|
![]() |
#3421 | |
Registered User
Datum registracije: May 2013
|
Citiraj:
Ovo mi samo govori o kvaliteti radova njihovih kooperanata na izgradnji optičke mreže. ![]() Konačno su asfaltirali ono što su kopali preko ulice, trebalo im je samo 2 tjedna za to! Zadnje izmijenjeno od: sakomako. 05.07.2013. u 15:06. Razlog: Dopuna informacija |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3423 |
Registered User
|
Ajmo prošlo je već mjesec dana minimum od kako su priključeni prvi korisnici na optiku. Može malo opisa kako to radi, kakva su iskustva. Ima li kakvih poteškoća. Dali bez problema radi faks i slično! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3424 |
Banned
Datum registracije: Oct 2005
|
radi sve bez greške ... deklarirano, nema zamjerki ... jedino se ponekad zamrzne onaj IPTV, mislim radi on ali nemreš vidjet EPG ili neke postavke u meniju pa ga moraš resetirat ... al to nije tako često! I još nešto što sam primjetio u odnosnu na bnet jer da odaziv kad digneš slušalicu nije u istoj sekundi pa moraš pričekat sekundu dve pa onda reć HALO. Tako mi je isto na Iskonu. Ovo ostalo radi sve ok! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3425 | |
Registered User
|
Citiraj:
To sad znači da moram do te kutije dovesti žice od telefona, faksa, PC i TV HD Media centra! Dali taj uređaj a očito se radi o modemu na zidu, treba također priključiti na ispravljač i onda preko njega na električnu mrežu (dodatni kabel)? Sada mi je puno zgodnije jedna žica za TV ide kanalicom i jedna žica do modema. A onda od modema u fax, telefon i PC, a modem se spoji na ispravljač. Sve to je iza PC-a na stolu i uopće se ne vidi, a ovako do kutije na zidu hrpa kablova. Može netko poslikat kako to kod njega izgleda! A postavlja se i pitanje dužine svih tih kablova koje treba priključiti na tu kutiju na zidu. Sada sam samo nabavio duži kabel kojim dosadašnji modem spajam na priključak na zidu. A sada ću morati nabaviti nove duže kablove kojima ću fax, telefon i PC priključiti do tog uređaja na zidu. Drugo pitanje je kako kad se modem izblesira, napraviti reset? Sada ga lijepo ugasim i upalim jer mi je pri ruci, a ovako vjerojatno šetnja do kutije na zidu, samo na toj kutiji nisam vidio tipku za reset, ili paljenje i gašenje. Dajte malo informacija o tehničkoj strani a i koja slikica bi dobro došla, kako to izgleda, možda i koji PDF od uputstava koja su dobijena uz te uređaje, da se znamo pripremiti na ono što nas čeka, tako da možemo isplanirati gdje da ih damo postaviti! Ajde nemojmo škrtariti na informacijama! PDF uputstava za uređaje! Slika kako izgledaju uređaji! Što sve na njima ima od priključaka i gdje se nalaze! Kako se to sve priključuje! Što se sve prikljkučuje i gdje! Kako se radi reset uređaja ako se nešto izblesira! Vjerojatno netko ima fotić pa da priloži par slikica i objašnjenja uz njih! Zadnje izmijenjeno od: sakomako. 05.07.2013. u 15:10. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3426 |
Registered User
|
Evo riješio problem! Dobio od Amisa upute za modem i porazgovorio sa tehničkom službom. Modem se može postaviti kao i ovaj dosadašnji. Ne mora ići obavezno na zid. U tom slučaju mi je puno lakše uštekati i ištekati kablove iz njega. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3427 | ||
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
U ponedjeljak cemo vidjeti dali ce krenuti kopati prema donjem dijelu Trnskog. Na moj mail prema SZK Amisa dobio odgovor da su radovi u tijeku i odmah su mi poslali primjerak dokumentacije na uvid i ugovor na potpis, istu mogu poslati postom ili ih osobno donijeti u Amis centar u Utrinama na adresi Balotin prilaz 4. Zadnje izmijenjeno od: Cilim. 20.07.2013. u 09:13. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3428 |
Premium
|
Nastavili su kopati mimo zgrade Trnsko 21d (gdje ce biti smjestena opticka centrala), prema donjem dijelu Trnskog (po glavnoj cesti), ocito ce cijevi postaviti po cijelom Trnskom i povuci opticke kabele, a stanove ce spajati u vise faza, od ukupno 3803 stanova u prvoj fazi bi spojili 1140 stanova. Zadnje izmijenjeno od: Cilim. 22.07.2013. u 13:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3429 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#3431 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#3432 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Ekskluzivno: Eksplozivna Amisova ponuda u Trnskom!!! ![]() --- Ja dobio liniju od T-Coma (našli su tehničke mogućnosti :O ) i ponovno podnio zahtjev kod Amisa (2u1 Maxi+, da im nije završila akcija uzeo bi 3u1 Maxi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3433 |
Premium
|
U pravu si, pitao sam susjedu penzicku koja tocno zna kaj se sve dogadja u naselju, kod mene u srednjem i donjem dijelu naselja kopali su i postavljali cijevi za plin prosle godine (pa sam mislio da su to obavili prosle godine u cijelom naselju, a ocito da nisu) sad to rade na gornjem dijelu naselja. Onda ce sistem biti slican kao u Zaprudju, optiku ce provlaciti po postojecem DTK kuda idu i T-com i B.net. Obavijest-letci o prikljucenju na opticku mrezu biti ce prezentirani stanarima krajem 8 i pocetkom 9 mjeseca prema izjavi info sluzbe Amisa, kako bi se mogli odluciti i javiti (potpisti ugovor) za prikljucenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3434 |
Premium
|
Evo prije dva dana u Trnskom primjeceni radnici sa kolutima kabela i velikim sajlama za provlacenje kabela (forspan) uz sahtove DTK, na moj upit jel mozda provlace optiku za Amis dobio sam potvrdan odgovor. Danas u poslovnici Amisa u Utrinama predao sam zahtjev za prikljucenje na optiku i potpisivanje ugovora na 24 mjeseca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3435 |
Owner
Datum registracije: Sep 2008
|
Društvo bok, uzeo sam amis 3u1 midi+ paket i sasvim sam zadovoljan brzinom. 20mbit mi je max sto se može izvuči. problem mi je kod torrenta, download tu i tamo krene, uglavnom piše poruka finding peers, a izbacuje i poruku Port is not open. Upload je jako slab tipa 1,7kbps. da li zna netko uzrok problema i kako da ga riješim. hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3436 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Otvori neki random port tipa 43274 na routeru, upiši gau torrent program koji koristiš i trebalo bi biti ok
![]() |
![]() |
#3438 |
Registered User
|
Sutra 8.8.2013 počinju sa postavljanjem optike u mojoj zgradi i radovi će trajati do 18.08.2013. Tako piše na obavijesti u prizemlju. Nazvao ih i upitao da li to znači da će vršiti priključke? Dobio odgovor da će korisnici dobiti obavijest o priključivanju početkom devetog mjeseca kada će krenuti priključivanje korisnika na svjetlovod. Također sam ih pitao što je sa uvođenjem paušala na opremu kako se ne bi plaćao mjesečni najam. Rečeno mi je da je to u razmatranju kod šefova. Dakle potrebno je obnoviti pritisak na AMIS po pitanju mjesečnog najma opreme, kako bi se u cjenik uvela stavka jednokratni paušal za opremu! Dakle radovi u Sigetu su krenuli punom parom! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3439 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() Uglavnom: radi! U početku sam primjetio da slika trza, ali moram vidjeti kako je kasnije, možda je ok, ali ako i nije to nije do Amisa nego do wirelessa. Uglavnom, 2 Airlive N.MINI tvore "privatnu" wifi mrežu samo za TV, jedan u AP modu, drugi u Client modu, IP-evi i subnet postavljen u range prijamnika (inače neće raditi). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3440 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3442 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3444 |
Registered User
|
Vertikala je gotova u mojem ulazu. Jedino što nije s ničim spojena završili su na prvom katu i dalje nisu vukli spoj do šahta ispred zgrade. Taj dio je kompliciraniji nego cijela vertikala. Inače posao je odrađen stručno, precizno i čisto, to moram priznati. Kada če spojiti vertikalu na mrežu neznam, a i kada će početi spajanje po stanovima također neznam. Na vertikali postoji jedna velika kutija na prvom katu i tri male na svakih pet katova jedna mala. E sad ove male kod B-neta su na svaka 2 kata, a kod Amisa na svakih pet katova. Mala kutija je i na mom katu koji sam poslao prijavu za priključak. Možda to znači da u cijelom ulazu imaju smao 3 prijave za Amis optiku? Jer mi je nelogično voditi optički kabel do stana od tih malih kutija kroz tri ili više katova. Pitanje za ove iz Zapruđa, kako je to kod njih izvedeno? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3445 |
Premium
|
Nacuo navodno da moj predstavnik stanara nije zato da pusti Amis da kopa-busi po zgradi i postavlja kanalice i razvodne ormarice, dali on to moze sprijeciti usprkos nekolicini zainteresiranih stanara za uvodjenje optike. Prije desetak i vise godina za kanalice je busio i postavljao B.net. (bivsi Adriatic cabels) za kabelsku TV. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3446 | |
Registered User
|
Citiraj:
Gledam kako je to napravljeno u mojem ulazu i mogu reći da su Amisovci to odradili puno bolje od B-Neta, što se tiče izgleda i kvalitete izvedbe! Predstavnik stanara ne moze odlucivati u tude ime. On je samo predstavnik, ali nije onaj koji o tome odlucuje! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3447 | |
hungry, for a little more
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3448 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#3449 | |
hungry, for a little more
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() Iako, to što je desetak zgrada popustilo, ne mora nužno, zbog veličine uzorka značiti da je tako moralo biti. Ne bi htio trivijalizirati niti pretjerano karikirati, ali po toj logici ja mogu provući vertikalu za bilo što po zgradi od npr. 17 katova. Takvo pravilo mi se čini prilično nesuvislo i nerazumno. Ako vertikala ide po zajedničkim prostorima, logično mi je i da se o njoj zajednički odlučuje. To što je meni logično, suvislo ili nesuvislo, naravno, nije mjerilo bogznačega, tko pouzdano zna više, nek' baci neki link ili prepriča, ako mu se da. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3450 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ovdje se ne radi o dioničkom društvu, niti o izborima. Ovdje se radi o pravu vlasništva! Nitko te nema pravo ograničavati u korištenju tvoje imovine, tako dugo dok ne štetiš njegovoj imovini i njegovom pravu. Provedba instalacije ne oštečuje ničiju imovinu, već joj samo diže tržišnu cijenu, jer povećava mogućnosti korištenja te imovine. Po kojem zakonu ostali vlasnici imaju tebi pravo onemogućavati priključak na optičku mrežu tako dugo dok njihova imovina radi toga prključka ne gubi na vrijednosti i ne nanosi im se šteta na toj imovini? A izvedba samog prikjlučka, odnosno uvođenje optičke mreže u zgradu same vlasnike ne košta ništa, pa se postavlja pitanje koji je razlog da su protiv nečega što ih ništa ne košta, što im ne umanjuje vrijednost njihove imovine (dapače povećava), što ne radi nikakvu štetu na njihovoj imovini? I na kraju koji im to zakon omogućava da brane vlasniku imovine da uvede optički priključak u svoje vlasništvo (stan) ako time ostalima vlasnicima ne radi nikakvu štetu, ostalim vlasnicima ne radi nikakve dodatne troškove i ne umanjuje vrijednost njihove nekretnine? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|