|
14.02.2013., 21:23 | #2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Performanse su E sad, nije mi jasna negativna stavka "malo veća potrošnja struje". Tih 6-8W pri opterećenju nije puno s obzirom na cijenu diska od $2000. Kak ste već i naveli, to je bio više onak test - "kolko može". Kućni korisnik, ako si ovo i priušti, neće zamjeriti tu "veću" potrošnju s obzirom na novce koje će dat za njega. |
|
|
Oglas
|
|
15.02.2013., 10:09 | #3 |
Debeli gad
Datum registracije: Jun 2010
|
Jel vas ovo netko hacknuo? Kad pritisnem na "vise" u clanku dobijem neki kupus. Kad idem preko foruma, sve normalno. |
15.02.2013., 11:36 | #4 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Uh ... promatrajući malo njihove random IOPs performanse stvarno se doimaju brzima sa manjim fajlovima. Četiri standardne Intelove 520-ke u najosnovnijem RAID-u jedva prestižu jedan S3700, a za bolje rezultate je potrebno pošteno twakanje i posebno keširanje ovih jeftinijih (520) modela kako bi se donekle uhvatio tempo s tim zvijerima. Nakon malo igranja sa diskovima, cacheom i optimizacijom RAID kontrolera, ovako nekako se ponašaju četiri 520-ke pri 100% random pristupu (QD20, 4KB, 75/25% read/write distribucija): Sa tim novim kontrolerom Intel potencijalno može čuda napraviti čak i u low/mid mainstream sektoru, pa makar to bilo i u nekakvom "osakaćenom" obliku. Bilo bi zanimljivo za vidjeti malu promjenu u njihovoj politici |
15.02.2013., 12:43 | #5 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
15.02.2013., 15:03 | #7 |
Administrator
Datum registracije: Sep 2002
|
Hahaha, a cuj djelomicno je to mozda i istina ali...ne gledas kompletnu sliku, zamisli jedan data centar u kojem ih ima xy komada, par watta razlike u potrosnji moze puno znaciti... |
15.02.2013., 16:29 | #10 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Ma znam da nije, zato i velim da mi nije jasna potrošnja kao minus, jer je članak napisan iz perspektive kućnog korisnika u uvjetima koji nisu baš slični onima za koje je disk namijenjen. Zato velim, kad bih uzimao disk od $2000 (za taj novac složim 2 solidne konfe) znači da su mi na prvom mjestu performanse, koga briga za potrošnju. Vjerujem da tak stvari stoje i u praksi, u tebi poznatim poslovnim okruženjima - performanse i pouzdanost na prvom mjestu, potrošnja je manje bitna. Na kraju, možeš li ti prokomentirati potrošnju ovog diska, iz poslovne perspektive? |
|
|
Oglas
|
|
15.02.2013., 19:15 | #11 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Postoji jedna kontradiktornost u cijeloj priči o DC seriji diskova, osim same potrošnje koja se u nekim (write) situacijama penje na 8+W. Primjerice, očigledno Intel ne planira s ovom prinovom napasti dio tržišta velikih enterprise klijenata koji su isključivo bitne performanse. Prvenstveno zbog načina konekcije (SATA umjesto SAS), maksimalne potrošnje, ali i (kako mi se čini) devijacija maksimalnih pristupnih vremena u ekstremnim uvjetima. Upravo ona su u SSD enterprise svijetu ipak nešto slabija točka ove platforme - bilo da je uzrok tome izostanak SAS konekcije, slabije performanse novog kontrolera u tim uvjetima ili naprosto nedorađeni firmware koji se ne snalazi najbolje u ekstremnim situacijama gdje kontroler u komunikaciji sa ugrađenim DRAM cache-om ne ostvaruje najbolji hit rate. Koliko sam shvatio, došlo je do promjene veličine page file-a na 8 kB, što se prema nekim testovima pokazalo kao itekakav kamen spoticanja pri radu sa podacima najmanje veličine (512B-4kB). Vjerojatno će se ovom serijom Intel prvenstveno orijentirati na manje zahtjevne profesionalne klijente gdje se naglasak stavlja na pouzdanost i umjereno opterećenje podatkovnog sustava pri radu sa prometom pretežite veličine 8kB ili veće, što praktički već spada u klasu workstation korisnika. U ovom području sa umjerenim brojem diskova ova povećana potrošnja vjerojatno neće toliko doći do izražaja. Ukoliko se gleda isključivo iz perspektive kapaciteta, 800GB model praktički zamjenjuje 2/3/4 diska iz prethodne 710 serije koja se bazirala na kapacitetima od 100/200/300GB, pa se na taj način donekle i anulira razlika u potrošnji. |
15.02.2013., 20:31 | #12 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Kao što dh41400 kaže, malo me čudi samo SATA pristup (jer se ipak gubi na NCQ-u umjesto na TCQ-u, single ported) tako da ne znam gdje bi ga smjestio.
15.02.2013., 21:16 | #13 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
U sredinu, kao što je Intel i namjeravao Nitko nije mogao smjestiti ni npr. prvi Samsung Note, pa pogle kak se danas prodaje |
|
|
Oglas
|
|
Uređivanje | |
|
|