|
![]() |
#1 |
eXe
Datum registracije: Feb 2005
|
56K Modem i sporost....
Pozdrav evo donedavno mi je sve bilo ok i modem se spajano na 5x.x kbps, ali sad se redovito spaja na 36.6 i osjetim u surfanju da je dosta spor. Probao sam sa instalacijskog cd-a neki drugi driver ali je isto. Modem sam kupio u Ve-Milu prije tjedan-dva. Conexant je cip. (CXT PCI SoftV92 Modem) u cemu bi bio problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
Meni je brzina 42,2 i tak već surfam godinama. Problem je u svemu. Misilm da ti nema spasa. Možda novi-net ili adsl. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
modem ???? kak vi surfate....ajme meni...ja otkad sam na adslu nema više ni "m" od modema..nema šanse.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
nemam kaj napisati
|
E j*biga neki nažalost nemaju tu mogućnost jer žive 5 km od grada i t-comu se neda zbog 20-30 ljudi u selu to srediti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
eXe
|
gatecase67, stvarno ti si faca... mi ostali smo hrmaki. Svaka ti cast... ovaj Novi Net je super, ali cekam dok bude u ponudi paket za 99kn.. ali uskoro im pise vec pola godine. inace malo mi je cudno da mi je speed 33.6, jer je prije uvijek bila iznad 46 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
a) windbloze su isforsirale svoj driver, ili se nešto poremetilo s ovim od modema, dakle reinstalacija drivera b) provjeri žicu koja vodi od modema do telefonske utičnice, probaj s drugom žicom
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
I sam sam bio spojen preko tog je**** PGS-a, dok nisam trazio ADSL, sad su me skinuli sa tog uredjaja i imam svoju paricu, brzina je 45-50kbps, dok cekam ADSL... Dakle trazi da te skinu sa PCM-a, odnosno PGS-a. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
nemam kaj napisati
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
eXe
|
hvala svima, sad je opet prihvatljivih 46 kbps. Sto mu gromova i CARNetu... Bran, imas pravo kad bi se taj Novi Net malo genuo, mogli bi i nekaj napraviti. Mada mi se ne svida i iz razloga kaj je to stalna veza. Pitanje je da li mozes koristiti Peer-to-Peer i ostale blagodati... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
nemam kaj napisati
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
šlap
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
Vidi potpuno te kuzim i kuzim zasto si isfrustriran sto se tice *-***, ali moras ti isto tako shvatiti njih da se njima ne isplati mjenjati opremu i kablove ili sto je vec potrebno da bi se ljudima sa sela omogucio dsl. Jednostavno nema dovoljo ljudi koji bi uzeli net da bi se njima isplatilo. Zato su i razvili wimax, bas za ljude sa sela da bi im se omogucio kakav takav broadband. Cak i da imamo normalno trziste s zdravim natjecanjem, da imamo 10 velikih operatera, opet ti nitko ne bi provlacio bilo kakav kabl ili optiku u selo jer se jednostavno ne isplati. : bonker : Budi sretan da se makar polako pokriva jer se u pravilu ne bi trebalo uopce. ![]() Ebiga selo ima svojih prednosti i mana isto kao sto i grad ima svoje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
nemam kaj napisati
|
@ eXecutioner28 Da taj paket. Drugi tjedan (ako dobije) ću ti javiti kak funkcionira. @ raf Samo kilometar dalje od mene se može uzeti adsl (znam jer mi starci u firmi imaju), a ja ne mogu tak da me to ljuti. Ja ih zovem i to im kažem, a njih boli ona stvar za mene, tak da ne želim imati posla s njima osim ako nisam prisiljen. Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
problem je u service packu 2. probaj naći starije drivere na netu. ja sam našao na nekom straom cd i meni radi (također Conexant modem) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
eXe
|
pa daj onda posalji na email... na executioner28@gmail.com (ak nije preveliko) |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
šlap
|
Citiraj:
Mislim ono, tebe ljuti to sto ti nenude adsl, a meni u centru zagreba jedini broadband je ADSL, nemogu uzeti ni kablovsku (ni DCM, ni global net), ni vodatelovu optiku, ni optimin adsl2+ (al dobro njega nude u nekolicini zgrada u Splitu). Kuzis ja u centru metropole, nemam nista drugo osim t-coma, a objasnjenja od drugih gore navedenih trtki je ta da jednostavno nema dovoljne zainteresiranosti. I sada mi logicki reci ako nezele u centru ZG zasto bi u selu? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
nemam kaj napisati
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
eXe
|
ok ljudi opet je poceo sa sranjima ovaj modem... skinuo sam vise od 10mb tih drivera, ali nista (kad skinem neki onda mi kaze da nema podataka o mom hardveru, a ima ih ohoho)... ima li netko driver koji radi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Spermich Termich
|
Probaj QoS packet scheduler (to nije driver) Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#24 |
eXe
|
kak bi mogao krivi instalirati? postoje 2 direktorija i to: /driver/conexant/internal/software/ i sad su tu PCI2 i PCI3 i unutra ti driveri. Drugo bas i ne mogu instalirati. Jedino ako instaliram drivere za Win2000. daj pomozi jer cu poludjeti |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Spermich Termich
|
ovak upišeš u start->run->gpedit.msc onda udješ u computer configuration->administrative templates->network->QoS packet scheduler tamo ti piše "limit reservable bandwidth". klikneš dvaput na to i klikneš u prvoj kartici na "enabled" i stavis na 0... probaj EDIT: kao što rekoh QoS nije driver, i utjece na modemske veze (56k konkretno)
![]() |
#26 | ||
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
...help me understand the best I can... Zadnje izmijenjeno od: Flood. 31.08.2006. u 18:52. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
šlap
|
Ocito imaju nekog razloga, tj. isplati im se. Ja sam rekao u slucaju kada t-scum nikako nezeli uvesti, a ljudi se pitaju zasto. I ja ima napisao zasto. Jer mi je stvarno dosta kada svako malo negdje procitam kako im ne zele uvesti adsl, pa oni su banda, gamad i neznam ni ja sta. E pa po tom pitanju nisu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
I'm nightrider
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
zov helpdesk u t-com-u i traž da te prespoje... |
|
![]() |
![]() |