|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
USB ostaje pod naponom na ASUS P7P55 D-E
Pozdrav Imam problem sa Saitek USB Game Controler-om X45. Ustvari, sve radi, ali se ponekad kod gašenja računala desi, da USB Game Controler ostane pod napajanjem (svjetle lampice pa znam da je pod napajanjem). Ploča je ASUS P7P55 D-E. Slična stvar se dešavala i sa Gigabyte pločom. Ako zagasim PC na prekidač na napajanju, normalno, lampica ne svjetli. Hvala unaprijed. Edin |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Nudim uslugu 3D printa
Datum registracije: Sep 2010
|
tak je isto i meni na mojoj maticnoj, il ugasim komp il samo dam napajanje i usb, tipkovnica i mis imaju napajanje valjda je to tak normalno, ja se na tvom mjestu nebi nista zabrinjavao previse oko toga
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
To je normalno, ploca daje 5v na USB portovima i ako je ugasena, to je default na svim plocama cini mi se. Sluzi da bi se mogli puniti uredaji i kad je komp ugasen (mob, mp3 player itd.). Mislim da to mozes cak i iskljuciti, pogledaj u BIOS-u. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pokraj svakog para USB portova imaš jumper koji isključuje +5 VSB pa si namjesti kako ti odgovara.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
Pozdrav Hvala na odgovorima. Nije mi jasno, ako je to normalno stanje da daje +5V kada je ugašen, zašto mi to nije slučaj prilikom svakog gašenja. Naime od 10 gašenja, na jednom ostane upaljen. Što se tiče jumper-a, takvih jumpera na ovoj ploči nema (bar ih ja nisam našao u uputama). E. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|