|
![]() |
#10141 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Nije li 721/729 Mavicov DH obruč ? Ja danas odradio laganu vožnju sa curom. Išli do tunela, poslikali se kod prve postaje stare žičare i vratili se nazad. Otpeljala je sve u komadu, slušala komande za brzine i bez problema došla do tunela. Sljedeće sam joj rekao da je cesta do vrha i onda Lojstek ![]()
![]() |
![]() |
#10142 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
prednji kotac: -->
- DMR revolver anodized red (bitno jer su anodizirane u bilo kojoj boji jos olaksane (imaju vece rupe ispod rupa za zbice ![]() - Mavic 721, 590g, 500kn -->straznji kotac: - Brave Machine Monster, cca 550g, 415kn (popust 40% u MP) - Mavic 729, 680g, 500kn --> zbice su mach1, 5kn komad (x72) 360kn i posao pletenja 160kn, znaci puta puta i dodjes na cifru od 2400kn.... Ispod tog ne ide da ga ![]() Al barem znam da imam jebeno lagane kotace, koji naravno nisu u xc klasi, al su lagani kotaci koji cisti dh guraju, a di nas sljemenski trail nebi. Citiraj:
Da krenem redom; -->prednji kotac: - DMR revolver anodized red (bitno jer su anodizirane u bilo kojoj boji jos olaksane (imaju vece rupe ispod rupa za zbice ![]() - Mavic 721, 590g, 500kn -->straznji kotac: - Brave Machine Monster, cca 550g, 415kn (popust 40% u MP) - Mavic 729, 680g, 500kn --> zbice su mach1, 5kn komad (x72) 360kn i posao pletenja 160kn, znaci puta puta i dodjes na cifru od 2400kn.... Ispod tog ne ide da ga ![]() Al barem znam da imam jebeno lagane kotace, koji naravno nisu u xc klasi, al su lagani kotaci koji cisti dh guraju, a di nas sljemenski trail nebi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10143 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Moji trenutni i mislim da se neće tako skoro mjenjati, kotaći su sastavljeni od slijedećih komponenti! SunRims Doubletrack 32h x2 i DMR Revolver Disc Front Convertable 20mm te iza DMR Revolver Disc Rear eto toliko od mene kaj se kotača tiće!
![]() |
#10144 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
![]() EDIT; Jel ja? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10145 |
sto da napisem ?!
|
čekaj, šta si ti promijenio i vilicu otakako te nisam vidio ili ?! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10146 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() Više je to do glave, ja si zadam uvijek dionicu koju moram ispeljat, nekad malo više, nekad manje, ali kad si tak odredim, onda ne odustanem ![]() Da stignem više pedalirati, onda bi bilo kak ti kažeš, ovak nikak da napravim neku poštenu enduro seriju po sljemenu, uvijek neki prekidi, bilo vrijeme, bilo faks ![]() A uvijek sam više za druženje neg za obaranje rekorda, tak da nema brige ![]() Inače, kupio si jako teške kotače, jest da su neuništivi, ali kvragu, stražnji kotač 3kg ![]() Još kad se sjetim da imam doubletracka, 2mm žbice te 12mm stražnju nabu aufak ![]()
![]() |
![]() |
#10147 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
@ Vuco Alpina TT je 3-4 kn (bez nipli) Pa da, 721 spada u DH...meni je cijena malo previse HI pa bi uzeo slijedece: Mavic EN521 GERMAN:A P.O.G. Disk nabe Alpina TT zbice + niple To je sa slaganjem cca 2400kn (da se tu ustediti ako se potegne do Alesa, a i ako se dogovori kakav popust na cash). ...izgleda da se svi mi vrtimo oko slicne cijene oko 2300-2500kn ![]() Jos nisam siguran samo oko nabi...kad budem imao pare u dzepu onda ce to biti slatke brige ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nik. 13.05.2011. u 00:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10148 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Ja planiram mjenjat vilju i preci na 20 ili 15mm osovinu pa cu morat plest isto nove kotace. Sam kaj sam ja planiro onda uzimat novatec nabe (prek e-baya obje sa carinom oko 500kn), dartmoor raider obruce (30€ u bajkmaniji), i neke zbice ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10149 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Ja cu valjda prodavat svoje kotače (mavic crossmax SLR) i kočnice (elixir cr), pa ako bude ko htio može na PM pitat. A kaj se tiče i ostalih dijelova, da se nešto nabavit.. ![]() ![]() ako budete išli na sljeme za vikend, dođem i ja malo pedalirat. brzo gore, sporo dolje. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10150 |
Moderator
|
prednji kotac:
- DMR revolver anodized red (bitno jer su anodizirane u bilo kojoj boji jos olaksane (imaju vece rupe ispod rupa za zbice ![]() - Mavic 721, 590g, 500kn -->straznji kotac: - Brave Machine Monster, cca 550g, 415kn (popust 40% u MP) - Mavic 729, 680g, 500kn --> zbice su mach1, 5kn komad (x72) 360kn i posao pletenja 160kn, znaci puta puta i dodjes na cifru od 2400kn.... Ispod tog ne ide da ga ![]() Al barem znam da imam jebeno lagane kotace, koji naravno nisu u xc klasi, al su lagani kotaci koji cisti dh guraju, a di nas sljemenski trail nebi. |
@ Vuco
Alpina TT je 3-4 kn (bez nipli) Pa da, 721 spada u DH...meni je cijena malo previse HI pa bi uzeo slijedece: Mavic EN521 GERMAN:A P.O.G. Disk nabe Alpina TT zbice + niple To je sa slaganjem cca 2400kn (da se tu ustediti ako se potegne do Alesa, a i ako se dogovori kakav popust na cash). ...izgleda da se svi mi vrtimo oko slicne cijene oko 2300-2500kn ![]() Jos nisam siguran samo oko nabi...kad budem imao pare u dzepu onda ce to biti slatke brige ![]() |
Da krenem redom;
-->prednji kotac: - DMR revolver anodized red (bitno jer su anodizirane u bilo kojoj boji jos olaksane (imaju vece rupe ispod rupa za zbice ![]() - Mavic 721, 590g, 500kn -->straznji kotac: - Brave Machine Monster, cca 550g, 415kn (popust 40% u MP) - Mavic 729, 680g, 500kn --> zbice su mach1, 5kn komad (x72) 360kn i posao pletenja 160kn, znaci puta puta i dodjes na cifru od 2400kn.... Ispod tog ne ide da ga ![]() Al barem znam da imam jebeno lagane kotace, koji naravno nisu u xc klasi, al su lagani kotaci koji cisti dh guraju, a di nas sljemenski trail nebi. |
@ Vuco
Alpina TT je 3-4 kn (bez nipli) Pa da, 721 spada u DH...meni je cijena malo previse HI pa bi uzeo slijedece: Mavic EN521 GERMAN:A P.O.G. Disk nabe Alpina TT zbice + niple To je sa slaganjem cca 2400kn (da se tu ustediti ako se potegne do Alesa, a i ako se dogovori kakav popust na cash). ...izgleda da se svi mi vrtimo oko slicne cijene oko 2300-2500kn ![]() Jos nisam siguran samo oko nabi...kad budem imao pare u dzepu onda ce to biti slatke brige ![]() |
![]() |
#10151 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
super mi je ovo sto sam jedno godinu dana u zaostatku za vama pa taman naucim sve sta mi treba za sljedecu sezonu ![]() da se nadovezem malo na vucin post.. ali inace, malo gledam cijene, 521 + deore naba + zbice za recimo euro (nisam gledao zbice al pretpostavljam da su bolje tolko, 36kom) kod alesa vas izadju 600kn po kotacu (90kn dodate za xt nabu, slx je valjda izmedju ljen sam sad ic skroz u detalje istrazivat), a ovo kaj vi kombinirate vas izadje skoro duplo, mislite da ce vam skuplji set trajat duplo? mislim, nemojte se zaletavat ak niste puni love, cak i da duplo jeftinija opcija u prosjeku traje duplo krace, po meni je to ipak isplativija kupnja jer imas duplu rezervu slagao sam vas gore za 5E*0.8 jer sam gledao vbrake ugl ovo sam gledao hub + rim + zbice edit: hmm, ne znam gdje sam izvukao 317 oburce pa je malo promjenjen post al kotac i dalje ispada (44+30+36⋅0.72)⋅7.35⋅0.8=590kn valjda nisam fulao nabu s 32 rupe i obruc s 36 ![]() Zadnje izmijenjeno od: hash. 13.05.2011. u 01:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10152 |
Premium
|
Moze info gdje tocno u CC1 ima za kupiti adidas naocala (evil eye)? hervis ili negdje drugo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10153 |
Moderator
|
Deore nabe izbjegavaj. XT je odlična naba koja iako ima konuse može izdržati čuda. No ove nabe koje spominjemo u velikoj većini slučajeva imaju sve prihvate tako da ne moraš mijenjati iste kad promijeniš vilicu jer eto više nije 20mm TA nego 15mm. Prednja ima 9mm QR, 9mm TA (trough axle), 15mm TA i 20mm TA, a stražnja 135x10 QR, 135x10 TA, 135x12 TA i 142x12 TA. 317 je ok obruč, ali široke gume dosta su ograničene na njemu jer ima uski profil iznutra.
![]() |
#10154 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
hmm, ma znas kaj me muci (osim kaj ne zelim za godinu dana potrosit 2k kn na kotace ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10155 |
Premium
|
Hash, ako si mislio malo cesce i malo zesce krstariti Sljemenom na bajku a ne zagrabiti u dzep, malo si se prevario. To je rupa bez dna. U zadnje vrijeme mi straznji elixir kad ga pritisnem pocne ispustati zvukove slicne rici jelena u doba parenja, a sve je popraceno vibracijom koja se prenosi na cijeli bajk. Stavio sam nove pakne, nacentrirao celjust, odmastio rotor i danas idem u nocnu voznju pa da vidim sto ce biti (vjerojatno nista, mozda dozovem ostatak krda ![]() Bas sam nedavno citao o tom problemu, mozda na Dropbikeu, tko ce ga znati ne sjecam se vise...netko je to rijesio zamjenom rotora, netko je dao link na kojem je tip zakeljio nekakav uteg na celjust (???)...mene ta strazna elixir celjust malo previse zeza da bi prema njoj bio ravnodusan pa laganini vec gledam s cime ju zamijeniti. Ima li tko kakvu ideju glede tog zvuka i vibracija, i kaj napravit sad s time? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10156 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
koliko sam citao, problem je u rotoru i njegovom slotted dizajnu, mogu ti posuditi formulin 180 rotor (ako ti pase) pa da probas. ili 160 avidov, ali onaj sa BB5... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10157 | ||
Premium
|
Citiraj:
Hervis, kad uđeš u dućan, odi lijevo. U vitrini su. Citiraj:
Mene to isto zezalo, dok nisam stavio na nulu pakne i rotor. Pogledaj još kak ti stoji adapter i kaliper i kak su jako zategnuti. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10158 |
Premium
|
@Renesis Ne pase mi 180, a ovaj tvoj od 160 bi trebao biti deblji od ovog mojeg...tako da opet nista. @salvarez Ta zadnja celjust je problematicna od kad sam kupio bajk. Predzadnje sto me gnjavilo je da jedan klip nije izlazio van. To je slozeno i kad sam stavljao nove pakne taj isti klip nisam mogao ugurati do kraja u celjust (udje on do kraja ali kad se makne poluga/pritisak onda malo izadje vanka - znaci "dise" . I bez ulja u sistemu ). Tako da ne mogu savrseno ustimati celjust, pogotovo kad su pakne ganc nove, iako sve to skupa super koci. Danas cu na nocnom spustu sa Sljemena isforsati i malo potrositi kocnicu, pa cemo vidjeti kaj bu bilo od svega toga...a prije voznje cu jos malo dotegnuti sarafe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10159 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
ljudi kakve su kocnice Hayes Stroker Ryde 8"? iej puno 800kn za njih? http://imageshack.us/photo/my-images/146/46940673.jpg/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#10160 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Pozdrav, ima kojekakva akcija u shopovima? Kolega treba baciklo. M veličina i cijena do 2k kn. Namjena: od doma do posla, jarun nasip i tu i tamo maksimir. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10161 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Sto se tiče kotača, ja sam si slagao nesto ovako: Naba prednja + naba straznja=cca 850 kn Obruči X2 =cca 300 kn Zbice X2= cca 250 kn Sve zajedno 1400 kn, dobijete kotače oko 2 kg, koji bi trebali biti poprilično čvrsti, za Sljeme vise nego dovoljno. @Nik Dobro da ti straznji elixir doziva jelene, jer da ti doziva medvjede, i jos k tome noćna voznja, neznam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10162 |
sto da napisem ?!
|
mw aaa hahahaaa aaaa ![]() ![]() kakav mi je bajk sa 888 ![]() ![]() damn ! izgleda ko crosser ![]() težak je za terati i po ravnom ![]() kamiJon ![]() zato čekam nizbrdicu ![]() iii, moram se priviknuti malo, jer je xcm sa 1cm hoda različit od ovoga ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10163 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10164 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
malo si za kotače pogledajte na http://www.actionsports.de/ uvijek se nađu dobri popusti, npr XT kompletić |
![]() |
![]() |
![]() |
#10165 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Žacov 888 je čisti sex. Bajk nije ne vozlljiv, ali se osjeti u zavojima veći kut vilje, no mislim da će se izvozat skroz ![]() A ak x6ica kreka, onda ipak nije dovoljno teška rama :P Vilja radi ko i svaki marzocchi, savršeno mekano i glatko ![]()
![]() |
#10166 |
Premium
|
![]() |
#10169 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() e evo imam zadatak za vas, pogledajte ovu temu sve piše http://www.dropbike.com/forum/viewto...p?f=18&t=52027
![]() |
![]() |
#10170 | |
Moderator
|
Citiraj:
EDIT: Odvozio opet Sljeme sa prijateljima sa faksa. Lojstek gore i 12-ica dolje. Žive duše nije bilo nigdje. Dečke je malo isprepadala 12ica na početku i korijenje kasnije, ali prošlo je bez padova. Šuma se razrasla i sad treba dobro paziti na krpelje.
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|