|
![]() |
#1 |
destabilizator provokator
Datum registracije: Aug 2007
|
Laptop za CAD crtanje do 7000 kn - preporuka
Molim da mi netko hitno preporuči neki laptop do 7000kn, trebam za prijateljicu, ako može preporuka, bio bih zahvalan nema nikakvih uvjeta, osim da nije preružan ![]() hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nađi neki model sa HD2600 grafikom jer se ta dade vrlo lako prebaciti u FireGL koja rastura u CAD-u (imaš uputstva tu na podforumu ATI). Tipa ovako nešto: Toshiba A210-16F Satellite, Turion64 X2 TL58, 2GB, 160GB, 15.4'' WXGA, ATI HD2600, BT, 1.3Mpix cam., VHP - 6.999kn (vemil)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Neznam za cijene kod nas, ali za CAD ja bi trazio primarno 17".
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Slažem se s tobom, ali čovjek je naveo 7.000kn kao granicu, a za tu lovu 17" možeš samo sanjati.
![]() |
#5 |
destabilizator provokator
|
evo ja sam uspio naći ovo http://www.optimum-online.hr/shop/vi...roduct=3903245 nadam se da joj neće smetati 300kn više jer dobije 17" te 2GB RAM-a jedino što mi se ne sviđa je grafička, no za 7300kn ne može bolje |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
PizzoZder
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Savjet br 1: bježi do 17" laptopa - veliki, teški, energetski rastrošni, matrica osrednje kvalitete i što je najgore - krhki Savjet broj 2: traži radije kvalitetan 15.4" ekran a to je 1680x1050 (WSXGA) Vjeruj mi na tome ce zaista biti zahvalna...no tu nastaje problem. Acer i toshiba uopce nemaju ekrana wsxga rezolucije (preskupo i je valjda s obzirom na njihovu politiku štednje di god se stigne), ostaje HP i Lenovo. Oboje su malo preko 8k, smao hp ima integriranu grafu, a lenovo geforce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Druga stvar, kvaliteta 17 matrica za 7-8k kn u odnosu na visokorezolucijske 15.4 moras biti slijep da ne primjetis koliko su loše. Sve u svemu ja vjeurjem da ljudi se voze i škodom, ali bmw se puno bolje vozi, više troši i ima manje mjesta u prtljažniku. Curi treba za autocad i za prenositi...ja vjerujem da 17 super vrti autocad, ali 15.4wsxga to radi bolje i moze se i nositi ![]() Zadnje izmijenjeno od: Trillian. 15.11.2007. u 15:20. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
1 partija od 10 min traje cirka 15 min(prekrsaji,izmjene,korneri,slobodnjaci...) + slaganje timova, formacija i sl... sveukupno znaci sat i pol do sat i 45min... Na Aceru 15,4 (kupljen novi -placen 9000kn u to vrijeme) baterija nije drzala ni sat vremena dok se prasil pes i to jos 6ica na Xp-u... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
PizzoZder
|
Trilian, u pravilima foruma ti stoji da "sa 1-2 smajlica mozes izrazit svoje osjecaje", tako da nemoras stavljati 8 kom. Edit: ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera Zadnje izmijenjeno od: nino. 15.11.2007. u 15:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
ak je expert i radi u cadu cca 8h dnevno (kao npr ja ![]() ak je ovo drugo, poslužit će bilokaj...
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
Previše toga sam probao (priroda posla), radio i slično i vjeruj mi...WSXGA je ono što treba, 17" je katastrofa pogotovo za žensku ruku. A što se tice kvalitete matrice...ekran je najskuplja komponenta u proizvodnji i kako je moguće napraviti 17" za manje novaca nego kvalitetan 15.4? razmisli malo o tome... 2 nino: deskulpas me editirat cu post upravo |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
Mislim da je uopce bespredmetno spominjati 15 inchne monitore u kontekstu s bilo kojom CAD aplikacijom. Meni je sasvim debilno, ne ergonomicno te ne efikasno raditi crtez A0 formata na 15 inchnom monitoru, jer se drek vidi, a kod kompleksnih stvari moras imati sve na oku, da ti se ne potkrada neka greska. za bilo koji CAD je minimum minimuma 17 incha i to s cim vecom rezolucijom, Druga stvar, iskanuo bih da se treba kloniti Viste ak se misli koristiti CAD aplikacija, jer niti jedna CAD aplikacija ne radi dobro na Visti...
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
Varijanta 2 - koju i ja koristim: 19"lcd koji stoji na stolu (toliko su sada jeftini da mene srce zaboli kad se sjetim koliko sam svoj platio), a za prvu ruku 15.4 je i vise nego dosta jer se ionako sve ozbiljnije radi za stolom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
Mislim da za gore navedeni budjet, je najbolje rjesenje 17 inchni lap, a sto se tice kilaze, malo vjezbe ne skodi (za razliku od gubljenja ociju i zivaca crtajuci na 15 inchnom monitoru) ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|