|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Kako maknuti?HITNO!
Ovako..koristio sam linux...i stavrno je dobar ali netreba mi više.Nažalost programi koje koristim ima samo za windows(fotoshoš cs2...),tv kartica mi radi samo u windowsu....linux je po radu puno bolji i stabilniji i ljepši,ali glupi ljudi sve samo prave za windows.Prije nekoliko dana sam bio u emeceti i gledao neke komponente...sve piše da je samo za windows.E sada imam ovo pitanje: kao što vidite ovo su mi particije: ![]() Kada odaberem da obrišem Linux Ext2 particiju i swap particiju, i onda restartam komp piše mi nekakv greška da nemogu dići windows.Onda moram ponovo instalirati linux da bi mogao ući u windows....moje pitanje je kako makiti linux i kako maknuti onaj swap i sve to da mi ostane samo windows.....zapravo kako sve vratiti na staro kada je bio samo windows? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
ne bi se bas kladija da je linux nesto puno stabilniji od novijih windowsa verzija ali neka ti bude umisto photoshopa na linuxu imas gimp, a sudec prema tvom postu tvoje potrebe ga nisu prerasle nije isto da ti tv kartica ne radi pod linuxom i da je ti ne znas namistit sve u svemu odbacivanje linuxa (sudec po tvom iskustvu koje san mozda krivo procjenija) je dobar potez particiju na koju si instalira linux i swap particiju najlakse ces obrisat partiton magicom,a tamo ces moc postojece fat ili ntfs particije prosirit preko tog sada praznog prostora OPREZ dok radis ovo jer rad s particijama zna poc po zlu (nazalost nerijetko pogotovo ako si neiskusan) pa OBAVEZNO backupiraj barem najbitnije podatke sto se tice bootanja windowsa stavi bootabilni windows xp cd, dodji do repair konzole i tamo utipkaj fixmbr (mozda naredba ne glasi tocno tako pa je pronadji u helpu kojeg ces dobit s ?)
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
znaš neću se niti truditi odgovoriti na ovaj post... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
pa i mislio sam na uvod...jako sam koristio linux...e koliko sam god mogao..i stvarno sam ga učio......i znam da je windows jadan i da je linux bolji i mogao bih sada napisati 2 a4 papita zašto..ali jadan je ovaj svijet što pravi sve samo za windows a nikada za linux...evo reci mi jednu stvar gdje piše da je compatible with linux? nema.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Ma počevši od same instalacije linux kida windows,.....opet ću se ja vratiti suse-u ali trenutno mi nije potreban..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Captain
Datum registracije: Aug 2004
|
ajd javi ako si rijesio problem ja na poslu imam istu situaciju a ne bih se htio zezati zbog podataka. naredba je fixmbr sto bi trebalo znaciti fix master boot record.to i je problem kad ti obrises particiju mbr ne vidi je vise i ne mos podiv windoze
![]() |
#9 |
Premium
|
pa riješio sam prije 2 dana to ![]() samo obrišeš particije sa particion magicom....ubaciš windows cd,..fixmbr,kada ti sam uđe u windows stvoriš novu paritciju od unparticion space i to je to... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
mozda je jedan razlog i to sto si se, kako i sam kazes bas trudija naucit radit na linuxu, a jos nisi uspija namistit tv karticu da ti radi meni je tribalo jedno tri minute da je namistin na windowsima i to jos onda kad nikakvog iskustva s takvim hardwareom nisan ima
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
to si potpuno u pravu....sve što mi nije radilo na linuxu radilo je na windowsu...linux je totalna pušiona za drivere ali za ostalo je puno bolji!: |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |