PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   linksys wag54G2 i DSL link (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=166980)

frend 18.11.2009. 14:57

linksys wag54G2 i DSL link

Imam linksys wag54G2 router i do prije tjedan - dva mi je sve radilo ok ali tad nastaje problem. Jednostavno mi je pukla veza s internetom (desavalo mi se to i ranije ali samo to jednostavno rijesavao iskljucivanjem/ukljucivanjem routera). Sto god probao vise nikako nemogu dobiti DSL link. Zvao sam tcom sluzbu za korisnike i oni vele da je s linijam sve ok, ali da sto se tice routera oni ne ogovaaju za njega i tako ja odnesem router u servis. Danas su mi dali potpuno novi zapakirani ali opet dsl link 0 bodova. Probao sam maloprije spojiti onaj prastari siemens A 100 i on radi kao urica... Pa u cemu je onda problem???
Molim vas pomagajte!

Nikky 18.11.2009. 15:11

Prije svega provjeri razdjelnik (posudi od nekog, pazi ta je za Annex B - T-Kom), i da ti je router za prije spomenuti ADSL Annex B (ovo mora pisat negdje u web konfigu).
Ili u postavkama u routeru (imaš tu na Mrežama xyz primjera, nebitno ako se radi o drugom uređaju jer su parametri uvjek isti po vrijednosti), ili u postavkama na DSLAM - u u centrali (u zadnje vrijeme dosta čačkaju i ljudi imaju svakakvih problema).

frend 18.11.2009. 15:14

Citiraj:

Autor Nikky (Post 1488102)
Prije svega provjeri razdjelnik (posudi od nekog, pazi ta je za Annex B - T-Kom), i da ti je router za prije spomenuti ADSL Annex B (ovo mora pisat negdje u web konfigu).
Ili u postavkama u routeru (imaš tu na Mrežama xyz primjera, nebitno ako se radi o drugom uređaju jer su parametri uvjek isti po vrijednosti), ili u postavkama na DSLAM - u u centrali (u zadnje vrijeme dosta čačkaju i ljudi imaju svakakvih problema).

na poleđini routera mi pise annex b. Ako je problem u splitteru kak mi onda radi ovaj siemens a 100?

Nikky 18.11.2009. 15:27

Ništa te ne košta isprobat drugi razdjelnik, za test možeš probat dovest liniju direktno u router bez razdjelnika. U vezi routera vidi da i u web konfigu piše Annex B. Provjeri postavke u routeru jer on ne dolazi pred namješten ko ovi iz T-Kom edicije.

frend 18.11.2009. 15:37

Citiraj:

Autor Nikky (Post 1488131)
Ništa te ne košta isprobat drugi razdjelnik, za test možeš probat dovest liniju direktno u router bez razdjelnika. U vezi routera vidi da i u web konfigu piše Annex B. Provjeri postavke u routeru jer on ne dolazi pred namješten ko ovi iz T-Kom edicije.

gdje bi mi tocno u router setupu trebalo pisati to o annexu?
btw. probao sam router kod susjeda spojiti i isto nemam dsl link tak da vjerojano nije stva u splitteru...

frend 20.11.2009. 13:15

evo probao sam jos malo testirati router i odnio ga do 3 frenda. Jedan je kod Cibone i kad sam spojio liniju dobio sam odmah dsl link, kod ostala dva koja su u mom kvartu nema linka pa me sad zanima da li je problem mozda u centrali i kak bi to mogao provjeriti??? zvao sam sluzbu za korisnike i oni su mi dali nekakvog svog servisera koji mi je odbrusio da nemam t com router i da to nije njihova stvar te mi ponudio neki t comov za 500 kn.

Nikky 20.11.2009. 13:36

Pa naravno da je problem u centrali tj. u postavkama na tvom portu na Dslam - u. Sad je pitanje šta dalje poduzeti u tvojoj situaciji. Kad si bio kod frenda (Cibona) trebao si vidit u web konfigu routera sve vezano za detektirani adsl signal (tip modulacije i sl.).
Inaće ovog "kvazi servisera" si trebao odmah poslat u mp3 i prijavit nekom u T-Komi da u fušu dila uređaje.

frend 20.11.2009. 13:40

Citiraj:

Autor Nikky (Post 1489839)
Pa naravno da je problem u centrali tj. u postavkama na tvom portu na Dslam - u. Sad je pitanje šta dalje poduzeti u tvojoj situaciji. Kad si bio kod frenda (Cibona) trebao si vidit u web konfigu routera sve vezano za detektirani adsl signal (tip modulacije i sl.).
Inaće ovog "kvazi servisera" si trebao odmah poslat u mp3 i prijavit nekom u T-Komi da u fušu dila uređaje.

a nis, probat cu opet zvat sluzbu za korisnike pa cu vidjeti...Zar njih ne obavezuje ugovor da moraju otkloniti taj problem?

Nikky 20.11.2009. 13:54

Nisi naveo koji "službeno" imaš od njih ? Ako je u pitanju "prastari siemens A 100" i on kako kažeš za javla još i radi možeš se slikat.
Ako si "pod ugovorom" oni imaju obavezu rješavanja problema ali samo ako su u pitanju "njihovi" uređaji tj. oni koje oni daju / prodaju.

thopok 20.11.2009. 14:38

Citiraj:

Danas su mi dali potpuno novi zapakirani ali opet dsl link 0 bodova
mozda bi se za doticni moglo pronac novi firmware?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:12.