|
![]() |
#1 |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
The Megapixel Myth
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Ja sam glup.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
ovaj...kliknete na link i procitate? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
dosta ljudi to zna, pixeli ne znace toliko koliko nas prodavaci uvjeravaju.. ali danas jednostavno nema novih modela fotica a da nisu ispod 6-7 Mpixela... npr. svake 2 god kupim novi. krenuo s 1 - 2 - 4 i sada evo na 6 mpixela. sve odreda Olympusi.. kompaktna klasa, da stane u đep i podvodno kuciste, nisam profić pa da hodam okolo sa necim sto ima oko 1 kile ![]() a slike su prakticki iste na svima njima, nista spektakularno bolje. no tako to i pise u ovome linku uostalome. a osobno bih vise volio da rade na optici, unapredjuju ju i tako to... ali to im je skuplje(ili rezervirano za profi modele) nego staviti novi chip s vise pixela i malo promijeniti kuciste i eto novog 'boljeg' modela za trziste... right.. ![]()
![]() |
#7 |
Guest
|
Joj, nema tu nikakvog mita. Jedina razlika je u preuvelicavanju. Ali kenjati da je fotich sa 14?? i sa 3 ista stvar je notorna glupost i da je razlika mala, to je relativno i ovisno o osobnim potrebama. Optika, optika i samo optika je glavna stvar. Sa dobrom optikom u kombinaciji sa velikim pixel countom se sve moze postici ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Mislim da je Visage s ovom slikom htio istaknuti kako za detaljnu fotografiju ne trebamo ogromne dimenzije. Sve je u optici i RAW spremanju.
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
o kvaliteti uvelike ovisi velicina cipa i optika kvalitetna fotografija i samo jedno od gore navedenoga neidu zajedno kompakti najcesce nemaju nista od te dvije osobine cip im je redovito premali, a ograniceni su na koristenje samo jednog objektiva sa raw opcijom se moze nekaj izvuc ali opet najbitnija je optika i velicina cipa i nebi se slozio da su fotic od 3 i 6 mp ista stvar pa pobogu to je duplo vise mp da ne govorim o optici koja je 100% unaprijedena u odnosu na ovaj 3 mp model |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
e pa vidiš, problem je da elektronika i nije poboljšana... poboljšaju samo malo da ubrzaju i to je to... kvaliteta ostaje mala... Imam doma Fuji A203, koji je bio entrylevel digitalac, sa svoja 2MP-a, radi daleko bolje slike nego mnogi "novi" digitalci, iako imaju 4-5-6MP... Ja bi rađe 3-4MP aparat, ali sa kvalitetnom optikom i elektronikom... ali nažalost, ja sam jedan od rijetkih... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Previse mpx-a zdere vise slika sa kartice, ali ima prednost ako se slika cropa ,zoomira. Treba naci kompromis.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|