|
![]() |
#3481 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Ne znam, kad bolje razmislim, radije ostanem na t-comu pa imam mogućnost dić na 10 Mbit za dodatnih 30 kn kad mi se prohtije. A razlika u cijeni će mi se opet vratiti kroz neki njihov poklon. Čekam infrastrukturu, ovo mi nema nekog smisla zasad.
![]() |
#3482 |
lar~
Datum registracije: Jan 2007
|
da, radi se o koristenju t-com infrastrukture. To je npr kod iskona "bijela zona" usluga. S time da postoje dvije varijante, prva gdje se t-comu treba placati telefon a ostalo drugom operateru i druga gdje se sve placa operateru a onda on t-comu proslijedi sto treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3483 |
Banned
Datum registracije: Oct 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3484 |
Fresh Juice
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3485 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
![]() |
#3486 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#3487 | ||
Fresh Juice
|
Citiraj:
Pitao sluzbu, nista novog nije bilo u odgovoru Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3488 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Da bi mogli graditi opticku mrezu u nekom naselju-kvartu moraju HAKOMU dostaviti "Objava o namjeri gradnje svjetlovodne distribucijske mreže" pa su tako na stranicama HAKOMA objavljene za sljedeca naselja, dio je napravljen i pusten u rad a dio je upravo u tijeku izgradnje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3490 | |
Uptime 99.99%
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#3491 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
trebao bih sada savjet što se tiče ranije spomenute situacije oko novog korisnika Amisa (mene) jučer je bio vanjski (T-COM) i budući da nije bilo nikoga osim žene doma, nije ništa napravio. u potkrovlju sam, pa nije imao lojtre da pogleda kutiju ispod krova (nad knaufom), pa mu je vuna smetala, i na kraju otišao bez da je ženi dao ikakvu konkretnu informaciju osim: "od toga neće biti ništa" jutros me zvao taj isti da je sada ponio lojtre, pa da bi došao to ponovno pogledati. izašao sam s posla prije nekih pola sata da bih bio doma i da osobno vidim u čemu je stvar. dakle, sada se popeo gore, skinuo gornji dio kutije i nakon 10ak sekundi mi rekao kako nema slobodne parice. krenuo se spremati, a ja ga gledam u čudu - reko: što to znači točno - veli kako su sve parice iskorištene i da nema mogućnosti interneta na toj lokaciji. na pitanje što dalje - ne zna. na pitanje kome se mogu obratiti - ne zna. vidjeti ću sa prodajnim predstavnikom T-Coma kod nas u firmi, ali me isto tako zanimaju i osobna iskustva - što i kako dalje u tom slučaju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3492 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3493 |
Premium
|
Živim na Vrbanimai neki dan dosli tip i zenska i nude optiku 20/10 mbps za 100 kn mjesečno,(prvih 12 mjeseci) sto zvuči odlično. Cimer koji je valjda radio u svim tehničkim službama naših ISP-a, kaze da je sa optikom uvijek bilo vise problema nego sa paricama/koaksijalcem. Kakva su konkretno iskustva sa Amis optikom? Nisam uspio nać koji se router dobije sa optikom? Zadnje izmijenjeno od: srale7. 15.09.2013. u 14:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3494 |
Premium
|
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:TrackMoves/> <w:TrackFormatting/> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3495 | |
Uptime 99.99%
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#3496 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#3498 |
Premium
|
Tesko sad ja mogu dat neko konkretno objašnjenje, ali po njegovim riječima susretao se sa puno problema na optici,ili puno vise nego sto je on očekivao. Problemi su najčešće bili pucanje veze i sl dječije bolesti. Zaključak je naravno subjektivan, jer konkretnih brojeva nemam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3499 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
jel ima kakvih informacija o VDSL-u za nas smrtnike koji nećemo tako skoro dobit optiku? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3500 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
Mada u zadnje vrijeme imam podosta problema što se tiče IPTV-a i net-a, zna se zblesirat jednom dnevno (a do tada sveukupno otkad imam amis usluga mi se zbloksala 2-3 puta) tak da možda nešto prčkaju po centrali pa uskoro izađu s novostima oko VDSL-a ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3502 |
Registered User
Datum registracije: May 2013
|
U ponedjeljak mi dolaze izvesti optiku po stanu. Međutim vertikala na koju me priključuju je stala na prvom katu i dalje nisu izvodili priključak do telekomunikacijskog šahta ispred zgrade. Tako da konačno spajanje na optiku može trajat još ohoho! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3503 |
Premium
|
Neki dan pisao mail da pitam kad ce spajati u Trnskom (jer sam im zahtjev za spajanje poslao jos 01.08.), iz Amis infa nazvali me na mobitel i zamolili da se strpim jos neko vrijeme i da bi do zime trebao biti spojen. Po naselju se nevide neke aktivnosti po sahtima i cijevima DTK, a u zgradu jos nisu ni virnuli. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3504 |
Hala Madrid!
Datum registracije: Nov 2007
|
Da li neko ima kakve informacije kada bi Amis mogao početi davati svoje usluge u Rijeci? Hvala na odgovorima ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3506 |
Premium
|
![]() |
#3507 |
Uptime 99.99%
|
Zadnja informacija koju sam dobio da jeftinije dobiju linkove prema Internetu, nego medugradske veze, po meni je to i dalje neisplativo.
![]() |
#3508 | |
Premium
|
Citiraj:
O Internet linkovima da ne pričam, to je danas jako jeftino. Ostale bitne stvari su tu nemjerljivo skuplje.
![]() |
![]() |
#3509 |
kripl. ing.
Datum registracije: Oct 2005
|
Jel ima netko na zapadnom dijelu ZG opakih problema sa Amis 3u1 paketom? Odjednom brzinu ne mogu postići ni približno, ping šeta stravično, čak i mnogi programi na TV-u trzakaju. Do prije tjedan dana je sve bilo OK. Od 20Mbps mogućih, pušteno je stabilnih 17-ak - ali brzine više ne idu preko 10-11, sa oba prijemnika ugašena i ugašenim wireless interfaceom. Modem je Elconov ovaj novi koji daju, osim što izbacuje totalne nebulozne vrijednosti za DSL link (tipa S/N margine su po 80-90dB itd.) izgleda kao da radi normalno. Naravno prijavljivano je, no uz X bezuspješnih resetiranja, tvorničkih postavki, pa i promjena kabela - za sada nema pomoći. Itko?
![]() |
|
|