Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 15.01.2005., 02:00   #1
MasterX
do you speak it?

Datum registracije: Mar 2003
Lightbulb 9800pro vs 6800LE

iskustva jednog korisnika:

imao sam radeon9800pro sa vga silencerom v3 (sapphire kartica) i sve je radilo odlicno... onda sam dobio Leadtek 6800LE i ponukan hvalospjevima na PCE stranicama stavio tu karticu u kompjuter...

kao prvo kartica je TOTALNO SMECE, takvo sto u zivotu nisam vidio

1. velicine kao one old school isa+vlb morao sam maknuti hard disk da stane
(kuciste Antec koje je SVE samo ne malo)

2. grije se nenormalno mnogo (cca 75 stupnjeva kada izadjete iz nekog 3d fps-a) 50C @ desktop

3. trosi struje toliko da jadni Antec smartpower 350W cijelo vrijeme drugi vent vrtio na maximumu da ohladi napajanje (znaci da je maximalna protrosnja dosla do kraja)

4. performanse NISU NIMALO bolje u igrama... (govorim o REALNIM dobicima, pri svakodnevnom igranju) sve je to fino na papiru i 3d mark-u koji bod vise
stock 9800pro 2395 (3d mark05 score)
stock 6800LE 2400 (3d mark05 score)
go figure...

5. najgluplje potrosenih 2000kn ikad

6. prodao sam to sranje od kartice i vratio 9800pro u svoju konfu...

7. kartica(6800LE) je NENORMALNO BUCNA (kada ste zadnji put culi zvuk traktora koji samo sto neprobije zvucni zid

8. uspjesno sam je otkljucao na 12x1,6vp ali NI tada nije nista impresivno...

sada gledam SLI test na PCE home-u i smijem se:
Citiraj:
Performanse su generalno stvarno odlične, no u to nismo ni sumnjali - 6800 serija je dobra sama po sebi, a SLI može samo pomoći.
yeah right, prodajte tu pricu nekom luzeru, ja sam karticu imao, iskustva iz prve ruke su porazavajuca!!!

dokle god se index "isplativosti" racuna preko doom-a 3, moracete pljunuti brdo love za nesto, da bi u totalnom mraku (pardon to se zove doom3) imali vise od 50fps-a... who gives a fuck...

nvidia se nije proslavila fx serijom, ali ova 6800LE i 6800GT (kod poznanika) su nastavak "dobre" stare nv tradicije...

steta sto nVidia ne djeli neku kuharicu sa ukusnim jelima koja mozete pripremiti dok recimo tipkate u wordu (a kartica radi na 50C)

ili mozda cete naci u oglasu mjenjam 6800 za electrolux stednjak... posto stednjak ima 4 ringle na kojima se moze kuhati, a 6800 ima samo proc za pripremanje glavnog jela i memoriju za podgrijavanje priloga za glavno jelo

topla preporuka, stick to 9800pro, ako nista drugo usi ce vam biti zahvalne...
MasterX je offline  
Staro 15.01.2005., 02:46   #2
joolka
music freak

joolka's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
...tu si u pravu,kad dodju igre za koju godinu-dvije dana,sve sto ti trza na 9800 trzat ce ti i na 6800le (vise-manje),i nije vrijedno takve razlike u cijeni,mislim da tvojoj 9800 nije vrijeme za penziju kao ni mojoj 9700pro,jos kad montiram vga silencer
joolka je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.01.2005., 10:44   #3
Vedran
Premium

Vedran's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
ati rocks... :burn:
Vedran je offline  
Staro 15.01.2005., 10:56   #4
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp

Sam Fischer's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Daj pričaj to nekom drugom...
6800 LE neće kupit nitko ko je ne namjerava moddat k vragu.
I ne lupetaj, meni temp sa silencerom ne prelazi 60 ni da ju u peć stavim.
Da troši struje, to je istina.

Sad malo razmisli one skorove koje si ti naveo:

Moja 6800le (slična ko i tigmanova):

3d mark 05: 4150
3d mark 03: 10260

to je na 380 mhz za gpu
Na 420-440 mhz te vrijednosti idu gore za 5-10%

Brijem da bi mogo do 11 k dogurat.

Daj ne kenjaj...
Sam Fischer je offline  
Staro 15.01.2005., 11:37   #5
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Sam Fischer
Daj pričaj to nekom drugom...
6800 LE neće kupit nitko ko je ne namjerava moddat k vragu.
I ne lupetaj, meni temp sa silencerom ne prelazi 60 ni da ju u peć stavim.
Da troši struje, to je istina.

Sad malo razmisli one skorove koje si ti naveo:

Moja 6800le (slična ko i tigmanova):

3d mark 05: 4150
3d mark 03: 10260

to je na 380 mhz za gpu
Na 420-440 mhz te vrijednosti idu gore za 5-10%

Brijem da bi mogo do 11 k dogurat.

Daj ne kenjaj...
Pogresna spika stari. Tvoja SA SILENCEROM. A bez? Koliko ljudi ima silencer? Tip nije zadovoljan sa stock postavkama na kartici i bukom.6800LE kupuju i ljudi koji ne zele modati. Njima jednostavno ta kartica ne pase. Kao sto je i 9500NP ako ne modas preslaba bez tih 4 pajpa i visih frekvi. Kao sto rekoh,nemoj misliti da svi ljudi modaju,overklokaju bla bla.
spawn je offline  
Staro 15.01.2005., 12:12   #6
MasterX
do you speak it?

Citiraj:
Originally posted by Bruno_Rv
Pogresna spika stari. Tvoja SA SILENCEROM. A bez? Koliko ljudi ima silencer? Tip nije zadovoljan sa stock postavkama na kartici i bukom.6800LE kupuju i ljudi koji ne zele modati. Njima jednostavno ta kartica ne pase. Kao sto je i 9500NP ako ne modas preslaba bez tih 4 pajpa i visih frekvi. Kao sto rekoh,nemoj misliti da svi ljudi modaju,overklokaju bla bla.
tocno imam Intelovu plocu, Intelov proc i nista nije clockano, zato sto zelim maximalnu stabilnost a ne extra 2% brzinu...

isto tako trazim tisinu...

imam 1gb corsaira na 2-2-2-5 @ ddr400 drugi ljudi na ovom forumu bi tom corsairu dusu vadili ali meni je cool i ovako

u vezi silencera, NV5 nisu imali u linksu kada sam dobio 6800LE, i mislim da su tek juce dobili NV5 na skladistu nisam siguran...

6800LE sam testirao sa stock coolerom (Leadtekova kartica, referentni nvidia cooler) i mogu reci sve samo nisam odusevljen, razocaran sam poprilicno... hvalospjevi na PCE stranicama su divni, ali realno je to (skoro) sve bullshit

naravno treba imati na umu da se Leadtek oglasava na PCE, isto tako i Links... u najmanju ruku zvuci smijesno kada u Linksu dobiju novi Logitech play bezicni mis (tako nekako se zove) to postane news na PCE... mislim nemojte vjerovati svemu sto ovdje procitate, ovo vise nisu ljudi koji rade ovaj posao za svoj gust, vec to rade za novac... novac koji dobijaju od kingmaxa, medialaba, leateka, linksa itd...

recimo nigdje nisu spomenuli sto je iz SLI testa ocito, da ati x850 jede za dorucak 2x6800 SLI u skoro svim igrama... na ovom forumu ima manje od 5 ljudi koji igraju doom3 na 1600x1200 na max AA i AF...

Zadnje izmijenjeno od: MasterX. 15.01.2005. u 12:36.
MasterX je offline  
Staro 15.01.2005., 13:58   #7
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Kaj, ni Cat nije htio kupit tu LE ???
Pa ipak je on veliki fan Nvidie...
Jelc je offline  
Staro 15.01.2005., 16:34   #8
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp

Sam Fischer's Avatar

Ma zajeb* ovo što pišete---
Kartica ima ogroman potencijal, a problem je u onome ko ga ne zna iskoristit.
Ak se oćete prepirat bum vam pozval Tigmana(jel tako care) pa bude vidjeli argumentaciju...
to kaj se ovom ne da kupit novi hladnjak i flešat bios, to je druga stvar.

Istina, na stocku je kartica pljuga.
Al opet nudi solidne performanse za 1700kn.

Kakav bi tek omjer uloženo/dobiveno bio moddanoj 6800Le...

1700kn i 4k+ marka 05...
Sam Fischer je offline  
Staro 15.01.2005., 17:09   #9
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Ne znam, ovo sve lijepo zvuči, al 9800pro je ipak highend, a 6800le nije. ako gledamo stock, 9800 definitivno, moddanje, ide 6800, al ja bi vjerovatno radije 9800pro, pogotovo ako može pisat i ovako:
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	9800xt.jpg‎
Views:	242
Size:	34.8 kB
ID:	2987  

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline  
Staro 15.01.2005., 17:57   #10
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Citiraj:
tocno imam Intelovu plocu, Intelov proc i nista nije clockano, zato sto zelim maximalnu stabilnost a ne extra 2% brzinu...

Maximalna stabilnost se može dobiti i sa overclockiranjem. Maximalna stabilnost uz performanse mnogo veće od 2%. Samo kaj ti to ne znaš ili ti se neda. A ko ti kriv...

Citiraj:
naravno treba imati na umu da se Leadtek oglasava na PCE, isto tako i Links... u najmanju ruku zvuci smijesno kada u Linksu dobiju novi Logitech play bezicni mis (tako nekako se zove) to postane news na PCE... mislim nemojte vjerovati svemu sto ovdje procitate, ovo vise nisu ljudi koji rade ovaj posao za svoj gust, vec to rade za novac... novac koji dobijaju od kingmaxa, medialaba, leateka, linksa itd...

Naravno, mi prvo kontaktiramo sve naše oglašivače da ih pitamo da li im se sviđa recenzija. Naravno da stvari koje dođu od naših oglašivača dobiju mnogo bolje ocjene od ostalih. Sve u ime novca ! Heil!

Citiraj:
recimo nigdje nisu spomenuli sto je iz SLI testa ocito, da ati X850XT jede za dorucak 2x6800 SLI u skoro svim igrama... na ovom forumu ima manje od 5 ljudi koji igraju doom3 na 1600x1200 na max AA i AF...
Misliš u svim igrama dok je CPU još uvijek usko grlo? Koliko ja vidim, čim se digne reza i AA i AF postavke 2x6800 SLI kažu X850XT kažu bye, bye. To nije nikaj čudno budući da je SLI namijene pod A) igranju u izrazito visokim rezama i AA/AF postavkama, B) relativno lakoj nadogradnji performansi u smislu kupiš prvo jednu karticu pa onda za godinu dana još jednu.

Da ne spominjemo shemu da je X850XT mnogo "misterioznija" kartica od 6800 PCI-E.

Eh da...ono kaj si rekao za shemu da je ocjena 6800Le bazirana na skorovima iz Dooma 3. Jest, ali to je naglašeno u članku. Postoji još jedan mali detalj - 6800LE je bolja od Radeon 9800 Pro u HL-u 2. Iz svega rečenog može se zaključiti da je naša preporuka GF6800LE kartice na uštrb Radeon 9800 bazirana na tome što se radi o modernijoj kartici koja se bolje nosi sa modernim igrama.

Zadnje izmijenjeno od: Beren. 15.01.2005. u 18:08.
Beren je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.01.2005., 18:07   #11
BrunoZG
Junior Member

BrunoZG's Avatar

Datum registracije: May 2003
Maximalna stabilnost se može dobiti i sa overclockiranjem. Maximalna stabilnost uz performanse mnogo veće od 2%. Samo kaj ti to ne znaš ili ti se neda. A ko ti kriv...

I ne treba bit INTEL

AMD 3800+x2@2500, 1,375V
MB-ASROCK DUAL SATA(bios 2.2) 2+ENERMAX485W
2x512 Supertalent CL2
HDD-Hitachi 160GB, WD 800JB
ELSA 7600GT
Leadtek-2000XP expert
DVDROM-LITEON-167T ,DVDRW BENQ 1650,DVDRW NEC ND2500A@2510_fw205C
Monitor: Samsung 997MB (19')
Terratec Sky 5.1,EPSON-C42

BrunoZG je offline  
Staro 15.01.2005., 18:12   #12
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp

Sam Fischer's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Beren
Iz svega rečenog može se zaključiti da je naša preporuka GF6800LE kartice na uštrb Radeon 9800 bazirana na tome što se radi o modernijoj kartici koja se bolje nosi sa modernim igrama.
Eh, evo vam na.
Napokon netko pametan .

A da ne spominnjemo mogućnost moddanja...
Sam Fischer je offline  
Staro 15.01.2005., 18:18   #13
CatKiller
al se nekad dobro jelo...
Moj komp

CatKiller's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Originally posted by Jelc
Kaj, ni Cat nije htio kupit tu LE ???
Pa ipak je on veliki fan Nvidie...

Ko ? Ja ?

Ja sam isto tako i fan tišine ( kako ovo blesvo zvuči ) i stvarno nemam potrebe za 6800 pošto moj old-school Radeon 8500 radi i više nego dobro, i šlag na tortu - pasivno je hlađen
Staro 15.01.2005., 18:28   #14
Jozo
act of God

Jozo's Avatar

Prvo, 9800 Pro je kao sto je vec netko rekao high-end kartica, te je kada je izasla kostala kisu isusovu - ali doslovno kisu isusovu, valjda kao sada 6800 GT ako se ne varam. 6800 LE sada nova kosta oko 1950 KN te je to skoro pa duplo manje od cijene nove 9800 Pro kada je tek izasla.

Dakle nije bas za usporedjivati.

A kao sto specijalac sem kaze, kartica se moze dobro izmusti i da radi vrlo stabilno. Ja je evo tjeram na 16x1, 6vp sa 375/875 bez da sam joj nastelio voltazu u BIOS-u, a kada joj dam jos struje - OMG.

U mene je ova o kojoj MasterX prica i to za 1700 KN, a skoro sam dan prije uzeo 6600GT i sve sto mogu reci jest da je Alah velik.

Jednom sam na jednomu forumu vidio sig tipa da tip ne overkloka - jednostavno kupi novi hardware, pa tko voli neka izvoli ja mislim da je bolje kupovati malo losije, jeftinije te nabrijati na razinu boljega, skupljega.

Pozdrav svima.
Staro 15.01.2005., 19:17   #15
MasterX
do you speak it?

Citiraj:
ti bi prvi trebao znati da overclockanjem trajno skracujes radni vjek procesora, graficke kartice, memorije...
buduci da si naveo da se stabilnost moze dobiti kod overclocka... moze ali naustrb cega, tisine, radnog vjeka neke komponente, moras dizati napone itd itd itd.

Citiraj:
Naravno, mi prvo kontaktiramo sve naše oglašivače da ih pitamo da li im se sviđa recenzija. Naravno da stvari koje dođu od naših oglašivača dobiju mnogo bolje ocjene od ostalih. Sve u ime novca ! Heil!
nisam ovo rekao i nemoj mi stavljati rijeci u usta jel JASNO?!

na vasim stranicama se oglasava jedan Leadtek i konkretno NEVJERUJEM vasim testovima... procitao sam clanak, imao 6800LE karticu i mogu reci da nije ni priblizno kartica iz "bajke" kao u vasem clanku...

sada objasni jednu stvar, otkada novi mis u Links-ovoj ponudi zasluzuje news na PCE home-u? mislim to je u najmanju ruku smijesno :puke:

6800LE je poluproizvod, a 6800GT je proizvod, jer na 6800LE karticu dolaze sjebani chipovi koji nisu prosli puni HW Quality Check, tj nerade ispravno na 16x1,6vp... postoje iznimke koje rade ali to je samo u nedostatku sjebanih chipova... toliko o tome...
MasterX je offline  
Staro 15.01.2005., 19:28   #16
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Citiraj:
ti bi prvi trebao znati da overclockanjem trajno skracujes radni vjek procesora, graficke kartice, memorije...
A daj mi reci jednu stvar. Koliko često mijenjaš komponente u svom računalu?

Citiraj:
nisam ovo rekao i nemoj mi stavljati rijeci u usta jel ti JASNO?!
A joooj, nemoj. Nemoj me tuć i strašit.

Nisi to rekao, ali pretpostavljam da si to mislio. Ako nisi, reci mi kaj si točno mislio?

Citiraj:
na vasim stranicama se oglasava jedan Leadtek i konkretno NEVJERUJEM vasim testovima... procitao sam clanak, imao 6800LE karticu i mogu reci da nije ni priblizno kartica iz "bajke" kao u vasem clanku...
To je tvoja stvar. Nama toliko hardvera prođe kroz ruke da fakat nemamo imalo volje prikazivati neku grafičku karticu "bajkovitom". 6800LE je solidan proizvod koji je trenutno bolji od Radeona 9800Pro za nove igre. Još ak je ocaš i modaš (što nije neki problem), dobiješ stvarno dobru karticu.

Citiraj:
sada objasni jednu stvar, otkada novi mis u Links-ovoj ponudi zasluzuje news na PCE home-u? mislim to je u najmanju ruku smijesno
Hmmm, a kaj je tu loše? Mi surađujemo s njima i ako su nas zamolili da obavijestimo građanstvo da se neki novi miš (prilično dobar zapravo) može nabaviti u njihovoj trgovini, ne vidim zašto bi to ikome smetalo.

Meni bi kao korisniku takva obavijest bila sasvim ok. To ne znači da ga moram tamo kupiti, samo da ga tamo ima.

Citiraj:
6800LE je poluproizvod, a 6800GT je proizvod, jer na 6800LE karticu dolaze sjebani chipovi koji nisu prosli puni HW Quality Check, tj nerade ispravno na 16x1,6vp... postoje iznimke koje rade ali to je samo u nedostatku sjebanih chipova... toliko o tome...

Pa ako gledaš tako, da. Samo postoji jedan mali detaljčić. LE ima dva puta manju cijenu od GT-a.
Staro 15.01.2005., 19:37   #17
BrunoZG
Junior Member

BrunoZG's Avatar

Datum registracije: May 2003
Citiraj:

NOTORNA GLUPOST Osim ak ne ganjas procesor na 2,5 V , dizes napone bez veze itd...Ako kloknes ko ja proc za 200 Mhz, enajbliras mu cache kaj su "greskom" u tvornici iskljucili i pri tom zadrzis default napon , tako i sa memorijom i grafickom, te komponente neće trajati ni dana manje...

AMD 3800+x2@2500, 1,375V
MB-ASROCK DUAL SATA(bios 2.2) 2+ENERMAX485W
2x512 Supertalent CL2
HDD-Hitachi 160GB, WD 800JB
ELSA 7600GT
Leadtek-2000XP expert
DVDROM-LITEON-167T ,DVDRW BENQ 1650,DVDRW NEC ND2500A@2510_fw205C
Monitor: Samsung 997MB (19')
Terratec Sky 5.1,EPSON-C42

BrunoZG je offline  
Staro 15.01.2005., 21:02   #18
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
... u svim igrama dok je CPU još uvijek usko grlo? Koliko ja vidim, čim se digne reza i AA i AF postavke 2x6800 SLI kažu X850XT kažu bye, bye. To nije nikaj čudno budući da je SLI namijene pod A) igranju u izrazito visokim rezama i AA/AF postavkama, B) relativno lakoj nadogradnji performansi u smislu kupiš prvo jednu karticu pa onda za godinu dana još jednu.
Nevezano za temu 9800 PRO vs 6800LE...jedna stvar je jako zanimljiva.

Kad tvoja ljubljena firma nije u nečem bolja-onda je proc usko grlo, "igra je izrazito naklonjena ATI karticama", Nvidia nije još sredila drivere kak spada...nikad ATI nema generalno gledajući bolju arhikteturu GPU-a od Nvidie

Ili je Nvidiu sjebao dobri stari Bill sa DX-om...

A kad ATI popuši u nekoj igri...joj...onda se piše o ka-ta-stro-falnim driverima koji ishodište imaju još od osnutka firme, inferiornoj arhikteturi naspram Nvidie, i slične stvari.
Priče kako DOOM3 nije bio baš ni malo optimiziran za Nvidiu, a HL2 je rezultat teškog muljanja izdavača igre i ATI-ja...itd...

Kaj se tiče onog da je SLI namjenjen igranju u izrazito visokim rezama ja bogme ne poznam nikog tko igra u 1600x rezi, na današnjim monitorima bi ti trebalo povećalo za ugodno igranje.

Ono o "relativnoj lakoj" nadogradnji ako kupiš sad jednu grafu a za godinu dana drugu neću ni komentirati, velik dio ljudi sa ovog foruma barem jednom godišnje mjenja SVE, barem 30-ak posto dvije-tri matične i grafe godišnje.

Zadnje i najvažnije je forsanje priče kao da je SLI isključivo điđa NVidia grafi (na Nvidia matičnim tak jasno)
Koliko je meni poznato i VIA i Alienware i neki proizvođači matičnih nezavisno od Nvidie imaju spremna rješenje na tu temu, već je bilo po netu kako su u paru radile i ATI-ca i Nvidia skupa.

Ti si po pitanju ATI vs Nvidia sve samo ne objektivan
Jelc je offline  
Staro 15.01.2005., 21:49   #19
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Citiraj:
Kad tvoja ljubljena firma nije u nečem bolja-onda je proc usko grlo, "igra je izrazito naklonjena ATI karticama", Nvidia nije još sredila drivere kak spada...nikad ATI nema generalno gledajući bolju arhikteturu GPU-a od Nvidie
Ima, Radeoni 9800/9700 u odnosu na FX-ice. Ali i dalje ostajem pri tvrdnji da bi stvari drugačije izgledale da se nije dogodio onaj prvotni gaf pri stvaranju DX9 standarda. Tu si je nVidia sama kriva, ali volio bih vidjeti kako bi stvari izgledale da nisu naprasito izletjeli sa MS-ovog DX okruglog stola.

Citiraj:
A kad ATI popuši u nekoj igri...joj...onda se piše o ka-ta-stro-falnim driverima koji ishodište imaju još od osnutka firme, inferiornoj arhikteturi naspram Nvidie, i slične stvari.
Lošijim driverima, da. I to u OpenGL-u. Ali sve su bolji. Inferiorna arhitektura feature-wise - to je činjenica.

Citiraj:
Kaj se tiče onog da je SLI namjenjen igranju u izrazito visokim rezama ja bogme ne poznam nikog tko igra u 1600x rezi, na današnjim monitorima bi ti trebalo povećalo za ugodno igranje.

Uopće nije bitno da li ti ili ja poznamo nekog tko se tako igra. Bitno je da ljudi postoje. Takvim ljudima treba SLI ako se s takvim postavkama žele igrati u super framerateu. To kaj ja mislim da su to većinom tatitni sinovi ili fanatici, to je drugi par cipela. Osobno ne bih nikad kupio dvije kartice za SLI, a ne bi ni Ozren. S druge strane zgodna shema sa SLI-em je u nadograđivanju.

Ne vidim razlog zašto bih svoju GT-icu frkno za neku drugu karticu kad sa kupnjom druge polovne GT-ice mogu jeftino fino povisiti performanse. To kaj ekipa sa foruma mijenja grafe i matične tri puta godišnje ne znači da to radi prosječni korisnik. Ista ekipa zbog mijenjanja čestog hardveraja radi clean installove windoza svako malo, a ja si to ne mogu i ne smijem priuštiti.

Ako netko planira kupiti SLI i jednu grafu, a nakon 8 mjeseci do godinu dana i drugu grafu, ne vidim zašto je ovakva metoda nadogradnje toliko loša.

Citiraj:
Zadnje i najvažnije je forsanje priče kao da je SLI isključivo điđa NVidia grafi (na Nvidia matičnim tak jasno)
Koliko je meni poznato i VIA i Alienware i neki proizvođači matičnih nezavisno od Nvidie imaju spremna rješenje na tu temu, već je bilo po netu kako su u paru radile i ATI-ca i Nvidia skupa.

Citiraj:
Ti si po pitanju ATI vs Nvidia sve samo ne objektivan
Svi imaju pravo na svoje mišljenje. Ma koliko bilo krivo...

Za kraj, uživaj u jednom tekstiću koji generalno opisuje sve one stvari koje meni idu na jetru kod ATI-a:

http://www.gamers-depot.com/ed/ati_open/001.htm
Staro 15.01.2005., 21:56   #20
MasterX
do you speak it?

nvidia je inferiorna... isto kao sto su bjelci superiorni (tako je hitler mislio) a nije bio u pravu... da je tako imali bi 4 uha da bolje cujemo i 3 oka da vidimo i ono sto nam se dogadja iza ledja...
MasterX je offline  
Staro 15.01.2005., 22:03   #21
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Nije superirorna, samo je IMHO malo bolja overall.

Druga je stvar filozofija same tvtke koja je jednostavno ljigava.
Staro 15.01.2005., 22:27   #22
Jelc
Super Moderators

Eh Beren...to za kaj si hitil link sam vidio isti dan i na rage3d i na driverheavenu, zna Pinsla da sam još prije par mjeseci spominjao taj famozni "Press Edition" /tam piše “Phantom Edition”/

Kaj se tiče onoga kaj ti nazivaš "gafom", neovisno o svađi Billa i Nvidie oko cijena chipova za X-box-tko je molim te lijepo tjerao Nvidiu da napravi chip koji je inferioran u shader-based operacijama a svaki je bedak znao da će VEĆINA nadolazećih igara biti takva???

OGL-a vs D3D-a, pa to bogme ne vuče korjenje od FX serije , ATI je od početka sljepo sljedio DX specifikacije.
A Nvidia jednostavno nije dizajnirala FX seriju uzimajući u obzir isto.

Kaj se tiče objektivnosti-nisam primjetio da si po DOOM-u 3 tak zdušno čačkao i dao si truda koliko si ulužio u teoriju zavjere Nvidia vs ATI/zločesti Gabe Newell

Neću ni pričati o tome kako nikad nisi propustio priliku ispljuvati ATI drivere ili BETA inačicu istih a nijedamput još u testu nisam pročitao da Nvidia ima sa tom-i-tom revizijom drivera problema u nekoj igri...a bogme ih je bilo.
Jelc je offline  
Staro 15.01.2005., 22:58   #23
mitzek
Prigorec po defaultu
Moj komp

mitzek's Avatar

Talking hah...

svakom je njegov Zetor najbolji.....

samo mi recite da se je nekaj promjenilo od samih početaka PCEX-a...

čim neko spomene Ati-Nvidiju i Intel-Amd...eto ti ga.. nadobudni mladci sa 3 minute znanja u clockanju prodaju pamet po cielem forumu i još maltene šalju prekaljene znalce maltene u K..c zato kaj im je rekel da njihova ljubljena grafa i nije baš nekaj kak se to viče i reklamira....

ej, fakat ste postali malo preveć bahati i bezobrazni ,i kao da samo čekate iskru pa da se zapalite kak novogodišnji vatromet!!

pa di je onaj stari duh PC EXPERTA???:confused:

mislim, nekog reda mora biti to se zna, al mi nije jasno zakaj neko ko je bliže riti Gazdama , automatski postaje bahat,bezobrazan i sveznajući???

i njegov je glas veći od drugih glasova i nema Boga većega od njega....

mislim da bi gazde trebale se malčice okrenuti i pokrenuti da im se ne ponovi Judina priča.....

ma , jebite se djeco, već ste i dragom bogu navrh k..a.... pa nije ovo izmišljeno za vaše peserancije , nego za Demokratske i kulturne spikice i rasprave ,a ne jezikom kak bičem mlatit..

doma imam pun kuu.ac hardweraja, i 100 x sam sam sebe steral k vragu kaj sam se dal nagovorit na neku kupnju..al kad me je Jeltz nakon brda Nvidija napokon nagovoril na Atice, shvatil sam poantu i zbogom problemi.....

a za genijalne marketinške stručnjake , moja malenkost n e daje ni pod noktom crno...:mad:

sig na dijeti..,bolje on nege JA......
mitzek je offline  
Staro 15.01.2005., 23:06   #24
Vedran
Premium

Vedran's Avatar

Citiraj:
Ne vidim razlog zašto bih svoju GT-icu frkno za neku drugu karticu kad sa kupnjom druge polovne GT-ice mogu jeftino fino povisiti performanse.
možda zato što bi takav potez vjerojatno za sobom povukao kupnju novog, bezobrazno skupog i inače potpuno nepotrebnog napajanja? jer sam vidio na nekim forumima da mnogi imaju problema s potrošnjom dvije kartice u sli modu...
Vedran je offline  
Staro 16.01.2005., 00:13   #25
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Citiraj:
Eh Beren...to za kaj si hitil link sam vidio isti dan i na rage3d i na driverheavenu, zna Pinsla da sam još prije par mjeseci spominjao taj famozni "Press Edition" /tam piše “Phantom Edition”/

Znam da si vidio. Samo sam htio ukazati na određene stvari.

Što ti misliš o dotičnom linku?

Citiraj:
Kaj se tiče onoga kaj ti nazivaš "gafom", neovisno o svađi Billa i Nvidie oko cijena chipova za X-box-tko je molim te lijepo tjerao Nvidiu da napravi chip koji je inferioran u shader-based operacijama a svaki je bedak znao da će VEĆINA nadolazećih igara biti takva???
Investirori, naravno.
Pri dizajnu arhitekture se nisu poštovale DX specifikacije + što je ATI u iste ubacio svoje sheme koje su odgovarale čipovima koje su u tom trenutku dizajnirali.

Grafički čip ima svoj production cycle. Kod nVidie i ATI-ja je vrlo sličan što će reći da tvrtke u praktički istom vremenskom razdoblju izlaze sa novim proizvodima. S tim na umu je nezamislivo neizdavanje FX serije čipova. nVidija je znala da se zajebala sa MS-om kad je ATI izbacio svoje, tada akutalne, modele Radeona, ali si jednostavno nije mogla priuštiti da otkaže arhitekturu na koju su potrošili toliko vremena.

Premda cijela ova spika izgleda kao AMD vs. Intel to nije tako. Intel je sa svojim Pentiumima 4 planirao razvaliti AMD preko takta, ali su trapavo skužili da takt nije moguće tako visoko gurati. nVidia je s druge strane popušila na spiku arhitekture koja nije razvijena u skladu sa aktualnim industrijskim standardima. Zašto? Zbog bahatosti i nadobudnosti, ali i hrabrosti. Jer stvarno moraš bih hrabar da čak i skrivećki pokažeš srednji prst MS-u, a da istovremeno nisi baziran na open sourceu.

Citiraj:
Kaj se tiče objektivnosti-nisam primjetio da si po DOOM-u 3 tak zdušno čačkao i dao si truda koliko si ulužio u teoriju zavjere Nvidia vs ATI/zločesti Gabe Newell
Naravno da nisam budući da ATI ima loše performanse zbog toga što u Doomu III ima mnogo stencil sjenčenja. Stencil sjenčenje je feature za razliku od shaderske preciznosti s kojom je ATI preko Valvea udario na GeForceice.

Citiraj:
Neću ni pričati o tome kako nikad nisi propustio priliku ispljuvati ATI drivere ili BETA inačicu istih a nijedamput još u testu nisam pročitao da Nvidia ima sa tom-i-tom revizijom drivera problema u nekoj igri...a bogme ih je bilo.
Kad sam ih imao, spomenuo sam ih. Ako sam ih manje spominjao to samo znači da po mom iskustvu ATI ima nezrelije drivere u odnosu na nVidiu. To, vjerujem, stoji?
Staro 16.01.2005., 15:40   #26
Jelc
Super Moderators

Prvo-sam timedemo iz DOOM-a 3 nema po meni baš nikakve veze sa igranjem istog i nema ni govora da taj isti demo može biti stvaran pokazatelj kako se grafa ponaša u igri, valjda već svi znamo da je isključena fizika i zvuk.

Kakvi su bili rezultati na početku testiranja čim je DOOM izašao i kakvi su sad je malo drugačija priča.
Isto tako je zanimljivo pogledati reze sa sajtova koji su napravili custom demo-razlika onda i nije baš takva

Istina je da je već stara priča da je ATI generalno brži u DX igrama, Nvidia u OGL-u, a ti zastupaš stavove da kad Nvidia zajebe seriju i masno popuši u DX-u...e...onda ima malo više čimbenika koji su utjecali na to, a ne činjenica da je Nvidija bahato krenula u razvoj istog ne poštivajući osnove DX-a.
Valjda su mislili da će svi pisati u Cg-u ne bi li im bilo lakše.

Cijela ta "CineFX" pompozno najavljivana serija je bila pušiona, utukli su brdo love-i popušili

Neću ni spominjati koliko ih je koštalo uletavanje u još nerazrađeni proizvodni proces dok je ATI uredno svoje grafe štancao u starom.

To da je ta serija bila čisti promašaj je na kraju krajeva pri predstavljanju 6xxx serije priznao i tip čija ti sličica krasi zaslon moba-neponovljivi Jen-Hsun Huang

bdw-nije li malo licemjerno zaboraviti ono doba kad je Nvidia bila blisko slizana sa MS-om i drmala tržištem, imala veliki utjecaj na pisanje novijih verzija DX-a, sad kad su popušili reći da " stvarno moraš bih hrabar da čak i skrivećki pokažeš srednji prst MS-u"???

Izgleda da si malo zaboravio kako je to izgledalo kad su bili aktuelni MX2 i prvi TI modeli, pa GF3 i 4 serija...prvi NForce i X-box...doslovce su virili Billu iz bulje kak su se duboku zavukli

I onda su pokušali zadržati prvu dogovorenu cijenu chipa za X-box bez obzira na prelazak u finiji i jeftiniji proizvodni proces, dobili malo po njonji i sad su po tvom tumačenju postali maltene jadna mala firmica koja se usudila nekaj reći velikom MS-u i sad eto zato ispašta...

Siročad mala, skoro da mi suza pod oko kane kad se toga sjetim...
Jelc je offline  
Staro 16.01.2005., 15:49   #27
Freek
Premium
Moj komp

Freek's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Mislim da se ovdje debelo skrenulo s teme, po običaju PCEX-a
Naravno da je isplativije uzet 6800LE pa čak da ima i iste ili čak "mrvicu" slabije rezultate. POšto je to novija grafa samim time buduće igre će ipak malo bolje radit na njoj. Stvarno je malo previše tih prepucavanja. Šta nije sramota da vas Freek mora smirivat
Freek je offline  
Staro 16.01.2005., 16:17   #28
Pantera-N
Premium
Moj komp

Pantera-N's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Freek ima potpuno pravo, otišli ste u PM sa teme! Ajde da se vratimo!
po cijenovnom rangu i po mogucnosti odkljucavanja isplativije je uzeti 6800le, ali nemojte zaboraviti da dolati x800xl koji je u cjenovnom rangu sa 6600GT! Jedva cekam!
Pantera-N je offline  
Staro 16.01.2005., 17:21   #29
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
joj vidi vidi kakva zanimljiva rasprava!!
šteta kaj imama preveč posla zadnje dane pa se ne stignem svađata preko foruma
a sad konkretno kaj se tiče 6800LE po meni je ta grafa potpuno neisplativa obzirom na cijenu ak joj ne otljučaš još neke pajpe
generalno je 6600GT daleko bolji izbor ak hoćeš NVidiju
i da 6800LE je u HalF lifeu značajno sporija od 9800pro pogotovo tam gde ima puno vode (čitaj shadera) a kad kađem značajno onda je to značajno

ajd pozdrav i dajte malo žešće rasprave da ćovjek ima kaj zanimljivo čitat na forumu
pinsla je offline  
Staro 16.01.2005., 19:00   #30
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Čemu panika? Po meni ovakve rasprave kakve se trenutno vode između Jelca i Berena potaknute Master X su odlične! Pa jebemu niko nikog ne naziva glupim ili ružnim, neznalicom itd...Svako ima pravo na svoj mišljenje i zastupanje/nezastupanje neke firme. Ako se takve rasprave vode s nekakvim činjenicama i ulaze u samu filozofiju pojedinog proizvođača u čemu je problem? Kad bi barem bilo više ovakvih rasprava. Ja bi prije čitao ovako nešto nego pola drugih rasprava koje se vode po forumu a svode se na...neznam ni sam, moj tata i tvoj jedu govna
tor je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno