Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.05.2007., 21:27   #1
krip
Premium

Datum registracije: May 2006
sve sam probo

pitanjce znam da je to vec postavljeno zilonti put.
sve sam searcho sve sam isprobo i nista ama bas nista ne sljaka .

Ovako dakle :

Provider: iskon
Ruter: Speedtouch thompson ili nesto tako.
FW: Comodo od windowsa fw je iskljucen vec davnih dana

Dakle moj problem svi boziji portovi su nekako stealh osim internet i tako nekih protokola. Mislim dali stealh znaci zatvoreno ili sakriveno ?

Uglavnom koristim jedan port na utorrent za koji mi non stop javlja da je zatvoren i da se niko na mene ne moze spojit.

Na ruteru sam po tutacu sa portforwarding forwardiro port koji mi treba sve pet. Dopustio utorrentu spajanje na net preko comoda sve 5 .

Ali i dalje utorrent javlja da je port zatvoren !!! vise sam lud nikako da bude otvoren sve sam zivo probao..

Dali mi neko moze pomoci ?
krip je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2007., 21:28   #2
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
u comodu isto moras otvoriti port. ugasi ga i probaj jel onda sve ok, ako je, otvori port u njemu
rendula je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.05.2007., 21:47   #3
krip
Premium

Citiraj:
Autor rendula Pregled postova
u comodu isto moras otvoriti port. ugasi ga i probaj jel onda sve ok, ako je, otvori port u njemu
hvala na prijedlogu

ali nazalost i to sam isprobo.. isto nista sve stealh ti misa koda da ni ne trebam nista od fw

neki ruter fierwall na njemu je isto iskljucen tako da nije to isto
Staro 22.05.2007., 10:42   #4
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Autor rendula Pregled postova
comodo ako i ugasis ostane upaljen kao servis...jedina varijanta je da ga i kao servis ugasis

sve sto trebas je otici u onu network listu i napraviti rupu na zeljenome portu..i naravno taj setting dignuti sa 'Up' na vrh liste
msvrtan je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2007., 12:35   #5
krip
Premium

Citiraj:
Autor msvrtan Pregled postova
comodo ako i ugasis ostane upaljen kao servis...jedina varijanta je da ga i kao servis ugasis

sve sto trebas je otici u onu network listu i napraviti rupu na zeljenome portu..i naravno taj setting dignuti sa 'Up' na vrh liste

hmm hvala na prijedlogu pokusam danas. Kada se vratim sa posla :/

Zanimljivo je to sto mi i za port 80 ( ako se navaram to je port ono za surfanje i to nesto ) javlja da je zatvoren odnosno stealthed.

A surfam normalno. :/
Staro 23.05.2007., 13:09   #6
msvrtan
..

Citiraj:
Autor krip Pregled postova
hmm hvala na prijedlogu pokusam danas. Kada se vratim sa posla :/

Zanimljivo je to sto mi i za port 80 ( ako se navaram to je port ono za surfanje i to nesto ) javlja da je zatvoren odnosno stealthed.

A surfam normalno. :/
80 je listening port za surfanje.. znaci ne kod tebe kad surfas nego na serveru po kojem surfas...
Staro 23.05.2007., 15:37   #7
krip
Premium

Citiraj:
80 je listening port za surfanje.. znaci ne kod tebe kad surfas nego na serveru po kojem surfas...
a ha a ha ok. sorry malo sam ono neuk za to.

A moze mi neko recimo rec neki port koji sigurno treba biti otkljucan ako takvo nesto i postoji pa da vidim ako je. ?
Staro 23.05.2007., 18:45   #8
msvrtan
..

Citiraj:
Autor krip Pregled postova
a ha a ha ok. sorry malo sam ono neuk za to.

A moze mi neko recimo rec neki port koji sigurno treba biti otkljucan ako takvo nesto i postoji pa da vidim ako je. ?
nemoj tako nista isprobavat nego namjesti comodo... evo i tocno kako posto vidim da nisi skuzio

- odi na tab 'security'
- odi pod 'network monitor'
- klikni add
- kad se otvori popup screen stavi 'allow','tcp or udp' 'in/out' i pod tabom destionation port ukucaj zeljeni port...ostalo ne diraj..spremi postavku i kad se zatvori prozor u onome prijasnjem oznaci to sto si dodao (na dnu liste je) i klikaj 'up' na ekranu dok ne dodjes do vrha

sad bi ti trebalo raditi.. sad ako nisi u ruteru napravio rupu ovdje ti nema pomoci...

imam ja doma speedtoucha ali se ne sjecam napamet kako se kod njega prckaju portovi

toolbox-> gaming and aplication

na dnu odes na
Create a new game or application(upisi pamtljivo ime i namjesti manual...ukucaj na sljedecem ekranu trazeni port .. stavi sve da su samo jedna te ista vrijednost)
a onda na
Assign a game or application to a local network device (tamo nadji ime koji si gore definiro u proslom tasku i povezi ga na ime pca .. i to je to)
Staro 23.05.2007., 18:54   #9
krip
Premium

Citiraj:
nemoj tako nista isprobavat nego namjesti comodo... evo i tocno kako posto vidim da nisi skuzio

- odi na tab 'security'
- odi pod 'network monitor'
- klikni add
- kad se otvori popup screen stavi 'allow','tcp or udp' 'in/out' i pod tabom destionation port ukucaj zeljeni port...ostalo ne diraj..spremi postavku i kad se zatvori prozor u onome prijasnjem oznaci to sto si dodao (na dnu liste je) i klikaj 'up' na ekranu dok ne dodjes do vrha

sad bi ti trebalo raditi.. sad ako nisi u ruteru napravio rupu ovdje ti nema pomoci...

imam ja doma speedtoucha ali se ne sjecam napamet kako se kod njega prckaju portovi

toolbox-> gaming and aplication

na dnu odes na
Create a new game or application(upisi pamtljivo ime i namjesti manual...ukucaj na sljedecem ekranu trazeni port .. stavi sve da su samo jedna te ista vrijednost)
a onda na
Assign a game or application to a local network device (tamo nadji ime koji si gore definiro u proslom tasku i povezi ga na ime pca .. i to je to)

E hvala ovo za comodo. eto sada je proradilo hvala puno svima !

Eto to mi je kada instaliravam nesto a neznam ga kontrolirat.

A na speedtouch sam forvardiro.
Staro 24.05.2007., 00:59   #10
krip
Premium

jos jedno pitanje. oprostite sto gnjavim ..

Ali bi mi mogli preporucit neki firewall nesto ok da saljaka dobro a da bi ga npr neko sa mojim znanjem lagano narihto.

Samo ne ZA ! bljak fuj !

?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.05.2007., 12:05   #11
Matth€w
Premium
Moj komp

Matth€w's Avatar

Datum registracije: Apr 2006