Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.11.2008., 11:39   #1
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
linksys wrt54gl i super-g

jučer sam se počeo malo zabavljat s tim routerom jer mi više ne treba kao klijent pa sad ne koristi ničemu. bila mi je ideja da umrežim laptop i njega na 108 mbita, jer mi pcmcia kartica podržava super-g 108 mbita (atheros nažalost), a 54gl podržava afterburner. problem je šta se veza sinkronizira na 108mbita, ali nakon 10 sekundi nestane i kad se pojavi se spoji na 54 mbita i data transfer mi je sporiji (excellent signal, 54 mbita, a puže na 1.1MB/s).
imate li neku ideju kako to ubrzat? i da li je moguće povezat router i wifi nic na 108 mbita? navodno afterburner podržava 125mbita, ali to nije super-g i atheros ne podržava 125mbita.
kad je afterburner uključen prosječna brzina je 1.1, a kad je isključen oko 2 MB/s, šta je opet malo jer mi ispiše da je connected at 54mbit.
sasuke_the_king je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2008., 12:12   #2
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
meni taj afterburner radi kako treba samo sa drugim GL-ima

koja enkripcija ti je stavljena? to isto uspori konekciju

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.11.2008., 12:36   #3
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

wpa-psk. mogu stavit wep, iako sumnjam da enkripcija uspori mrežu, na faksu imamo wpa sa radius serverom pa mi sa interneta skida do 3.5 MB/s ako sam sam na ap-u, a isto su wrt54g(l) u pitanju.

šta se baš ne može? jer izbaci poruku da je spojen na 108 ali onda se prebaci na 54.
Staro 09.11.2008., 13:08   #4
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Cuj, ako ne radi sta se maltretiras? ionako sa superG neces dobiti duplo vecu propusnost, mozda 1MBs vise. A za kucnu upotrebu ne znam koliko ti je to bitno
Iako da, moralo bi raditi.
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2008., 13:43   #5
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

šta se ne osjeti razlika? pa neznam puno o tome, zato pitam, nije ni 54 mbita u praksi 54 mbita već pola, pa sam mislio da će ovih teoretskih 108 u praksi opet biti pola.
a u kućnoj mreži nije previše bitno, ali s obzirom da sa laptopom pristupam sheranim diskovima, ne bi bilo naodmet par MB/s više.
Staro 09.11.2008., 23:11   #6
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

a ne mogu reci da imam nekog posebnog iskustva sa superG ali sve sto sam ikada s njime pokusavao nikada nije zavrsilo s vise od cca 25-30% vecom propusnoscu. Kako je isti zbog koristenja vise kanala "stetan" po okolne mreze i super osjetljiv na sve moguce smetnje odustao sam od njega u potpunosti. Hoce li se nesto preko mreze prebaciti za 10 ili 13 minuta nije mi toliko bitno, bitnije mi je da se prebaci
Staro 09.11.2008., 23:31   #7
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

imaš donekle pravo, ali donekle i ne. stvar je da na faksu znam puno toga poskidat (popunit disk, kad već mogu, zašto ne iskoristit onih nekoliko MB/s, jer torrenti su nam omogućeni). i fino popunim disk i onda čekaj 10 sati da se prebaci. ali evo popodne sam si namontirao switch pored monitora, prebacio kablove na njega a ne na router, i kad mi zatreba samo spojim laptop kabelom, i imam 11 MB/s umjesto 2. i fino sam isključio afterburner na linksysu.
Staro 10.11.2008., 01:10   #8
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

tako nekako sam i ja rjesio problem male brzine unutar kuce, bezicno je bezicno ali gigabitna mreza je....jel, gigabitna mreza
wireless drzim i dalje ali zbog slucaja kad je neki lap tu pa da se ne moram s kablom zajebavat, inace bi odletio odavno.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno