Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.12.2009., 12:49   #1
VulcanRaven
Premium
Moj komp

VulcanRaven's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
(riješeno) Novi BIOS ne prepoznaje PS/2 tipkovnicu

Na svojoj ploci iz siga sam stavio zadnji beta bios f8c i nakon toga se valjda u biosu maknu postavke za prepoznavanje usb misa i tipkovnice i kad spojim na ps/2 utore misa mi prepozna a tastaturu ne...

tako da ne mogu uci u postavke biosa i promijeniti da mi komp prepozna usb tipkovnicu...

da li je mozda krepan ps/2 za tastaturu?

edit: niti stariji bios ne prepoznaje tastaturu spojenu na ps/2

mislim i da sam shvatio razlog: na backplate limicu su zamjenjena mjesta otvora za opticki i spdif out tako da tamo gdje treba biti okruglo je kvadratno i obrnuto pa je maticna malo skrivila limic koji se napuhao prema van i onda se ne moze skroz ubos ps/2 tastatura....

ali greska na limicu????
VulcanRaven je offline   Reply With Quote
Staro 22.12.2009., 12:58   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Gb ploče su malo svojeglave po pitanju prepoznavanja usb tipkovnica. Nabavi ps/2 tipkovnicu.
Oglas

Oglas
Staro 22.12.2009., 13:00   #3
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Gb ploče su malo svojeglave po pitanju prepoznavanja usb tipkovnica. Nabavi ps/2 tipkovnicu.
Citiraj:
Autor VulcanRaven Pregled postova
Na svojoj ploci iz siga sam stavio zadnji beta bios f8c i nakon toga se valjda u biosu maknu postavke za prepoznavanje usb misa i tipkovnice i kad spojim na ps/2 utore misa mi prepozna a tastaturu ne...

zaista malo gadan problem, jer ne mozes u bios uci.
nista, flesaj iz windovsa na neki stariji bios nazad, provjereni (ne-beta), pa javi jesi uspio sta.

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 22.12.2009., 13:18   #4
VulcanRaven
Premium
Moj komp

VulcanRaven's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
uspio sam vratit stari bios jer mi misa prepoznaje spojenog na ps/2,tako da sam uspio vratit i sad mi normalno radi na usb-u...

probat cu sa nekom ps/2 tastaturom popodne,al ovo sa limicem je vrhunac gluposti

edit: stvar je rijesena preko ps/2 tipkovnice,stavljen je zadnji beta bios i upaljen je usb 2.0 contoler koji je bio ugasen mijenjanjem biosa

BTW novi bios je rijesio i problem multija na ovoj ploci,naime nije vidjela polovicni multi 7.5

Zadnje izmijenjeno od: VulcanRaven. 22.12.2009. u 16:33.
VulcanRaven je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno