PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Kako maknuti?HITNO! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=30278)

domba 25.12.2005. 15:31

Kako maknuti?HITNO!

Ovako..koristio sam linux...i stavrno je dobar ali netreba mi više.Nažalost programi koje koristim ima samo za windows(fotoshoš cs2...),tv kartica mi radi samo u windowsu....linux je po radu puno bolji i stabilniji i ljepši,ali glupi ljudi sve samo prave za windows.Prije nekoliko dana sam bio u emeceti i gledao neke komponente...sve piše da je samo za windows.E sada imam ovo pitanje:

kao što vidite ovo su mi particije:
http://img460.imageshack.us/img460/4...tled1sr.th.jpg

Kada odaberem da obrišem Linux Ext2 particiju i swap particiju, i onda restartam komp piše mi nekakv greška da nemogu dići windows.Onda moram ponovo instalirati linux da bi mogao ući u windows....moje pitanje je kako makiti linux i kako maknuti onaj swap i sve to da mi ostane samo windows.....zapravo kako sve vratiti na staro kada je bio samo windows?

Tooma 26.12.2005. 16:35

ne bi se bas kladija da je linux nesto puno stabilniji od novijih windowsa verzija ali neka ti bude
umisto photoshopa na linuxu imas gimp, a sudec prema tvom postu tvoje potrebe ga nisu prerasle
nije isto da ti tv kartica ne radi pod linuxom i da je ti ne znas namistit

sve u svemu odbacivanje linuxa (sudec po tvom iskustvu koje san mozda krivo procjenija) je dobar potez

particiju na koju si instalira linux i swap particiju najlakse ces obrisat partiton magicom,a tamo ces moc postojece fat ili ntfs particije prosirit preko tog sada praznog prostora
OPREZ dok radis ovo jer rad s particijama zna poc po zlu (nazalost nerijetko pogotovo ako si neiskusan) pa OBAVEZNO backupiraj barem najbitnije podatke

sto se tice bootanja windowsa stavi bootabilni windows xp cd, dodji do repair konzole i tamo utipkaj fixmbr (mozda naredba ne glasi tocno tako pa je pronadji u helpu kojeg ces dobit s ?)

domba 26.12.2005. 19:24

znaš neću se niti truditi odgovoriti na ovaj post...

LAcy 26.12.2005. 21:20

Citiraj:

Originally posted by domba
znaš neću se niti truditi odgovoriti na ovaj post...
Neznam zasto? Tooma ti je odgovorio na pitanje, dobro mozda je moglo bez uvoda ali nije nista lose mislio koliko ja vidim.

domba 26.12.2005. 21:23

pa i mislio sam na uvod...jako sam koristio linux...e koliko sam god mogao..i stvarno sam ga učio......i znam da je windows jadan i da je linux bolji i mogao bih sada napisati 2 a4 papita zašto..ali jadan je ovaj svijet što pravi sve samo za windows a nikada za linux...evo reci mi jednu stvar gdje piše da je compatible with linux?
nema....

tor 27.12.2005. 10:09

Citiraj:

pa i mislio sam na uvod...jako sam koristio linux...e koliko sam god mogao..i stvarno sam ga učio......i znam da je windows jadan i da je linux bolji i mogao bih sada napisati 2 a4 papita zašto..ali jadan je ovaj svijet što pravi sve samo za windows a nikada za linux...evo reci mi jednu stvar gdje piše da je compatible with linux?
nema....

Pa? To što ne piše ne znači da nije. Imaš hrpu stvari za koje nikada nije službeno izašla podrška za Linux, pa rade pod njim. Za razliku od windoza, kako si i sam primjetio, Linuxu ne moraš sve nacrtati da bi nešto radilo na njemu.

domba 27.12.2005. 11:27

Ma počevši od same instalacije linux kida windows,.....opet ću se ja vratiti suse-u ali trenutno mi nije potreban.....

Kerber 27.12.2005. 14:13

ajd javi ako si rijesio problem ja na poslu imam istu situaciju a ne bih se htio zezati zbog podataka.
naredba je fixmbr sto bi trebalo znaciti fix master boot record.to i je problem kad ti obrises particiju mbr ne vidi je vise i ne mos podiv windoze

domba 27.12.2005. 16:28

pa riješio sam prije 2 dana to :)

samo obrišeš particije sa particion magicom....ubaciš windows cd,..fixmbr,kada ti sam uđe u windows stvoriš novu paritciju od unparticion space i to je to...

Tooma 27.12.2005. 18:48

Citiraj:

nema....

meni nije u nikakvom interesu branit microsoft medjutim mozes ti pisat 15 a4 papira razloga zasto je linux bolji od windowsa medjutim uvik stoji cinjenica da si se vratija na windowse

mozda je jedan razlog i to sto si se, kako i sam kazes bas trudija naucit radit na linuxu, a jos nisi uspija namistit tv karticu da ti radi

meni je tribalo jedno tri minute da je namistin na windowsima i to jos onda kad nikakvog iskustva s takvim hardwareom nisan ima

domba 27.12.2005. 18:54

to si potpuno u pravu....sve što mi nije radilo na linuxu radilo je na windowsu...linux je totalna pušiona za drivere ali za ostalo je puno bolji!:

Bleki 27.12.2005. 23:33

Citiraj:

Originally posted by Kerber
ajd javi ako si rijesio problem ja na poslu imam istu situaciju a ne bih se htio zezati zbog podataka.
naredba je fixmbr sto bi trebalo znaciti fix master boot record.to i je problem kad ti obrises particiju mbr ne vidi je vise i ne mos podiv windoze

sve sto trebas za vracanje prozora je fixmbr i fixboot.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:08.