![]() |
D-Link G684T neće da se spoji
Dakle sticajem okolnosti došao sam u posjed toga uređaja i sad imam problem.
Postavke sam podesio ovako: http://shrani.si/t/1T/12z/CSYQqvK/clipboard01.jpg I sad se on spoji na centralu i "kaže" kako je connected, međutim ne radi mi put na net. Znači, router kuži liniju, moj komp kuži router, ne mogu otići "vani" na net. Vjerojatno sam negdje u konfiguraciji neku stvar previdio ili krivo upisa pa bi dobro došla pomoć. Moj "bivši" router sam odnio u prijatelja gdje sam mu postavio u bridge jer također nije htio raditi u router modu te ima isti problem kao i ovaj dlink (znam da sam nešto falio ali neznam šta jer je identičan problem - kuži liniju ali se nemože konektirati na net). Prije promjene routera taj router kojeg sam odnio prijatelju mi je radio super (nekako sam ga natjera da radi ali sam zaboravio :)). Što se uz ove postavke još treba podesiti van tvorničkih parametara? |
jesi upisao ručno IP adrese na računalu?
|
isključi PVC1
|
Ma stvar je bila do DNS-a, kako sam rucno upisa adresu (bez koristenja DHCP-a), zaboravio sam staviti DNS koji je ostao prazan (ne na auto). Sad radi :)
|
Mar pa posalo sam ti PM i pitao jesi unio rucno IP i to, i jesi li unio DNS-ove takoder i u konfigurator..Dobro ok bitno da si rjesio problem ;)
|
Citiraj:
thnx in advance |
Citiraj:
Što se tiče wirelessa, nisam siguran - meni je radio iz prve, samo isključi upnp i provjeri da li je router povezan na centralu (da li radi preko kablela?) |
Kod mene jeovakva stvar. Imao sam ksadu koja je radila samo u bridge modu no nju sam zamijenio sa ovim uredjajem. On je kupljen kao zaseban uredjaj i nema customizirane postavke. Firmware je 3.20. Probao sam samo preko wirelessa jer mi za wireless i treba. Htio bih da router bude stalno spojen na ADSL, i stavio bih 2 mac adrese u filter, da se samo te 2 mogu spojiti. Ako bi netko znao kako to sloziti i jos k tome slike prikvaciti na forum, platio bih mu pivu, jer sam vec kilu zivaca izgubio...:respekt:
|
|
Citiraj:
EDIT: slozio sam, bila je greska u brzom tipkanju i umjesto 33 sam napisao 32 i nije zato htio. Sad je slozeno na 33 i sve radi kao podmazano. Hvala svima na pomoci :chears: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:30. |