View Single Post
Staro 14.05.2009., 00:01   #246
Omega
Premium
Moj komp

Omega's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Pa nije bas da me smeta ista.

Kao "recenzent" bi trebao biti objektivan, no lagao bi kad bi rekao da mi ATI nije drazi od Nvidie. Moj komentar vezano uz drivere je proizasao iz perspektive mladog nadobudnog wannabe ekonomista (u biti mrzim ekonomiju iz dna duse, pljuc)

Budim realni, 99% kupaca grafickih kartica su telad koji racunaju snagu grafikce kartice u megabajtima. Takvim ljudima kad se plasira informacija kako ATI izbacuje kartice sa uzasnim driverima (not true) onda ta telad odu u ducan i kupe tri put rebrandiranu Nvidijinu karticu za koju fala bogu imas milijun beta drivera na izboru.

Sindrom je vidljiv i na ovom forumu kad rulja krene protiv ATI drivera, catalyst panela i cega vec ne. A velika vecina rulje nikad nije ni imala ATI karticu u kompu.

Ja sam pobornik zdrave konkurencije i nije mi jasno zasto si ATI dopusta takve stvari u danasnje vrijeme kad se AMD grca u dugovima i svaki kupac im je vazan. Nvidia je rebrandingom starih kartica otela svo trziste koje je ATI zasluzeno osvojio predstavljanjem citave nove serije kartica. Marketing je sveta stvar danas, a oni su malo zakazali na tom polju, bar sto se tice drivera.

Kod HD4890 i novim Phenomima su napravili odlicnu stvar sa onim "massive overclock" sranjima. GTX275 je bolja kartica kako god okrenes, no opet svugdi cujem za ljude da radije odabiru HD4890 jer je to... sta ja znam, kartica za pravog muskarca

Zamisli poruku pri lansiranju HD4770 kartica "New technology, new production process, new features, NEW DRIVERS!" waaaaaaaauuuu

kolko teladi vise bi se odlucilo za kupnju HD4770 kartica, umjesto recimo jedne rebrandirane 9800GT

Osim toga, internet je krcat testova HD4770 serije sa hotfix driverima... zasto bi i moj test morao biti isti ko svi ostali?

Complete Case Painting Guide
Omega je offline   Reply With Quote