![]() |
pad napona pri trošenju
situacija slijedeća:
p4 2.4c, fsb iznad 250 mhz, asus p4p800, aopen 350 w stavim mu neki napon na procesor (recimo 1.55 v), asusica nešto malo overvolta pa ispadne oko 1.6 v...kad mu uključim potrošnju (burnp6, super_pi,...), napon na procu padne za nekih 0.07-0.08 v (čitano sa aidom, cpu-z-om, asusovim pcprobe-om, svi kažu isto)... meni to malo čudno...jel to tako ok ili me napajanje zajebava ili me ploča zajebava ili sam paranoičan i to tako ipak treba? |
Normalno je na asusovim plocama da padne napon kad je pod load, da bi to izbjego ako si iskusan il lud i imas srece :) mozes napravit droop mod: http://www.malvescorner.com/p4p800.html
|
koliko vidim, to je za suzbijanje oscilacija, a ne za rješavanje pada napona pri opterećenju
|
Re: pad napona pri trošenju
Citiraj:
|
To je normalno da ti pri opterećenju padne malo napon... meni recimo zna undervoltat za 0.08V svako malo, a i bez opterećenja ondervolta 0.05V (Abit :fuming: )
Ovaj droop mod zna dosta popravit stanje... |
Normalno je za slabije ispravljace, kad nemre dat štrom padne napončić kod veceg opterecenja.
Ali 0,07 nije nista, da malo varira normalno je |
1 privitaka
Čuj komp full load, kopira se s diska na disk, 1,5 GB RAMa, 2 HDDa u punom pogonu, jedan CDRW i Plex koji neš kopira, vrti se Grid.org (zato je CPU1 tolko "vruč" :D, drugi neš malo renda), sliku daje 128 MB Quadro DCC i sve to hrani ono "loše" 24 pinsko EATX Codgen 480W napajanje ... i nema baš nekog undervolta ,,,,
|
eto BD nam promovira kvalitetno napajanje :D
|
Citiraj:
|
lol jos ce nam bd postti zastupnik za codegen :D
|
... gle svaka firma sa ponudom od preko 100 proizvoda mora, da jež ježa jebe, imat barem 1 dobar :D
|
Citiraj:
|
Nevjerovatno je da to Codegenovo smeće od 480W košta 290KN. U Ve-Milovom cjeniku još piše "vrhunsko napajanje", a da o buci koju proizvodi ne govorimo!!!
|
Citiraj:
Smatrat ću te kompetentnim za takve izjave kad ćeš držati napajanje u ruci, slušati ga svojim ušima (vjerovatno si ga čuo jer si dio o glasnoći ipak pogodio) i imati prikopčanog na svoju opremu! Rekla-kazala metode ovdje ne stoje... Mogu ja i svašta nahvaliti i pokuditi ali na temelju čega ?! Gle da mi treba jeftino napajanje sa 24-pin konektorom uopče ne bi razmišljao dalje jer je slijedeće najjeftinije 1000kn... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:13. |