Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.11.2009., 14:57   #1
frend
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2008
linksys wag54G2 i DSL link

Imam linksys wag54G2 router i do prije tjedan - dva mi je sve radilo ok ali tad nastaje problem. Jednostavno mi je pukla veza s internetom (desavalo mi se to i ranije ali samo to jednostavno rijesavao iskljucivanjem/ukljucivanjem routera). Sto god probao vise nikako nemogu dobiti DSL link. Zvao sam tcom sluzbu za korisnike i oni vele da je s linijam sve ok, ali da sto se tice routera oni ne ogovaaju za njega i tako ja odnesem router u servis. Danas su mi dali potpuno novi zapakirani ali opet dsl link 0 bodova. Probao sam maloprije spojiti onaj prastari siemens A 100 i on radi kao urica... Pa u cemu je onda problem???
Molim vas pomagajte!
frend je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2009., 15:11   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Prije svega provjeri razdjelnik (posudi od nekog, pazi ta je za Annex B - T-Kom), i da ti je router za prije spomenuti ADSL Annex B (ovo mora pisat negdje u web konfigu).
Ili u postavkama u routeru (imaš tu na Mrežama xyz primjera, nebitno ako se radi o drugom uređaju jer su parametri uvjek isti po vrijednosti), ili u postavkama na DSLAM - u u centrali (u zadnje vrijeme dosta čačkaju i ljudi imaju svakakvih problema).
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.11.2009., 15:14   #3
frend
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Prije svega provjeri razdjelnik (posudi od nekog, pazi ta je za Annex B - T-Kom), i da ti je router za prije spomenuti ADSL Annex B (ovo mora pisat negdje u web konfigu).
Ili u postavkama u routeru (imaš tu na Mrežama xyz primjera, nebitno ako se radi o drugom uređaju jer su parametri uvjek isti po vrijednosti), ili u postavkama na DSLAM - u u centrali (u zadnje vrijeme dosta čačkaju i ljudi imaju svakakvih problema).
na poleđini routera mi pise annex b. Ako je problem u splitteru kak mi onda radi ovaj siemens a 100?
Staro 18.11.2009., 15:27   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Ništa te ne košta isprobat drugi razdjelnik, za test možeš probat dovest liniju direktno u router bez razdjelnika. U vezi routera vidi da i u web konfigu piše Annex B. Provjeri postavke u routeru jer on ne dolazi pred namješten ko ovi iz T-Kom edicije.
Staro 18.11.2009., 15:37   #5
frend
Premium
Moj komp

Citiraj:
Ništa te ne košta isprobat drugi razdjelnik, za test možeš probat dovest liniju direktno u router bez razdjelnika. U vezi routera vidi da i u web konfigu piše Annex B. Provjeri postavke u routeru jer on ne dolazi pred namješten ko ovi iz T-Kom edicije.
gdje bi mi tocno u router setupu trebalo pisati to o annexu?
btw. probao sam router kod susjeda spojiti i isto nemam dsl link tak da vjerojano nije stva u splitteru...
Staro 20.11.2009., 13:15   #6
frend
Premium
Moj komp

evo probao sam jos malo testirati router i odnio ga do 3 frenda. Jedan je kod Cibone i kad sam spojio liniju dobio sam odmah dsl link, kod ostala dva koja su u mom kvartu nema linka pa me sad zanima da li je problem mozda u centrali i kak bi to mogao provjeriti??? zvao sam sluzbu za korisnike i oni su mi dali nekakvog svog servisera koji mi je odbrusio da nemam t com router i da to nije njihova stvar te mi ponudio neki t comov za 500 kn.
Staro 20.11.2009., 13:36   #7
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Pa naravno da je problem u centrali tj. u postavkama na tvom portu na Dslam - u. Sad je pitanje šta dalje poduzeti u tvojoj situaciji. Kad si bio kod frenda (Cibona) trebao si vidit u web konfigu routera sve vezano za detektirani adsl signal (tip modulacije i sl.).
Inaće ovog "kvazi servisera" si trebao odmah poslat u mp3 i prijavit nekom u T-Komi da u fušu dila uređaje.
Staro 20.11.2009., 13:40   #8
frend
Premium
Moj komp

Citiraj:
Pa naravno da je problem u centrali tj. u postavkama na tvom portu na Dslam - u. Sad je pitanje šta dalje poduzeti u tvojoj situaciji. Kad si bio kod frenda (Cibona) trebao si vidit u web konfigu routera sve vezano za detektirani adsl signal (tip modulacije i sl.).
Inaće ovog "kvazi servisera" si trebao odmah poslat u mp3 i prijavit nekom u T-Komi da u fušu dila uređaje.
a nis, probat cu opet zvat sluzbu za korisnike pa cu vidjeti...Zar njih ne obavezuje ugovor da moraju otkloniti taj problem?
Staro 20.11.2009., 13:54   #9
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Nisi naveo koji "službeno" imaš od njih ? Ako je u pitanju "prastari siemens A 100" i on kako kažeš za javla još i radi možeš se slikat.
Ako si "pod ugovorom" oni imaju obavezu rješavanja problema ali samo ako su u pitanju "njihovi" uređaji tj. oni koje oni daju / prodaju.
Staro 20.11.2009., 14:38   #10
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Danas su mi dali potpuno novi zapakirani ali opet dsl link 0 bodova
mozda bi se za doticni moglo pronac novi firmware?
thopok je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno