Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.09.2008., 14:44   #1
Wuchko
Premium
Moj komp

Wuchko's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Nekoliko pitanja o WLAN-u

znači, imam 2 računala povezana bežično na D-Linkov G-684T modem (svako računalo ima D-Linkovu DWL-G510 bežičnu karticu) i zanima me mogu li se jednom od ta dva računala dodijeliti asministratorske ovlasti na neki način, da može upravljati npr. koliko vremena će ono drugo računalo biti na netu i sl.? Drugo pitanje je vezano uz pojedine igre - naime pri igranju npr. Call of dutya 2 pojavljuju se ogromne oscilacije u igri u pogledu pinga, koji skače pa se vrati u normalu, jednom u svake 2-3 minute se na sekundu pojavljuje "connection interupted" obavijest i sl. No indikator jačine signala je na računalu pun... ovo mi se nije događalo dok sam imao normalan, žični modem... unaprijed hvala svima na odgovorima!
Wuchko je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2008., 17:14   #2
Juggernaut
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
Probaj upgrade-at noviji firmware, probaj se igrat malo s kanalom na kojem ti radi mreža.

Meni se s njime svakih 7 sek pojavljivala oscilacija s njime, ostalih 6 sek je ping bio 2 - 3 ms, a tu 7.u je bio ~3k.

Upgrade firmware-a, šaltanje moda ( b / g ) i kanala je pomoglo.

Juggernaut je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.09.2008., 17:55   #3
Wuchko
Premium
Moj komp

Wuchko's Avatar

Citiraj:
Autor Juggernaut Pregled postova
Probaj upgrade-at noviji firmware, probaj se igrat malo s kanalom na kojem ti radi mreža.

Meni se s njime svakih 7 sek pojavljivala oscilacija s njime, ostalih 6 sek je ping bio 2 - 3 ms, a tu 7.u je bio ~3k.

Upgrade firmware-a, šaltanje moda ( b / g ) i kanala je pomoglo.

još da je meni laiku objasniti to na razumljiv način... no ne znam kako onda maxtv (ukoliko je povezan s time) radi bez greške, bez ikakvih smetnji...
Staro 23.09.2008., 17:58   #4
Hawk-55555
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2008
probaj na b mod ,.. on je sporiji ali je jaci i bolji sigal,.. a i meni se isto to dogada,.. kad je jedna kartica spojena na taj ap sve fino radi,.. a vec dvije malo nevalja bar je kod mene tako,..
Hawk-55555 je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2008., 18:07   #5
Wuchko
Premium
Moj komp

Wuchko's Avatar

Citiraj:
Autor Hawk-55555 Pregled postova
probaj na b mod ,.. on je sporiji ali je jaci i bolji sigal,.. a i meni se isto to dogada,.. kad je jedna kartica spojena na taj ap sve fino radi,.. a vec dvije malo nevalja bar je kod mene tako,..
meni se događa nevezano jel drugi komp spojen... gdje da prebacim na b mod?
Staro 23.09.2008., 18:27   #6
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
If you want to tweek wireless settings, click the Wireless Performance window button in the Advanced directory

It is recommended for most users to use the default Wireless LAN Performance settings. Any changes made to these settings may adversely affect your wireless network. Under certain circumstances, changes may be benefit performance. Carefully consider and evaluate any changes to these wireless settings.
Wireless Performance(kao primjer iako nije isti model)
There may be new firmware for your DSL-G684T to improve functionality and performance.
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2008., 19:06   #7
Wuchko
Premium
Moj komp

Wuchko's Avatar

Citiraj:
Autor thopok Pregled postova
Wireless Performance(kao primjer iako nije isti model)
There may be new firmware for your DSL-G684T to improve functionality and performance.
ukoliko mi ne proradi maxtv s tim novim firmwareom, vraća li se restartom na tvorničke postavke i firmware od t-com-a? samo još to
Staro 23.09.2008., 19:48   #8
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ne, mjenjanjem fw gubiš sve pred - pripremljene postavke od T-Coma.
Međutim postupak opisan ovdje: Orginal Firmware za D-link DSL-G684T i kako ga upogoniti da radi MaxTV nije kompliciran i kad ga odradiš imat ćeš originalni (noviji i stabilniji) fw i postavke za MaxTv.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2008., 11:40   #9
Wuchko
Premium
Moj komp

Wuchko's Avatar

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Ne, mjenjanjem fw gubiš sve pred - pripremljene postavke od T-Coma.
Međutim postupak opisan ovdje: Orginal Firmware za D-link DSL-G684T i kako ga upogoniti da radi MaxTV nije kompliciran i kad ga odradiš imat ćeš originalni (noviji i stabilniji) fw i postavke za MaxTv.
upucao sam novi firmware, no problem je ostao (iako se pojavljuje malo rjeđe)..
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno