|
![]() |
#1 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
DMA problem u XP-u
Nikako mi se filmovi ne mogu kopirati ispod 5-6 minuta, a na 98 mi je trajalo 3 minute. Također i instalacije su duplo duže. U device manager mi piše da je snimač ultra DMA mode 2, a hard PIO mod!!! Na 2000 sam imao sličan problem, a nisam ni jedini. Lega na XP-u i maxtoru od 20 GB ima isto sranje, a kod jednog lege na maxtoru 80 GB 7200 isto kopiranje 700 Mb traje 5-6 minuta!
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Uninstaliras IDE kontrolere u device manageru. Oba. Windowsi ce ih ponovno prepoznati nakon restarta i sve ce biti u redu osim ako nije problem u hardveru.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
|
A ti si 3 mjeseca spavao ![]() Stvar je u driverima chipseta maticne ili tako nesto. Horza mi je nekaj prical o tome i na kraju sam zakljucil da se to jednostavno desi... napravim uninstall oba IDE-a, win ih opet nadju i to je to. Desilo mi se dva puta (kolko pamtim). Inace uredjaji su bili Seagate, Sony, Pioneer, ipak nije neko smece.
![]() |
#6 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Evo uzeo sam novi hard (prije je bio 10GB Seagate) i sad su mi i hard i snimač Ultra DMA mode 2 i u XP-u mi se 700MB kopira sa CD-a na hard 2:45 min. Isto treba i na 98-ici. Ipak, mislim da još uvijek sve ne radi kako treba jer je u Vidi-u na testu taj hard u SisSoft Sandri imao score 38464 kB/s, a na mom kompu je score 20993 kB/s.
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
moraš imat udma-5 mode, inače nekaj nije dobro poštelano...da nisi stavio hard sa nekom optikom na isti kabl? da li ti je kabl 40- ili 80-žilni? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
jao.... ubijash me costa. i ti tor. daj odi više na taj seasplash i nadimi se za sve nas ![]() deinstalacija kontrolera nije rješavanje nego izbjegavanje problema dok nekaj opet ne pošandrca. Costa kao što si i sam jednom prilikom vidio stvar je u glupim driverima. treba skinuti pravi driver za pravi chipset. posebno je u qurtzu via4in1 driver paket, ali nema samo VIA taj probljem. kad jednom nađete pravi driver snimite ga na disketu i zaljepite si ju na čelo ![]() inače, i vindozi se znaju zgubit pa kad malo šetate uređaje po kablovima oni bezveze isključuju DMA na nekim uređajima. stupid. uglavnom, naći dobre drivere i to je to.
![]() |
#9 |
Moderator
|
Slazem se i posipam pepelom ![]() BTW to sam rekao prije mjesec dana kad sam bio mlad i nadobudan ![]()
![]() |
#10 | |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|