Uletio mi krasan stariji Lian Li case (PC-7FNB) kojeg mi se bilo žao rješit, a nisam imo baš išta pametnoga za strpat nutra. Tako da su krenule glupe ideje pa sam raskopo pomoćni PC koji mi je uglavnom bio za testirat diskove i potrpo unutra sve kaj sam podoma našo da bi donekle moglo biti korisno i da popunjava slot
Code:
CPU: Intel Core2Quad Q6600 @3.06 GHz + Arctic Freezer Xtreme
MBO: Abit AB9 Pro
RAM: 6GB DDR2 800MHz
GPU: Asus R7 240 2GB
SND: Creative Sound Blaster X-Fi XtremeMusic SB0460
TV: Gigabyte GT-PTV-AF-RH hybrid
FDD: Samsung SFD-321B 3.5"
ODD: Pioneer DVR-216D
SSD: LITE-ON LCS-256L9S 256GB
HDD1: WD Green 1TB
HDD2: Baracuda 2TB
PSU: Sharkoon Rush Power C 500W
CASE: Lian Li PC-7FNB
Rezultat je ovo đubre koje i dalje primarno koristim za diskove i povremeni data recovery, sad ko gospon čo'ek, sa IDE i sata 3.5"/2.5" ladicama da nemoram prtljat sa kablovima. Nije ni prijašnja kombinacija bila loša doduše, ploča ima 3 sata kontrolera i 9 portova ukupno tak da su extra 3 porta spojena otraga na jedan klasičan i 2 eSATA konektora. Tak bar mogu napajanje i SATA kabel izvana prištekat na panel da nemoram raskapat case za diskove prikopčavat ili kemijat prek USBa. Mada to sad ni pipnuo više nisam, ladice su GG
Od ostalih manje everyday smislenih stvari tu je obavezno funkcionalan floppy, IEEE 1394 headeri koji su dobro došli nema dugo za prtljat po Nikon skeneru za 35mm filmove, COM i paralel portovi isto za isprobavat arhaičnu kramu, extra X-Fi kartica skupa sa 5.25" panelom jer što pa ne, Wi-Fi i Bluetiith stickovi i hibridna analog/digital TV kartuša sa dodacima za input.
Za divno čudo, sve od prastarih FireWire skenera i ostalih kerefeka normalno uspijeva radit pod Win10, jedino je TV kartica bila noćna mora za setupirat. Drivere i sve potegne bome, al niš živo ju ne prepozna da bi se dalo koristit. Rezultat toga je na kraju bio da sam i po OSovim išo prčkat pa su sad gore funkcionalni Win10, Win7 i WinXP. Jedina stvar koja je sa TV karticom ikako odlučila surađivat je neka random PowerCinema verzija za XP i tak jedino radi kak spada. Stigo sam samo FM radio isprobat koji dela iznenađujuće dobro, trebo bi neke video opreme dopeljat pa koji VHS presnimit da vidim kak se tu drži. Nemam antenu pri ruci, al mislim da tuner nebu proguto mpeg4 odašiljanje, al manje bitno telku niti ne gledam. Jedini komad hardware koji mi fali je IC senzor za daljinski, i to ima neki mutavi Gigabyteov konektor koji izgleda kao 2.5mm. Za time sam u potrazi ak netko ima ili naleti.