelu cifru makar više nema SK2.SK3,ESPN. Pa uopće se ne osvrću i ne odgovaraju na primjedbe. Isti su ko i većina GSM operatera i internet providera. Ja sam od početka u Amisu od kad je u RH i sve je gori i gori. U 1. mj. iduće god mi istiće ugovor i odo ja od njih i uzimam samo net i telefon od bilo kog drugog samo ne od Amisa!!
tomo2505 je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2013., 09:21   #3529
Cilim
Premium
Moj komp

Cilim's Avatar

Citiraj:
Autor tomo2505 Pregled postova
Ja sam od početka u Amisu od kad je u RH i sve je gori i gori. U 1. mj. iduće god mi istiće ugovor i odo ja od njih i uzimam samo net i telefon od bilo kog drugog samo ne od Amisa!!
tomo imas pravo da se ljutis i da im prigovaras, ocito u ovoj zemlji sve ide krivo pa tako i kod Amisa, a koji bi to provajder po tvojoj prosudbi bio bolji i posteniji od Amisa da bi se mogli na njega prebaciti.
Staro 27.10.2013., 10:00   #3530
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Tomo kako bi ti reagirao da ti Amis sad s 3xx kn povisi na 400, zato sto je Adria Media u problemima i sad ucjenjuje sve providere s visim cijenama. Sto se tice Amisa, neozbiljno su reagirali to se moglo puno bolje rijesiti, ne mogu ukinuti jedini sportski paket, kad znaju da alternative nazalost nema. Arena jos uvijek je pod ekskluzivom, a bez sport kluba mogu nuditi samo eurosport.
Staro 28.10.2013., 10:27   #3531
Kerberos
Registered User

Datum registracije: Oct 2013
Pozdrav,

Razmisljam o prelasku sa Iskona na Amisovu optiku pa me zanima da li je netko vec korisnik navedene usluge pa da podijeli svoja iskustva?
Prikljucak, koliko im je trebalo za dovest uslugu, kvaliteta...
Kerberos je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2013., 21:54   #3532
Xenon
Banned

Citiraj:
Autor Kerberos Pregled postova
Pozdrav,

Razmisljam o prelasku sa Iskona na Amisovu optiku pa me zanima da li je netko vec korisnik navedene usluge pa da podijeli svoja iskustva?
Prikljucak, koliko im je trebalo za dovest uslugu, kvaliteta...
ja imam optiku ako imaš mogućnosti uštekaj se bez razmišljanja meni radi sve 5 nikakvih problema zasad ... brzina konstantna tv radi bez greške isto kao telefon, imam amis već par mjeseci od kad su ga uveli u moju zgradu!

Ne znam koji paket uzimaš ali 3u1 se svakako isplati! Meni su uveli za nekih 10-15 dana ...
Xenon je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2013., 14:39   #3533
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Na Amisu imam stari B paket 2u1 (ističe mi ugovorna obaveza uskoro) a oni i dalje šute na upite za VDSL2 pa mislim uzet 2u1 (20mbps) ili 3u1 (isto 20) kod H1 telekoma (3u1 je VDSL2 - 20/2mbps; osnovni kanali + 4 iz premium po izboru + 1000 minuta free na tel). Trenutno na amisu imam 8/0.768, bez tv-a i telefon 1500 minuta free).
Na Amisu mi je išlo max 18mbps kad su "pustili pipu" u promo razdoblju...zeza me kaj sam 2.4 km od centrale ali nova je zgrada i cijela okolna infrastruktura pa je išlo do 18 (ako to ima veze)....Razmišljao sam da produžim na 2 godine i uzmem 300+300kn popust i 6mj "otvorenu pipu" pa onda nakon 6mj. preći na VDSL2 kad uvedu..ali po kojoj će cijeni biti pitanje je sad...i koji paketi...
Što bi vi napravili? Čekali do sudnjeg dana VDSL na Amisu pa se prebacili (veza mi je stabilna) ili riskirali i otišli na H1 (dvojaka su iskustva korisnika s njima)?

Zadnje izmijenjeno od: Tvrdi. 04.11.2013. u 14:46.
Tvrdi je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2013., 18:53   #3534
Cilim
Premium
Moj komp

Cilim's Avatar

Ovaj upit sam mailom poslao 15.09.
Citiraj:
Autor Cilim Pregled postova
Neki dan pisao mail da pitam kad ce spajati u Trnskom (jer sam im zahtjev za spajanje poslao jos 01.08.), iz Amis infa nazvali me na mobitel i zamolili da se strpim jos neko vrijeme i da bi do zime trebao biti spojen. Po naselju se nevide neke aktivnosti po sahtima i cijevima DTK, a u zgradu jos nisu ni virnuli.
Jucer sam ponovio mail sa upitom za spajanje na optiku i danas dobio na mobitel odgovor...............
Citiraj:
Nacuo navodno da moj predstavnik stanara nije zato da pusti Amis da kopa-busi po zgradi i postavlja kanalice i razvodne ormarice, dali on to moze sprijeciti usprkos nekolicini zainteresiranih stanara za uvodjenje optike.
Prije desetak i vise godina za kanalice je busio i postavljao B.net. (bivsi Adriatic cabels) za kabelsku TV.
....................da imaju problema sa mojim predstavnikom stanara ne dozvoljava da Amis udje u zgradu.

Sta sada da radim....
Staro 04.11.2013., 22:38   #3535
Xenon
Banned

Nazovi ga i pitaj ga šta se pravi mutav ... nema on kaj zabranjivat ... očito želi od amisa izmust promo pakete ili koji free priključak!

Zadnje izmijenjeno od: Xenon. 04.11.2013. u 23:00.
Xenon je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2013., 22:59   #3536
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Ovaj upit sam mailom poslao 15.09.

Jucer sam ponovio mail sa upitom za spajanje na optiku i danas dobio na mobitel odgovor...............

....................da imaju problema sa mojim predstavnikom stanara ne dozvoljava da Amis udje u zgradu.

Sta sada da radim....
Zatraži pravnu pomoć Amisove službe, imaju zakonsku osnovu to tražiti.
Staro 05.11.2013., 10:08   #3537
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Ističe mi ugovorna obaveza pa molim da mi neko pomogne s ovim gore pitanjem. Hvala.
Tvrdi je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2013., 10:44   #3538
cbz
Premium
Moj komp

cbz's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
gnujko ... ako tražiš novi popust i trenutna usluga ti je preskupa za održavanje onda prelaziš na H1.
Ako si u mogućnosti sačekati onda s obzirom da ti je Amis dosad bio zadovoljavajuć (stabilna veza) onda ne moraš nužno produljiti ugovor sa njima već ti njihova usluga ostaje dok si ju spreman plaćati. Ukoliko h1 ili amis ponude nešto novo ili bolje sklopiš ugovor ponovno.

Mislim da Amis ima običaj tretiranja starijih korisnika kojima istekne ugovor kao novih kad ponovno potpisuješ ugovor ili su beneficije slične.
cbz je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2013., 12:00   #3539
Cilim
Premium
Moj komp

Cilim's Avatar

Citiraj:
Autor Xenon Pregled postova
Nazovi ga i pitaj ga šta se pravi mutav ... nema on kaj zabranjivat ... očito želi od amisa izmust promo pakete ili koji free priključak!
Nije on nego ona, gospodja cca 70 godina, tak da nije bas u materiji (optika spansko selo), mislim da je vise strah od busenja i kopanja po zgradi nego zicanja pogodnosti od Amisa.
Staro 05.11.2013., 12:32   #3540
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor gnujko Pregled postova
Na Amisu imam stari B paket 2u1 (ističe mi ugovorna obaveza uskoro) a oni i dalje šute na upite za VDSL2 pa mislim uzet 2u1 (20mbps) ili 3u1 (isto 20) kod H1 telekoma (3u1 je VDSL2 - 20/2mbps; osnovni kanali + 4 iz premium po izboru + 1000 minuta free na tel). Trenutno na amisu imam 8/0.768, bez tv-a i telefon 1500 minuta free).
Na Amisu mi je išlo max 18mbps kad su "pustili pipu" u promo razdoblju...zeza me kaj sam 2.4 km od centrale ali nova je zgrada i cijela okolna infrastruktura pa je išlo do 18 (ako to ima veze)....Razmišljao sam da produžim na 2 godine i uzmem 300+300kn popust i 6mj "otvorenu pipu" pa onda nakon 6mj. preći na VDSL2 kad uvedu..ali po kojoj će cijeni biti pitanje je sad...i koji paketi...
Što bi vi napravili? Čekali do sudnjeg dana VDSL na Amisu pa se prebacili (veza mi je stabilna) ili riskirali i otišli na H1 (dvojaka su iskustva korisnika s njima)?
Pošto si tako daleko od centrale (kao i ja), nemaš nikakve koristi od vDSL-a - odnosno barem ne kod downloada (ne znam kakvo je stanje s uploadom).

Sad ne znam na koju to "otvorenu pipu" misliš kod Amisa, ali ja plaćam 3u1 maxi (s brzinom "koliko ide", a to je u mom slučaju ~14Mbits dok je TV isključen) 224kn/mjesečno + HBO paket. Osobno ne vidim smisao u onom popustu od 50% na 12 mjeseci. Usporedi si kanale na H1 TV i Amis TV pa odluči, s tim da kod Amisa nešto ne štima sa SportKlub kanalima, čini se da će ih zbog nečeg ukinut . Ne znam kako stoje stvari kod drugih operatera.
FitzTN je online   Reply With Quote
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno