Citiraj:
Autor stef
Hm, nisam znao da je Epox "doživio" socket AM2.
|
Valjda zadnji trzaji još pošto je ovo datirano 2007. godine.
Speaking of, završilo je sve ko jedan totalno nepotreban build koji mi opće netreba, al je good fun bio na kraju
Athlon 64 X2 6000+
Epox EP-AF550 Pro/G
OCZ 4x1GB DDR2 Gold i Plat series
Saphire HD 4850
Čudak od casea, Xilence X1. Naopačke layout, okomitidisk bay, prednja maska je na feder i sama se lagano vrača nazad kad se zatvori. Napajanje isto divljak, Levicom VP450B.BL, plexi cover, plave LEDice, potenciometar za ventove. Full early 2000s đir sa case moding forama, a i vide se godine pošto ima 8 molexa i samo 2 SATA konektora za struju.
Sama matičnjača, užas za korištenje. BIOS je dosta limitiran sa opcijama, neki updateani sam uspio flashat, al se niš posebno nije promijenilo. Nema ni AHCI SATA settinga i sve žive stickove detektira kao removable ZIP deviceove tak da se niš neda bootat sa njih. Ko za vrga, svi diskovi koji mi se smucaju pri ruci su sve AHCI instalacije tak da niš ni od toga nisam mogo bootat. Igrom slučaja mi je ostao Win7 instalacijski CD pri ruci tako da je to bio OS of choice silom prilika

Fino se prisjetih kak je sedmica dobar OS i interface je puno smisleniji od ovih modernih kerefeka. Malo sam nafrljio proc usput, 3.3Ghz mu je neki smisleni limit, ali primarno zbog hlađenja. Ovaj Zalman ga nemre baš hladit kak spada na duge staze tak zakuha sa vremenom i skrši se.
Trenutno glumi testnu kantu za kramu IDE diskova i prža koje čekaju testiranje, al kak dela ko everyday komp? Pa čak i neloše, surfa i guta youtubeove skroz glatko u 720p. Čak sam i malo iznenađen budući da mi je par konfi sa AM2 procevima prošlo kroz ruke u zadnje vrijeme i sve slabije od 5000+ moderan web dosta pojede, a youtube je negledljiv preko 360/480p.