|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2009
|
![]() Pozdrav ljudi... Searchao sam dosta o ovom problemu, ali na moju žalost... NIŠTA... Ima dosta informacija ovdje ali nisam naišao baš na konkretno rješenje, pa ću morat ipak pitat dirktno... i HVALA SVIMA UNAPRIJED... Dakle kao što rekoh u naslovu, pokušavam se spojiti na internet istodobno sa kućnim kompom (kao LAN), i laptopom (kao WLAN), ali nikako ne uspjevam... Kad je spojen komp onda neće laptop, odnosno kad je spojen laptop onda neće komp, ali nikako oba istodobno?! Ova opcija mi je inateresantna stoga što imam potrebu prebacivati razne dokumente između kompa i lapa a ne bih htio lap vezati žicama... itd. Čini mi se najjednostavnije da sam na netu i s jednim i drugim, a onda je lako prebacivati kako god hoću (čak i običan Skype dobro služi). Međutim ovako ništa od toga, trčim stalno sa stikom od jednog do drugog. Ne gine mi upala mišića uskoro! Imam ADSL router/modem D-Link 584T na kojeg sam instalirao novi Firmware od D-Link G684T modela koji može konfigurirat i wireless postavke, međutim uređaj sam po sebi nema wireless jer je stari model koji je služio kao ADSL router za LAN dok sam imao samo kućni komp i nije mi trebao WLAN. Uz to, za wireless imam MicroNet SP916GK Wireless Broadband router koji služi samo za lap. Svi driveri su u redu, LAN i WLAN iskonfigurirani ok (čak i različite IP adrese da ne bi došlo konflikta iste IP adrese na dvije mreže)... itd. Sve i svašta sam već pokušao, ali uvijek isto! Nemam više ideja... osim možda još jedne stvari... Ne znam da li bi u ovom slučaju pomogao famozni Switcher?! Na instalacijskom letku kojeg sam dobio sa MicroNet routerom postoiji šematski prikaz instalacije, gdje se vidi što se sve može, i kako, spojiti na taj router, pa tako stoji i taj Switcher, među svim ostalim uređajima koji se mogu spojiti u WLAN, ali ja ne znam sigurno čemu on služi. Ne bih htio kupovati još stvari pa da ispadne da mi nije ni trebalo... ... ili ako netko ima drugu ideju... bit ću vrlo zahvalan. Pozdrav... Mr.Madock |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |||
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Evo tema gdje je sve objašnjeno u slikama. Obrati pažnju da su se u međuvremenu opet mjenjali DNS - serveri (vidi Adsl Bibliju i DNS by ISP). |
|||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2009
|
'alo Nikky... hvala za reply. Također i na savjetima za search. Što se tiče novog fw... stvarno više nisam pametan... radio je u redu i stari fw, radi dobro i novi fw... pa opet stari, pa opet novi... i tako nekoliko puta. Dok sam imao stari fw, wireless postavke sam štelao na wireless routeru, i ta opcija je bila ok. Uvijek sam uspjevao spojit na internet oba kompa, ali samo jedan po jedan, nikako oba istodobno. U tome je problem. Ja želim izić na internet sa oba kompa istodobno. zbog toga sam i upucao novi fw da bih probao dobit sve funkcije i postavke na jednom mjestu. I to šljaka ok... samo što ne žele na internet skupa! Pročeprkati ću one linkove za ADSL bibliju i ostalo (hvala i za to), ali sad najprije moram na posao (kruh naš švagdašnji, i tako to)... See you... Bye! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako router nema wireless, a nema, koji q će ti postavke za wireless? Šta tu uopće imaš štimati? Da bi mogao sa oba kompa istovremeno na net, moraš ga prebaciti u router mode (sada je u bridge mode). U ADSL bibliji (http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=59331) imaš detaljno sa slikama opisano (post #15) kako se to radi za model G684. Podešavanje za model 584 je jednako samo što nemaš postavki za wireless.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|