Ajoj, evo jedan build kojeg me malo sram na kakvu abominaciju liči sad već

MOBO combo koji je u pravilu bio u upotrebi i surfo čak do prije nekoliko godina. Ja sam ga zamislio kao platformu za testiranje IDE i AGP stvari kojih tada imo brdo. Al sam rastepo neku starudiju isto i maznuo Chiefteca iz te priče tako da je pomalo nastala ova rugoba sa moram moć sve stavom xD
Konfa ukratko:
s478 P4 Prescott HT @ 3.3Ghz
ASRock P4V88
KingMax Hardcore DDR 500 2GB
Gainward 7600GT AGP
SB Live!
Chieftec Dragon
Front panel preostao od prije spominjane Chaintech Zenith ploče, post screen se neda iskoristit, al bar extra USBovi delaju i popunjava rupu ak niš drugo

Slot in DVD ROM, kojeg ko klinac nikad nisam imo, a oduvijek mi je bio cool. Tehnički je višak pokraj combo prže, al ovaj može on the fly štancat pa nek bu
Floppy mi je nekak pod normalno ubacivat u takve krame ako već ploča ima support, al 5.25icu sam još jednu imo viška sastrane i naguro sam to nutra više iz znatiželje da vidim kak bi se to pod windowsima moglo ponašat i jednostavno dela tako da sam i to koristio u nekom trenu za proć kroz par kutija disketa koje mi se povlače po ormaru
Board ima i SATA support, mada je dosta selektivan sa diskovima, novije stvari baš nevoli, al do 250GB starudiju uredno očitava. Općenito board nije neko veselje, rado bi da ima još IDE kanala, al kaj je tu je. Sve je manje više sastavnjeno od raznoraznih krama koje su donirale dijelove tokom godina.
19" đubre od monitora je donekle dobilo smisao života opet. Malo sam se iznenadio i zaboravio malo kolko je solidan CRT ugodan oku, pogotovo kad vuče na 85Hz. Max reza ide beyond full HD, al to je deć izazov za koristit jer gledaš bome u buhe na dekstopu. Za kraj i jedan štakor, Intelli 3.0. Taj je u upotrebi valjda zadnjih 15+ godina neprestano i nikak da krepa.
Krama solidno i gejma, recimo da je jedan HL2 EP2 poprilično playable, par crnih fleka zanemarimo koje se pojave na mjestima gdje kartica ne podržava korištene tehnologije :P U nekom everyday scenariju, otežano ali doable se drži, proc tu već pati kod malo modernijeg weba, sa youtubeom se isto davi, ali primarno sa pageom, video jednom kad se pojavi vrti skroz okej. OS ostavljen na WinXP SP3, dalje od toga vjerojatno nema smisla pokušavat neš upogonit. Sve skup, jako kaotičan build sačinjen od hrpe svačega, osto bu vjeroajtno i dalje tu za isprobavanje 2000s starudije sa vremena na vrijeme. Jedino ga je muka micat okolo, case sam po sebi nije lagan, a ovak natovarena kanta pogotovo
Fala Trekkie za fan mate da ova bakrena cigla ne zuji tolko. I za grafu isto, to smo tradeali prije X godina još, al od onda je u ovoj kanti i tu bu vjerojatno i ostala