|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
control panel > no sound device
Evo i meni treba malo pomoci Smile Dakle prije 2-3 dana mi se pocelo dogadati da nakon svakog restarta ili gasenja racunala gubim zvuk. Koristim Audigy SE zvucnu karticu koja je uredno instalirana i nakon restarta se uredno vidi u device manadgeru da radi normalno. Control panel > audio devices > no sound device Creative device settings > no audio device Glazbu recimo mogu slusati preko foobar-a ako stavim da ide KS (kernel sound pretpostavljam) direktno na zvucnu karticu. dakle ona radi ispravno i moj zakljucak je da windowsi nesto brkaju. Ako napravim uninstall i pustim windowse da vrate drivere koji su bili instalirani, zvucna se vrati u control panelu i imam ponovno zvuk stim da moram opet sve postavke rucno vracati za 5.1 Probao sam deinstalirati sve drivere + iz safe moda pobrisati sa driver sweeperom pa instalirat sve ponovno, bez uspjeha. Mislim da su se problemi poceli pojavljivati sa promjenom graficke kartice, bas prije 2-3 dana sam stavio HD4850 i instalirao njene drivere za onboard zvuk. Probao sam i to deinstalirati, to jest disejblati u device manadgeru. Jedino sto jos nisam probao je kompletna deinstalacija drivera i zvucne i graficke pa probat ponovno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jun 2008
|
Mislim da ti je do "Omega edition XP" ![]() Jesi nakon instala ati drivera postavio svoj audigy za default sound device? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
nisi shvatio ocito, u control panelu ne ocitava nikakav sound device niti mi nudi kakav izbor za defoult device a moj omega edition radi bez frke vec 3 godine i ovo bi bio prvi ozbiljniji problem koji se pojavio zajedno sa novom karticom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
onda pretpostavljam da imaš isključen onboard device u biosu koji bi trebao biti uključen jer se inače pojavi taj problem. uključi instaliraj zadnji realtek driver za zvučnu i driver i ATI HDMI Audio Device te nakon toga odabereš audigy za default te bi trebalo biti sve ok. http://www.realtek.com.tw/downloads/...&GetDown=false |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
bojim se da opet nisi dobro procitao sto sam napisao. dakle ati hdmi device je bio instaliran sa driverima koje sam dobio na cd-u. problem se pojavljuje bez obzira bili oni instalirani ili cijeli device disejblan. evo probao sam sad i sa tim najnovijim driverima sto si linkao, tebi za dusu... i sad opet moram reinstalirat zvucnu i namjstat postavke za zvuk ![]() dakle, ne radi. nakon restarta i zvucna je instalirana i ati hdmi i sve se uredno javlja u device manadgeru bez problema ali i dalje imam no audio device u control panelu i nikakav izbor da to promjenim |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
jesi uključio i drugu zvučnu(realtek) i instalirao drivere za nju.? tak da se taj ati device koristi prek nje? ako nisi onda ga hebi. problem se javlja kad ati hdmi device pokuša pristupiti zvučnoj i ak ta zvučna nije ova realtekova ili bilo koja hd audio device (pošto audigy to nije) onda poblesavi. znači treba natjerati da ati hdmi radi prek realtekove zvučne s ploče i nakon toga opet možeš koristiti audigy kao default device... neznam kak da ti drugačije to napišem ali mislim da je do toga kaj ti jednostavno neželiš uključiti zvučnu koju ionako nemsliš koristiti :S Imaš možda instaliran kakav modem ili si imao?Ako jesi obavezno to ukloni control panel/phone and modem options i makni ih. iz razloga jer modemi instaliraju modem audio device koji isto zna stvarati probleme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
zvucna na maticnoj je disejblana u biosu. probat cu i nju instalirati iako sam vec sad skeptican. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Ako ti ne treba zvuk prek grafičke, instaliraj samo drivere od kartice bez svega ostalog kaj doalzi s njom. Probaj to kaj još nisi, tj. deinstaliraj sve, isključi integriranu u BIOSu, instaliraj Creative zvučnu i onda samo drivere za karticu. Ako ti Windowsi i ponude pretragu i instalaciju drivera za HDMI, fino to preskoči i isključi u Device Manageru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
to sam ostavio za zadnju opciju sutra/prekosutra jer mi je iskreno restartanja i reinstaliranja zvucne kartice pun k.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
update : onboard realtek HD zvucna enejblana u biosu, instalirani driveri, restart i nakon restarta ista stvar : u control panelu nemam audio device bilo koji za odabrat. ako instaliram bilo koje drivere od bilo koje zvucne i NE resetiram nakon instalacije, onda mi se vrati izbor i sve normalno radi. sutra cu probat maknut sve drivere od grafe i zvucnih pa ponovo + vratit staru graficku pa vidit u cemu je probljem |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Windows Audio servis radi?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Banned
|
Citiraj:
Mislim da si već izgubio vremena više nek traje bar 2-3 installa na friško ![]() Ipak je prošlo već 3 god. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
friski reinstall sam napravio mozda 2 tjedna prije nego je kartica dosla ![]() dakle, nije mi u planu radit friski format friskog sistema |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banned
|
"a moj omega edition radi bez frke vec 3 godine i ovo bi bio prvi ozbiljniji problem koji se pojavio zajedno sa novom karticom..." EDIT: Neznam kako se nisam sjetio... Jel si probao staviti zvučnu u neki drugi slot?Ili se poigrao s manualnim postavkama IRQ-a Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 17.12.2008. u 17:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
|
i? nisam rekao da ga nisam formatirao 3 godine nikad. to je i dalje windows xp sa svim manama koje idu sa tim operativnim sustavom. odrzavam ga redovito i pazim sta se instalira i sve te gluposti. nakon nekih pola godine testiranja i nlajtana i ko zna kolko verzija, dosao sam do cca 200mb image-a sa svime sta mi treba. u 3 godine sam formatirao 2 puta, cisto iz razloga jer se uspori sve nakon duzeg perioda... ko i svaki drugi XP. sad sam formatirao cisto jer mjenjam karticu pa eto, da ne bude kakvih komplikacija i da mogu iskoristit puni potencijal kartice u igrama ![]() Citiraj:
kako god, sad trenutno radi, zasto radi mi je manje bitno dok god radi. vidit cemo sta ce biti sutra ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Banned
|
![]() Ak nisi probal zmrdati zvučnu u neki drugi slot mislim da ti ne gine opet igranja s nlite-om. Edit:Ak radi nemoj raditi restart i problem riješen ![]() S druge strane ak misliš (slučajno krenuti iskorištavat karticu sa svim kaj ona nudi tj dx10) možeš fino baciti audigy u smeće jer su driveri za vistu zakolac. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Ovdje se vjerojatno misli na DirectX10? Probao sam ga i na puno jacim karticama od svoje i iskreno, ako je igra dobra, ne primjecujem razliku. Nazalost, malo je dobrih igara u zadnje vrijeme ![]() Kako god, Vistu na svoj komp nemam namjeru stavljat ni da mi neko pistolj na glavu stavi ![]() Citiraj:
![]() kako god, na vistu necu ici. pricekat cu windows 7 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
sad vec offtopic i nemam namjeru ulazit u te rasprave. vistu koristim aktivno na testnoj konfiguraciji i ne vidim apsolutno nista na tom operativnom sustavu sta neman na trenutnom setapu. osim directx10 koji mi i nije od tolike vaznosti |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|