![]() |
(riješeno) Novi BIOS ne prepoznaje PS/2 tipkovnicu
Na svojoj ploci iz siga sam stavio zadnji beta bios f8c i nakon toga se valjda u biosu maknu postavke za prepoznavanje usb misa i tipkovnice i kad spojim na ps/2 utore misa mi prepozna a tastaturu ne...
tako da ne mogu uci u postavke biosa i promijeniti da mi komp prepozna usb tipkovnicu... da li je mozda krepan ps/2 za tastaturu? edit: niti stariji bios ne prepoznaje tastaturu spojenu na ps/2 mislim i da sam shvatio razlog: na backplate limicu su zamjenjena mjesta otvora za opticki i spdif out tako da tamo gdje treba biti okruglo je kvadratno i obrnuto pa je maticna malo skrivila limic koji se napuhao prema van i onda se ne moze skroz ubos ps/2 tastatura.... ali greska na limicu???? |
Gb ploče su malo svojeglave po pitanju prepoznavanja usb tipkovnica. Nabavi ps/2 tipkovnicu.
|
Citiraj:
Citiraj:
zaista malo gadan problem, jer ne mozes u bios uci. nista, flesaj iz windovsa na neki stariji bios nazad, provjereni (ne-beta), pa javi jesi uspio sta. |
uspio sam vratit stari bios jer mi misa prepoznaje spojenog na ps/2,tako da sam uspio vratit i sad mi normalno radi na usb-u...
probat cu sa nekom ps/2 tastaturom popodne,al ovo sa limicem je vrhunac gluposti:D edit: stvar je rijesena preko ps/2 tipkovnice,stavljen je zadnji beta bios i upaljen je usb 2.0 contoler koji je bio ugasen mijenjanjem biosa BTW novi bios je rijesio i problem multija na ovoj ploci,naime nije vidjela polovicni multi 7.5 |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:21. |