PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   sve sam probo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=69974)

krip 21.05.2007. 21:27

sve sam probo

pitanjce znam da je to vec postavljeno zilonti put.
sve sam searcho sve sam isprobo i nista ama bas nista ne sljaka .

Ovako dakle :

Provider: iskon
Ruter: Speedtouch thompson ili nesto tako.
FW: Comodo od windowsa fw je iskljucen vec davnih dana

Dakle moj problem :) svi boziji portovi su nekako stealh osim internet i tako nekih protokola. Mislim dali stealh znaci zatvoreno ili sakriveno ?

Uglavnom koristim jedan port na utorrent za koji mi non stop javlja da je zatvoren i da se niko na mene ne moze spojit.

Na ruteru sam po tutacu sa portforwarding forwardiro port koji mi treba sve pet. Dopustio utorrentu spajanje na net preko comoda sve 5 .

Ali i dalje utorrent javlja da je port zatvoren !!! vise sam lud nikako da bude otvoren sve sam zivo probao..

Dali mi neko moze pomoci ? :(

rendula 21.05.2007. 21:28

u comodu isto moras otvoriti port. ugasi ga i probaj jel onda sve ok, ako je, otvori port u njemu

krip 21.05.2007. 21:47

Citiraj:

Autor rendula (Post 728621)
u comodu isto moras otvoriti port. ugasi ga i probaj jel onda sve ok, ako je, otvori port u njemu

hvala na prijedlogu

ali nazalost i to sam isprobo.. isto nista :( sve stealh ti misa koda da ni ne trebam nista od fw

:( neki ruter fierwall na njemu je isto iskljucen tako da nije to isto :(

msvrtan 22.05.2007. 10:42

Citiraj:

Autor rendula (Post 728621)

comodo ako i ugasis ostane upaljen kao servis...jedina varijanta je da ga i kao servis ugasis

sve sto trebas je otici u onu network listu i napraviti rupu na zeljenome portu..i naravno taj setting dignuti sa 'Up' na vrh liste

krip 23.05.2007. 12:35

Citiraj:

Autor msvrtan (Post 728882)
comodo ako i ugasis ostane upaljen kao servis...jedina varijanta je da ga i kao servis ugasis

sve sto trebas je otici u onu network listu i napraviti rupu na zeljenome portu..i naravno taj setting dignuti sa 'Up' na vrh liste

hmm hvala na prijedlogu pokusam danas. Kada se vratim sa posla :/

Zanimljivo je to sto mi i za port 80 ( ako se navaram to je port ono za surfanje i to nesto ) javlja da je zatvoren odnosno stealthed.

A surfam normalno. :/

msvrtan 23.05.2007. 13:09

Citiraj:

Autor krip (Post 729747)
hmm hvala na prijedlogu pokusam danas. Kada se vratim sa posla :/

Zanimljivo je to sto mi i za port 80 ( ako se navaram to je port ono za surfanje i to nesto ) javlja da je zatvoren odnosno stealthed.

A surfam normalno. :/

80 je listening port za surfanje.. znaci ne kod tebe kad surfas nego na serveru po kojem surfas...

krip 23.05.2007. 15:37

Citiraj:

Autor msvrtan (Post 729766)
80 je listening port za surfanje.. znaci ne kod tebe kad surfas nego na serveru po kojem surfas...

a ha a ha ok. sorry malo sam ono neuk za to.

A moze mi neko recimo rec neki port koji sigurno treba biti otkljucan ako takvo nesto i postoji pa da vidim ako je. ?

msvrtan 23.05.2007. 18:45

Citiraj:

Autor krip (Post 729855)
a ha a ha ok. sorry malo sam ono neuk za to.

A moze mi neko recimo rec neki port koji sigurno treba biti otkljucan ako takvo nesto i postoji pa da vidim ako je. ?

nemoj tako nista isprobavat nego namjesti comodo... evo i tocno kako posto vidim da nisi skuzio

- odi na tab 'security'
- odi pod 'network monitor'
- klikni add
- kad se otvori popup screen stavi 'allow','tcp or udp' 'in/out' i pod tabom destionation port ukucaj zeljeni port...ostalo ne diraj..spremi postavku i kad se zatvori prozor u onome prijasnjem oznaci to sto si dodao (na dnu liste je) i klikaj 'up' na ekranu dok ne dodjes do vrha

sad bi ti trebalo raditi.. sad ako nisi u ruteru napravio rupu ovdje ti nema pomoci...

imam ja doma speedtoucha ali se ne sjecam napamet kako se kod njega prckaju portovi

toolbox-> gaming and aplication

na dnu odes na
Create a new game or application(upisi pamtljivo ime i namjesti manual...ukucaj na sljedecem ekranu trazeni port .. stavi sve da su samo jedna te ista vrijednost)
a onda na
Assign a game or application to a local network device (tamo nadji ime koji si gore definiro u proslom tasku i povezi ga na ime pca .. i to je to)

krip 23.05.2007. 18:54

Citiraj:

Autor msvrtan (Post 729976)
nemoj tako nista isprobavat nego namjesti comodo... evo i tocno kako posto vidim da nisi skuzio

- odi na tab 'security'
- odi pod 'network monitor'
- klikni add
- kad se otvori popup screen stavi 'allow','tcp or udp' 'in/out' i pod tabom destionation port ukucaj zeljeni port...ostalo ne diraj..spremi postavku i kad se zatvori prozor u onome prijasnjem oznaci to sto si dodao (na dnu liste je) i klikaj 'up' na ekranu dok ne dodjes do vrha

sad bi ti trebalo raditi.. sad ako nisi u ruteru napravio rupu ovdje ti nema pomoci...

imam ja doma speedtoucha ali se ne sjecam napamet kako se kod njega prckaju portovi

toolbox-> gaming and aplication

na dnu odes na
Create a new game or application(upisi pamtljivo ime i namjesti manual...ukucaj na sljedecem ekranu trazeni port .. stavi sve da su samo jedna te ista vrijednost)
a onda na
Assign a game or application to a local network device (tamo nadji ime koji si gore definiro u proslom tasku i povezi ga na ime pca .. i to je to)

E hvala ovo za comodo. eto sada je proradilo hvala puno svima !

Eto to mi je kada instaliravam nesto a neznam ga kontrolirat.

A na speedtouch sam forvardiro.

krip 24.05.2007. 00:59

jos jedno pitanje. oprostite sto gnjavim ..

Ali bi mi mogli preporucit neki firewall nesto ok da saljaka dobro a da bi ga npr neko sa mojim znanjem lagano narihto.

Samo ne ZA ! bljak fuj !

?

Matth€w 25.05.2007. 12:05

Sygate Personal Firewall. :)

krip 25.05.2007. 14:47

Citiraj:

Autor Matth€w (Post 730411)
Sygate Personal Firewall. :)

sta nisu njega prestali razvijat ? :kafa:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:28.