|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
D-Link DSL584T - pomoć
Ljudi pomozite jer sam vec fakat lud sa ovim routerom... Kupio danas u Linksu (znaci iz ducana nije iz Tcoma)D-Link DSL584T spojio sve uredno na komp, procitao sticky upute koje su stavljene ovdje na forum medjutim nije mi nista pomoglo.. Naime kad spojim modem router u utor od maticne nadje mi local area connection dole izleti ballon connected znaci sve stima, i onda connect preko user name i passworda kaze **connecting trough Wan miniport (PPOE) i onda jednostavno me od***e i izbaci mi error *Error 678 the remote computer did not respond* Znaci neda mi da se spojim na net uopce. Evo upload slika kako sam nastimao IP u windozama i postavke od samog routera u setupu preko browsera: IP settingsi: ![]() ![]() Evo slike od samog setupa od modema: Znaci sve sam fino ukucao postavke kako je navedeno u sticky User name pass, VPI,VCI, znaci osnovne stvari sam napravio dalje nisam nista dirao. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tu jos sa strane ima masu opcija pod advanced to nisam nista dirao. Probao sam i reset modema na tvornice postavke pa onda opet ukucat podatke ali ni to nije pomoglo jednostavno mi se ne zeli spojit na net. Sta krivo cinim? dajte ljudi helpajte jer sam vec lagano puko predjem sa one sugave Kasde na ovo cudo i sad me i ovo lagano ***e u mozak ![]() Btw kad spojim kasdu onda mi net radi normalno (tako i postam sad ovo) ![]() Edit: evo vidio sam da u opcijama DNS stoji 195.29.150.240 pa sam promijenio u 195.29.150.3 (i u TCP/IP settings i u router settings) sejvao settingse medjutim opet isti djavo! HEEEELPPPP! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Dark side Moderator
Datum registracije: Feb 2005
|
Naslov ispravljen, molim ubuduće stavljati naslove prema pravilima PcE.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
pa router ti je uredno spojen koliko vidim. ono... ima IP adresu koju mu je t-com dodijelio. to znači da se sa svog kompa uopće ne trebaš spajati preko username/password dialup metode, nego si stalno online. eh sad, zašto ti komp to ne kuži, stvarno ne bih znao. router je uredno spojen na t-com i na netu je.
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
Pa da, sto kaze horza, stavi ga u wizardu u routing mod (HOME -> WIZARD -> 3. ili 4. stranica) i trebao bi se automatski spojiti čim se upali komp... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
ne treba nista stavljat u router mode kad ga je kupio u ducanu i on je po defaultu u router modeu kao sto je horza rekao, router ti je spojen na net, ne trebas se konektirati sa svog racunala, samo otvoris Firefox, Operu ili Internet Explorer, sta vec imas i surfas... bilo bi dobro jos da podesis sljedece: -posto si na racunalu nariktao staticku LAN IP adresu i ukljucio NetBIOS, iskljuci u postavkama router DHCP -ukucao si DNS servere u postavkama routera, ali si stavio da automatski povlači od T-Coma IP adrese DNS servera, to isto stavi da koristi ove koje si ti ukucao, neznam tocno kak se zove, ali je ta opcija u ovom drop-down meniju ostalo je sve u redu i trebalo bi funkcionirat, ponavljam, tako da samo otvoris Internet Explorer i surfas, nema spajanja sa racunala
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Sve je već rečeno i "stvar" bi trebala raditi ok. Jedina zgodna opaska je vezana uz T-Com DNS servere, a kako se vidi na jednoj gornjoj slici, router je detektirao ove IP adrese: 1 - 195.29.150.204 2 - 195.29.150.205 Ako su to novi DNS serveri koji će zamjeniti stare: a - 195.29.150.3 b - 195.29.150.4 neka netko sa vezom u T-Come ovo potvrdi EDIT: Evo ovdje sam našao info: 8/21/2007 Od danas T-Com u dns sustav uvodi dva nova poslužitelja. Korisnicima koji imaju podešeno automatsko preuzimanje dns postavki, postupno će se dodijeljivati IP adrese dns poslužitelja 195.29.150.204,195.29.150.205. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 12.09.2007. u 13:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
meni je bilo rečeno da moram raditi konekciju za spajanje jer D-linkovi kao ne rade dobro kad si stalno spojen...ja imam konfiguriran preko bridge moda,..i kako to već ide, i imam napravljenu konekciju za spajanje...jer mi nikako drugačije ne radi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Evo idem sad isprobat sve ovdje sto ste naveli pa javim ako sve bude radilo ![]() Carevi ste. ![]() PS:Naime napravio sam jedan mali kiks sinoc postajuci ove slike ***ga sa sljake umoran nikakav covjeku se svasta desi.. I da pozdravljam facu koji je bio toliko pametan pa da mi *mazne* username i promijenis password da se nisam bio u stanju danas spojit na net dok nisam ponovo promijenio password nadam da si uzivao dok je trajalo. User i pass su oba nova ovaj put pa mozes lagano od***ati. Neki ljudi fakat nemaju pametnijeg posla nego radit sranja. Pusa Pusa wannabe hackeru lol. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
ako se dobro iskonfigurira trebao bi raditi normalno, naravno moguće je da si dobio router sa greškom pa da zato zeza, al to su jako rijetki slučajevi...
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() Nego pazi ovo zovem jutros sluzbu za korisnike i javi se neki tip, Ok porazgovaramo mi malo prodam mu neku pricu kako je pass ukraden itd uglavnom promijenih password na zahtjev i sad ja gledam...cekaj malo znaci ja sam tebi dao samo username a da ti nemas pojma sa druge strane tko sam ja i da li je to uopce moj username a automatski me pitas koji ocu da mi bude novi pass? Znaci taj frajer vas isto tako zvao imajuci samo username a password je promijenio bez problema cisto tako sto je nazvao vas broj i prodao neku pricu za 2 minute.Ma WTF! Pa da znate ovo ono ,ja reko slusaj drugi put kad ti tako ljudi dodju sa problemom ukradenih podataka ili zicaju novi pass prvo bi bilo dobro da pitate recimo broj ugovora ili nesto slicno koje moze imati samo orginalni korisnik tog username i passworda. Pa da kenj kenj..reko vidim ovo uopce nije sigurno ni sa novim passom sad ces mi fino napravit i novi username, ali gospodine to se inace ne radi *pocne kenjat* Ma dobro nema problema onda odmah zahtijevam da mi se terminira dsl usluga i ne zelim je dalje placati jer nisam uopce siguran da li cu se sutra moci spojiti na net preko ovog accounta! Ionako mi je ugovor sa vama davno istekao a ni konkurencija nema loshe ponude..5 sekundi sutnje...recite koji username novi zelite? ali znate morat cete cekati pola sata da procesiramo nove podatke da se mozete onda spojit na net.Nema problema momak samo ti mjenjaj. Do slusanja, da do slusanja i nadam se provjeravanja broja ugovora sljedeci put. Klik. ![]() E da evo tipkam sa novog routera ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Postoji li driver za Vistu, nigdje ga nemogu nać, a po T-comovim informacijama sam zaključio da ni netreba. http://www.t-com.hr/privatni/kzona/p...l_uredjaji.asp evo tipa koji je imao sličan problem: http://groups.google.com/group/hr.ma...ab48a64db16a30 Zadnje izmijenjeno od: Ivano. 24.11.2007. u 01:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Evo odgovorili su mi ljudi na drugoj temi. Ako će netko trebat rješenje mog problema pročitajte:http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=87799 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|