PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   linksys wrt54gl i super-g (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=125987)

sasuke_the_king 09.11.2008. 11:39

linksys wrt54gl i super-g

jučer sam se počeo malo zabavljat s tim routerom jer mi više ne treba kao klijent pa sad ne koristi ničemu. bila mi je ideja da umrežim laptop i njega na 108 mbita, jer mi pcmcia kartica podržava super-g 108 mbita (atheros nažalost), a 54gl podržava afterburner. problem je šta se veza sinkronizira na 108mbita, ali nakon 10 sekundi nestane i kad se pojavi se spoji na 54 mbita i data transfer mi je sporiji (excellent signal, 54 mbita, a puže na 1.1MB/s).
imate li neku ideju kako to ubrzat? i da li je moguće povezat router i wifi nic na 108 mbita? navodno afterburner podržava 125mbita, ali to nije super-g i atheros ne podržava 125mbita.
kad je afterburner uključen prosječna brzina je 1.1, a kad je isključen oko 2 MB/s, šta je opet malo jer mi ispiše da je connected at 54mbit.

Renesis 09.11.2008. 12:12

meni taj afterburner radi kako treba samo sa drugim GL-ima :)

koja enkripcija ti je stavljena? to isto uspori konekciju

sasuke_the_king 09.11.2008. 12:36

wpa-psk. mogu stavit wep, iako sumnjam da enkripcija uspori mrežu, na faksu imamo wpa sa radius serverom pa mi sa interneta skida do 3.5 MB/s ako sam sam na ap-u, a isto su wrt54g(l) u pitanju.

šta se baš ne može? jer izbaci poruku da je spojen na 108 ali onda se prebaci na 54.

greg SE 09.11.2008. 13:08

Cuj, ako ne radi sta se maltretiras? ionako sa superG neces dobiti duplo vecu propusnost, mozda 1MBs vise. A za kucnu upotrebu ne znam koliko ti je to bitno :D
Iako da, moralo bi raditi.

sasuke_the_king 09.11.2008. 13:43

šta se ne osjeti razlika? pa neznam puno o tome, zato pitam, nije ni 54 mbita u praksi 54 mbita već pola, pa sam mislio da će ovih teoretskih 108 u praksi opet biti pola.
a u kućnoj mreži nije previše bitno, ali s obzirom da sa laptopom pristupam sheranim diskovima, ne bi bilo naodmet par MB/s više.

greg SE 09.11.2008. 23:11

a ne mogu reci da imam nekog posebnog iskustva sa superG ali sve sto sam ikada s njime pokusavao nikada nije zavrsilo s vise od cca 25-30% vecom propusnoscu. Kako je isti zbog koristenja vise kanala "stetan" po okolne mreze i super osjetljiv na sve moguce smetnje odustao sam od njega u potpunosti. Hoce li se nesto preko mreze prebaciti za 10 ili 13 minuta nije mi toliko bitno, bitnije mi je da se prebaci :D

sasuke_the_king 09.11.2008. 23:31

imaš donekle pravo, ali donekle i ne. stvar je da na faksu znam puno toga poskidat (popunit disk, kad već mogu, zašto ne iskoristit onih nekoliko MB/s, jer torrenti su nam omogućeni). i fino popunim disk i onda čekaj 10 sati da se prebaci. ali evo popodne sam si namontirao switch pored monitora, prebacio kablove na njega a ne na router, i kad mi zatreba samo spojim laptop kabelom, i imam 11 MB/s umjesto 2. i fino sam isključio afterburner na linksysu.

greg SE 10.11.2008. 01:10

tako nekako sam i ja rjesio problem male brzine unutar kuce, bezicno je bezicno ali gigabitna mreza je....jel, gigabitna mreza :D
wireless drzim i dalje ali zbog slucaja kad je neki lap tu pa da se ne moram s kablom zajebavat, inace bi odletio odavno.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:50.