|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
linksys wag54G2 i DSL link
Imam linksys wag54G2 router i do prije tjedan - dva mi je sve radilo ok ali tad nastaje problem. Jednostavno mi je pukla veza s internetom (desavalo mi se to i ranije ali samo to jednostavno rijesavao iskljucivanjem/ukljucivanjem routera). Sto god probao vise nikako nemogu dobiti DSL link. Zvao sam tcom sluzbu za korisnike i oni vele da je s linijam sve ok, ali da sto se tice routera oni ne ogovaaju za njega i tako ja odnesem router u servis. Danas su mi dali potpuno novi zapakirani ali opet dsl link 0 bodova. Probao sam maloprije spojiti onaj prastari siemens A 100 i on radi kao urica... Pa u cemu je onda problem??? Molim vas pomagajte! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Prije svega provjeri razdjelnik (posudi od nekog, pazi ta je za Annex B - T-Kom), i da ti je router za prije spomenuti ADSL Annex B (ovo mora pisat negdje u web konfigu). Ili u postavkama u routeru (imaš tu na Mrežama xyz primjera, nebitno ako se radi o drugom uređaju jer su parametri uvjek isti po vrijednosti), ili u postavkama na DSLAM - u u centrali (u zadnje vrijeme dosta čačkaju i ljudi imaju svakakvih problema). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Ništa te ne košta isprobat drugi razdjelnik, za test možeš probat dovest liniju direktno u router bez razdjelnika. U vezi routera vidi da i u web konfigu piše Annex B. Provjeri postavke u routeru jer on ne dolazi pred namješten ko ovi iz T-Kom edicije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
btw. probao sam router kod susjeda spojiti i isto nemam dsl link tak da vjerojano nije stva u splitteru... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
evo probao sam jos malo testirati router i odnio ga do 3 frenda. Jedan je kod Cibone i kad sam spojio liniju dobio sam odmah dsl link, kod ostala dva koja su u mom kvartu nema linka pa me sad zanima da li je problem mozda u centrali i kak bi to mogao provjeriti??? zvao sam sluzbu za korisnike i oni su mi dali nekakvog svog servisera koji mi je odbrusio da nemam t com router i da to nije njihova stvar te mi ponudio neki t comov za 500 kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Pa naravno da je problem u centrali tj. u postavkama na tvom portu na Dslam - u. Sad je pitanje šta dalje poduzeti u tvojoj situaciji. Kad si bio kod frenda (Cibona) trebao si vidit u web konfigu routera sve vezano za detektirani adsl signal (tip modulacije i sl.). Inaće ovog "kvazi servisera" si trebao odmah poslat u mp3 i prijavit nekom u T-Komi da u fušu dila uređaje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
Nisi naveo koji "službeno" imaš od njih ? Ako je u pitanju "prastari siemens A 100" i on kako kažeš za javla još i radi možeš se slikat. Ako si "pod ugovorom" oni imaju obavezu rješavanja problema ali samo ako su u pitanju "njihovi" uređaji tj. oni koje oni daju / prodaju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |