|
![]() |
#1 |
Power Abuser
Datum registracije: Nov 2006
|
E6400 na 82C
imam E6400 sa box coolerom neclockan, pokrenuo sam everestov system stability test i temperatura cpu-a se diže do max 82C (!) a inače je u idleu oko 47 C, temp jezgri kod testa je par stupnjeva manja Nemam previše iskustva sa testiranjima procesora pa pitam...trebam li se zabrinuti il je to normal? Imam u kutiji AC Freezer al nisam ga mislio zasad koristit jer side panel ima tunel za vanjski zrak direkt na procesor a sa freezerom bi to bilo beskorisno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Ajd odmah vrati na deafultne postavke ako ti procesor mio... Neznam zašto ali temp je ogromna ! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Banned
|
Ajd očitaj temperature u Everestu 4.0.976.0 , ja imam isti proc i meni everest dobro očitava. Koju matičnu imaš, daj podataka malo no za svaki slučaj dali sensor lagao ili ne ipak ja nebi riskirao i vratio bih proc na deafultne postavke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
To su ogromne temperature.. nesto sigurno ne stima.. ili ploca krivo ocitava ili nesto ne valja s coolerom
![]() |
#8 |
Ne znam šta da napišem
Datum registracije: Feb 2007
|
Za one koji govore da senzor laže: ![]() Najtočnije ali ne i najpreciznije mjerenje temperature je prst. Stavi i drži prst na hladnjak i ako se dobrano opečeš nakon što si držao nekih 4-5sekundi onda je stvarno 82 stupnja u loadu.
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Power Abuser
|
stavio sam AC Freezera 7 i temp max. je 49C, uh nemrem vjerovat, 30 stupnjeva je skinuo ![]() matična je Abit IB9, postoji mogućnost da box cooler nije bio propisno stavljen iako je bio vrlo stabilan i čak mlak na dodir, pa ne znam u čem je fora al sa freezerom evo sad milina , max 49 u testu a oko 33 u idleu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Očito nije dobro sjedio, ili je pasta na tvorničkom hladnjaku bila za ništa ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#15 |
Banned
|
Ma ja "pročitao" naocan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
49°C nije strašno jer je ta temperatura daleko niža od max. dozvoljenih 61°C
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Power Abuser
|
cpu temp je bila 82 u stability testu od everesta najnovija verzija 4.00.976 temp jezgri par stupnjeva manja oko 79 cca obje, u idleu je bilo 47 cpu, cca 45 jezgre a sad 49 max cpu temp u testu everestovom, a u idleu oko 33C |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Power Abuser
|
e da, na matičnoj je defaultni bios koji ima par bugova, jedan od njih je da ne raspoznaje novije procesore pa kod boota baca poruku cpu is unworkable or it has been changed, a drugi bug je da ima dual boot ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
max core temp za C2D je 61C? malo je to nekako ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Ne znam šta da napišem
|
Pozdrav, evo ja imam jedno pitanje, pa ako netko bude voljan neka odgovori. Skinuo sam s neta Core temp i pokrenuo ga. Izbaci mi poruku, citiram: "This is not an Intel core processor. This program will not continue." E sad mene zanima zbog čega je to?? Kakva tu ima caka? Procesor je iz opcije Moj komp. Ispričavam se što to postam ovdje i što Conroe-u kradem temu. LOL Unaprijed hvala!
![]() |
#27 |
Banned
|
Zato što je to programčić koji pokazuje temperaturu samo c2d procova, to što se zove "Core temp" ne misli se na temperaturu bilo koje jezgre(proca) nego isključivo c2d procova. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Ne znam šta da napišem
|
|
|
Oglas
|
|