![]() |
USB ostaje pod naponom na ASUS P7P55 D-E
Pozdrav
Imam problem sa Saitek USB Game Controler-om X45. Ustvari, sve radi, ali se ponekad kod gašenja računala desi, da USB Game Controler ostane pod napajanjem (svjetle lampice pa znam da je pod napajanjem). Ploča je ASUS P7P55 D-E. Slična stvar se dešavala i sa Gigabyte pločom. Ako zagasim PC na prekidač na napajanju, normalno, lampica ne svjetli. Hvala unaprijed. Edin |
tak je isto i meni na mojoj maticnoj, il ugasim komp il samo dam napajanje i usb, tipkovnica i mis imaju napajanje valjda je to tak normalno, ja se na tvom mjestu nebi nista zabrinjavao previse oko toga
|
To je normalno, ploca daje 5v na USB portovima i ako je ugasena, to je default na svim plocama cini mi se. Sluzi da bi se mogli puniti uredaji i kad je komp ugasen (mob, mp3 player itd.). Mislim da to mozes cak i iskljuciti, pogledaj u BIOS-u.
|
Pokraj svakog para USB portova imaš jumper koji isključuje +5 VSB pa si namjesti kako ti odgovara.
|
Pozdrav
Hvala na odgovorima. Nije mi jasno, ako je to normalno stanje da daje +5V kada je ugašen, zašto mi to nije slučaj prilikom svakog gašenja. Naime od 10 gašenja, na jednom ostane upaljen. Što se tiče jumper-a, takvih jumpera na ovoj ploči nema (bar ih ja nisam našao u uputama). E. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:58. |