![]() |
E6400 na 82C
imam E6400 sa box coolerom neclockan, pokrenuo sam everestov system stability test i temperatura cpu-a se diže do max 82C (!) a inače je u idleu oko 47 C, temp jezgri kod testa je par stupnjeva manja
Nemam previše iskustva sa testiranjima procesora pa pitam...trebam li se zabrinuti il je to normal? Imam u kutiji AC Freezer al nisam ga mislio zasad koristit jer side panel ima tunel za vanjski zrak direkt na procesor a sa freezerom bi to bilo beskorisno. |
Ajd odmah vrati na deafultne postavke ako ti procesor mio...
Neznam zašto ali temp je ogromna ! |
A možda mu senzor laže? :)
|
a možda ga nije dobro pričvrstio(hladnjak)
pogledaj malo, imaš nekoliko topica o temperaturi c2d proceva |
Ajd očitaj temperature u Everestu 4.0.976.0 , ja imam isti proc i meni everest dobro očitava.
Koju matičnu imaš, daj podataka malo no za svaki slučaj dali sensor lagao ili ne ipak ja nebi riskirao i vratio bih proc na deafultne postavke. |
Citiraj:
|
To su ogromne temperature.. nesto sigurno ne stima.. ili ploca krivo ocitava ili nesto ne valja s coolerom
|
Za one koji govore da senzor laže:;)
Najtočnije ali ne i najpreciznije mjerenje temperature je prst. Stavi i drži prst na hladnjak i ako se dobrano opečeš nakon što si držao nekih 4-5sekundi onda je stvarno 82 stupnja u loadu. |
ako je mlak hladnjak, nemaš nikakvih briga...
|
Citiraj:
|
stavio sam AC Freezera 7 i temp max. je 49C, uh nemrem vjerovat, 30 stupnjeva je skinuo:)
matična je Abit IB9, postoji mogućnost da box cooler nije bio propisno stavljen iako je bio vrlo stabilan i čak mlak na dodir, pa ne znam u čem je fora al sa freezerom evo sad milina , max 49 u testu a oko 33 u idleu:goood: |
Očito nije dobro sjedio, ili je pasta na tvorničkom hladnjaku bila za ništa ;)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
@Conroe Pogledaj ako nisi temp jezgri sa Core tempom ALI OBAVEZNO verzija 0.94 |
Ma ja "pročitao" naocan :suicide: nego zar nije 49C sa Freezer-om malo previše s obzirom da nije ništa ocan ?
|
49°C nije strašno jer je ta temperatura daleko niža od max. dozvoljenih 61°C
|
cpu temp je bila 82 u stability testu od everesta najnovija verzija 4.00.976
temp jezgri par stupnjeva manja oko 79 cca obje, u idleu je bilo 47 cpu, cca 45 jezgre a sad 49 max cpu temp u testu everestovom, a u idleu oko 33C |
e da, na matičnoj je defaultni bios koji ima par bugova, jedan od njih je da ne raspoznaje novije procesore pa kod boota baca poruku cpu is unworkable or it has been changed, a drugi bug je da ima dual boot :) naime nakon što ga upalim nakon par sekundi se ugasi opet čeka par sekundi i onda starta zaozbač:), a pikno sam ju čim je došla u hrvatsku, valjda će izdat neki bolji bios....
|
još jednom te pitam, jel ti 49 CPU temperatura i Core temperatura?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Nije cooler sjeo - pa nije da baš govorimo o nuklearnoj fizici -.-
Stock cooler im lock mehanizam složen za mazohiste... |
Citiraj:
|
max core temp za C2D je 61C? malo je to nekako :D
|
Nije, meni su jezgre bile na 67, a par sekundi na 69..
Mislim da je 85 za jezgre dead zone.. :) |
Pozdrav, evo ja imam jedno pitanje, pa ako netko bude voljan neka odgovori.
Skinuo sam s neta Core temp i pokrenuo ga. Izbaci mi poruku, citiram: "This is not an Intel core processor. This program will not continue." E sad mene zanima zbog čega je to?? Kakva tu ima caka? Procesor je iz opcije Moj komp. Ispričavam se što to postam ovdje i što Conroe-u kradem temu. LOL Unaprijed hvala! |
Zato što je to programčić koji pokazuje temperaturu samo c2d procova, to što se zove "Core temp" ne misli se na temperaturu bilo koje jezgre(proca) nego isključivo c2d procova.
|
Može biti da Core Temp ne podržava tvoj procesor...on je namjenjen samo za Core Solo/Duo/2 Duo i A64 proceve...
Imaš ovdje CoreTemp Supported CPUs EDIT: stuc me prestigao :) |
Koji Core temp si skinuo? 0.95?
Skini 0.94. |
Hvala!
Citiraj:
EDIT: Ja napiso ako neko bude voljan odgovoriti a kolko vidim vi se utrkujete.:lol2: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:47. |