|
![]() |
#1 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
kvake u mailu
Dobijem mail s tekstom u sljedećem obliku : Molim vas cijenu sa svim troškovima i za svaku voĹľnju posebno. Unaprijed hvala i srdaÄŤan pozdrav, Kad pokušam odgovoriti s "reply" mail "krene" i onda zapne i stoji do preksutra. Ako ispravim "čvarke" u č,ž,š i đ onda mail ode ali mi ubrzo dođe obavijest da mail nije isporučen. Ima li lijeka?
![]() |
#2 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
radi li se o spamu ili ... ? mozda se neko igra sa zaglavljem poruke pa povratna e-mail adresa ne postoji ili je jednostavno unija krivu adresu u Reply to polje
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
driver
|
Ne, mail je očekivan, od poznatog pošiljatelja tj. od jedne agencije. To mi se več događalo, tj. kad su slova č,ž,š u dolaznom mailu u vidu nekih "kvaka", nemoguć je reply. Ima li to možda veze s encodingom. Kod mene je postavljen Central European.
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
možda ima veze s tvojim mail serverom. uostalom, lako te ljude koji ti šalju mailove zamoliš da ne stavljaju hrvatske znakove u subject (kada već sami nemaju dovoljno kulture da to ne rade). ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
Pogledaj source od maila pa vidi koji je charset koristen? Mislim da se to u OE-u radi tako da biras poruku > File > Properties > Details Tu ce ti pod "Content-Type" pisati i koji je charset.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Ako koristiš OE, odi u Tools->Options->Read->Fonts te ->International Settings U Fonts se poigraj s Encoding poljem probaj ga prebaciti s CE Windows na CE ISO ili obrnuto. U International Settings probaj force-ati da ti sve primljene mailove dekodira s prethodno (u Fonts) postavljenim encodingom. Najbolje bi bilo da ti netko pošalje par mail-ova pa da gledaš što ćeš dobiti - metoda pokušaja i promašaja. Ako nemaš nekog da se zeza s tobom, i neki webmail (npr. t-comov) će poslužiti. Inače, iako ne volim OE, od svih mail programa, osim Thunderbirda, ima najbolju podršku za "naša" slova.
![]() |
#7 | |
driver
|
Citiraj:
Sad mi nije ništa jasnije, daj pojasni...
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Charsetom se obiljezava kako je poruka pisana i kako se treba prikazati. UTF-8 je univerzalni encoding i to bi trebalo raditi. Daj mi posalji svoju email adresu na PM pa cu ti poslati par mailova. Najvjerovatnije su oni nesto zeznuli kod slanja.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|