|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
pad napona pri trošenju
situacija slijedeća: p4 2.4c, fsb iznad 250 mhz, asus p4p800, aopen 350 w stavim mu neki napon na procesor (recimo 1.55 v), asusica nešto malo overvolta pa ispadne oko 1.6 v...kad mu uključim potrošnju (burnp6, super_pi,...), napon na procu padne za nekih 0.07-0.08 v (čitano sa aidom, cpu-z-om, asusovim pcprobe-om, svi kažu isto)... meni to malo čudno...jel to tako ok ili me napajanje zajebava ili me ploča zajebava ili sam paranoičan i to tako ipak treba? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Normalno je na asusovim plocama da padne napon kad je pod load, da bi to izbjego ako si iskusan il lud i imas srece ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
koliko vidim, to je za suzbijanje oscilacija, a ne za rješavanje pada napona pri opterećenju |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2003
|
Re: pad napona pri trošenju
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
To je normalno da ti pri opterećenju padne malo napon... meni recimo zna undervoltat za 0.08V svako malo, a i bez opterećenja ondervolta 0.05V (Abit ![]() Ovaj droop mod zna dosta popravit stanje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Normalno je za slabije ispravljace, kad nemre dat štrom padne napončić kod veceg opterecenja. Ali 0,07 nije nista, da malo varira normalno je
__________________ |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Čuj komp full load, kopira se s diska na disk, 1,5 GB RAMa, 2 HDDa u punom pogonu, jedan CDRW i Plex koji neš kopira, vrti se Grid.org (zato je CPU1 tolko "vruč" ![]()
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
eto BD nam promovira kvalitetno napajanje ![]()
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
lol jos ce nam bd postti zastupnik za codegen ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
... gle svaka firma sa ponudom od preko 100 proizvoda mora, da jež ježa jebe, imat barem 1 dobar ![]()
![]() |
#12 | |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Smatrat ću te kompetentnim za takve izjave kad ćeš držati napajanje u ruci, slušati ga svojim ušima (vjerovatno si ga čuo jer si dio o glasnoći ipak pogodio) i imati prikopčanog na svoju opremu! Rekla-kazala metode ovdje ne stoje... Mogu ja i svašta nahvaliti i pokuditi ali na temelju čega ?! Gle da mi treba jeftino napajanje sa 24-pin konektorom uopče ne bi razmišljao dalje jer je slijedeće najjeftinije 1000kn...
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|