|
![]() |
#1 |
Brazilian Jiu-Jitsu
Datum registracije: Dec 2011
|
(riješeno) Dijagnoza kvara, HP ProBook 4730s
Pozdrav ekipo, Uletio mi laptop kojem se nije htjeo podic windows, klasika, godinama koristeno i nikada odrzavano i cisceno. Bubnuo sam gore novi windows po zelji klijenta, ocistio ga, zamjenio pastu, dakle osnovno.. Laptop sam vratio vlasniku (kojem se sustav uredno podizao i radio) da bi me opet vlasnik zvao nakon 24h da se opet nece podic sustav. Radi se o windows 7 (odradio sam hp recovery na tvornicke postavke) dakle sve orginal, nikakve piratske verzije i slicno. Tijekom pokretanja sustava dode do loga od win7 i tamo stoji i nejde dalje, nista se ne dogodi koliko god dugo cekao, ista situacija tj. isti problem zasto je i prvotno laptop ostavljen kod mene. Dakle problem nije u software-u, odvrtio sam memtest i proslo je, sada upravo vrtim hdtune i cekam rezultat ali mislim da nije do hdd-a. Ima li netko mozda prijedlog sto bih jos mogao probati? Ako nije do software-a, memorije, hard diska, ocito je u pitanju maticna ploca (samo sto mi je cudno sto se uopce i podizao sustav nakon novog windowsa tj. sto se uopce i jednom podigao sustav) LP i hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2012
|
najvjerojatnije hdd. probaj ga testno zamjeniti nekim za koji znas da je ispravan i na njega podic win, cak i ako ti ovaj prodje hdtune test... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Testiranje hrada se nikad ne vrši iz windoza. Otkrij tko je proizvođač harda, skini Hiren's Boot CD, bootaj laptop sa njega i istestiraj hard sa proizvođačevim programom.
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Kažeš da zapne prilikom normalnog log-in, probaj jeli ulazi u Safe mode. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
smrdi na disk, moš za quick check stavit HDD sentinel gore pa samo vidjet status. Ak ti odma u startu prijavi da ima pizdarija, u pravilu nemoraš niti skenirat sa ičime za drugo mišljenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Brazilian Jiu-Jitsu
Datum registracije: Dec 2011
|
Update: Hdd radi, problem je u GPU, cim bih digao driver za ati gpu odmah se nece podic OS. (uspjesno je ulazio u safe mode, dakle neki driver je zezao) Kada bih ugasio switchable graphics u biosu odmah bi radilo sve kako spada, cim upalim to onda nece. Siguran sam da nisam fulao verziju drivera ili nesto slicno, 100% driver za taj gpu. Laptop ostaje na koristenje sa intel hd gpu i to je to. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|