Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.12.2005., 15:31   #1
domba
Premium

Datum registracije: Dec 2005
Kako maknuti?HITNO!

Ovako..koristio sam linux...i stavrno je dobar ali netreba mi više.Nažalost programi koje koristim ima samo za windows(fotoshoš cs2...),tv kartica mi radi samo u windowsu....linux je po radu puno bolji i stabilniji i ljepši,ali glupi ljudi sve samo prave za windows.Prije nekoliko dana sam bio u emeceti i gledao neke komponente...sve piše da je samo za windows.E sada imam ovo pitanje:

kao što vidite ovo su mi particije:

Kada odaberem da obrišem Linux Ext2 particiju i swap particiju, i onda restartam komp piše mi nekakv greška da nemogu dići windows.Onda moram ponovo instalirati linux da bi mogao ući u windows....moje pitanje je kako makiti linux i kako maknuti onaj swap i sve to da mi ostane samo windows.....zapravo kako sve vratiti na staro kada je bio samo windows?
domba je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2005., 16:35   #2
Tooma
Premium

Tooma's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
ne bi se bas kladija da je linux nesto puno stabilniji od novijih windowsa verzija ali neka ti bude
umisto photoshopa na linuxu imas gimp, a sudec prema tvom postu tvoje potrebe ga nisu prerasle
nije isto da ti tv kartica ne radi pod linuxom i da je ti ne znas namistit

sve u svemu odbacivanje linuxa (sudec po tvom iskustvu koje san mozda krivo procjenija) je dobar potez

particiju na koju si instalira linux i swap particiju najlakse ces obrisat partiton magicom,a tamo ces moc postojece fat ili ntfs particije prosirit preko tog sada praznog prostora
OPREZ dok radis ovo jer rad s particijama zna poc po zlu (nazalost nerijetko pogotovo ako si neiskusan) pa OBAVEZNO backupiraj barem najbitnije podatke

sto se tice bootanja windowsa stavi bootabilni windows xp cd, dodji do repair konzole i tamo utipkaj fixmbr (mozda naredba ne glasi tocno tako pa je pronadji u helpu kojeg ces dobit s ?)
Enermax 460w, eg465ax-ve(g)fma
Gainward GF4 Ti4200 (260/520 MHz)
2x256MB Corsair TwinX512-3200C2
2xSegate Baracuda 80GB sata (Raid 0)
2x IBM Deskstar 40 GB
Pioneer DVD+-RW DVR-107D
Cretaive Live Player 5.1
bolje zivit pet dana kao kralj nego jedan dan kao prosjak
Tooma je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.12.2005., 19:24   #3
domba
Premium

znaš neću se niti truditi odgovoriti na ovaj post...
Staro 26.12.2005., 21:20   #4
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by domba
znaš neću se niti truditi odgovoriti na ovaj post...
Neznam zasto? Tooma ti je odgovorio na pitanje, dobro mozda je moglo bez uvoda ali nije nista lose mislio koliko ja vidim.

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je online   Reply With Quote
Staro 26.12.2005., 21:23   #5
domba
Premium

pa i mislio sam na uvod...jako sam koristio linux...e koliko sam god mogao..i stvarno sam ga učio......i znam da je windows jadan i da je linux bolji i mogao bih sada napisati 2 a4 papita zašto..ali jadan je ovaj svijet što pravi sve samo za windows a nikada za linux...evo reci mi jednu stvar gdje piše da je compatible with linux?
nema....
Staro 27.12.2005., 10:09   #6
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
pa i mislio sam na uvod...jako sam koristio linux...e koliko sam god mogao..i stvarno sam ga učio......i znam da je windows jadan i da je linux bolji i mogao bih sada napisati 2 a4 papita zašto..ali jadan je ovaj svijet što pravi sve samo za windows a nikada za linux...evo reci mi jednu stvar gdje piše da je compatible with linux?
nema....
Pa? To što ne piše ne znači da nije. Imaš hrpu stvari za koje nikada nije službeno izašla podrška za Linux, pa rade pod njim. Za razliku od windoza, kako si i sam primjetio, Linuxu ne moraš sve nacrtati da bi nešto radilo na njemu.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2005., 11:27   #7
domba
Premium

Ma počevši od same instalacije linux kida windows,.....opet ću se ja vratiti suse-u ali trenutno mi nije potreban.....
Staro 27.12.2005., 14:13   #8
Kerber
Captain

Kerber's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
ajd javi ako si rijesio problem ja na poslu imam istu situaciju a ne bih se htio zezati zbog podataka.
naredba je fixmbr sto bi trebalo znaciti fix master boot record.to i je problem kad ti obrises particiju mbr ne vidi je vise i ne mos podiv windoze
Kerber je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2005., 16:28   #9
domba
Premium

pa riješio sam prije 2 dana to

samo obrišeš particije sa particion magicom....ubaciš windows cd,..fixmbr,kada ti sam uđe u windows stvoriš novu paritciju od unparticion space i to je to...
Staro 27.12.2005., 18:48   #10
Tooma
Premium

Tooma's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Citiraj:
nema....
meni nije u nikakvom interesu branit microsoft medjutim mozes ti pisat 15 a4 papira razloga zasto je linux bolji od windowsa medjutim uvik stoji cinjenica da si se vratija na windowse

mozda je jedan razlog i to sto si se, kako i sam kazes bas trudija naucit radit na linuxu, a jos nisi uspija namistit tv karticu da ti radi

meni je tribalo jedno tri minute da je namistin na windowsima i to jos onda kad nikakvog iskustva s takvim hardwareom nisan ima
Enermax 460w, eg465ax-ve(g)fma
Gainward GF4 Ti4200 (260/520 MHz)
2x256MB Corsair TwinX512-3200C2
2xSegate Baracuda 80GB sata (Raid 0)
2x IBM Deskstar 40 GB
Pioneer DVD+-RW DVR-107D
Cretaive Live Player 5.1
bolje zivit pet dana kao kralj nego jedan dan kao prosjak
Tooma je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.12.2005., 18:54   #11
domba
Premium

to si potpuno u pravu....sve što mi nije radilo na linuxu radilo je na windowsu...linux je totalna pušiona za drivere ali za ostalo je puno bolji!:
Staro 27.12.2005., 23:33   #12
Bleki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Originally posted by Kerber
ajd javi ako si rijesio problem ja na poslu imam istu situaciju a ne bih se htio zezati zbog podataka.
naredba je fixmbr sto bi trebalo znaciti fix master boot record.to i je problem kad ti obrises particiju mbr ne vidi je vise i ne mos podiv windoze
sve sto trebas za vracanje prozora je fixmbr i fixboot.
Bleki je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno