|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
sempron 2800+ i asrock alive nf7 hdready
Imam navedenu kombinaciju i htio bih smanjiti broj okretaja cpua na ćim manje...uspio sam u biosu smanjiti pomoću opcije quiet fan sa cca 3000 na 2400 ali i dalje mi je peglasno (HTPC računalo)...izgleda da procesor ne podržava cool and guiet...kako smanjiti okretaje na ćim manje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Ako se procesor ne pregrijava slobodno izaberi jedan od ovih: http://links.hr/index.php?option=kat...orija=05091209 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
to je am2 socket ? ako je , onda ti je cooler spojen preko 4pinskog na plocu - i mislim da mozes dobiti da se vrti na 1500 , cak i 1400 ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Hejter
|
pogledaj u biosu jer imas opcije smart fan , ili nesto da se spominje PWM ... EDIT - nisam bio lijen i skinuo sam upute ta tvoju plocu ![]() u biosu ides na h/w monitor pa cpu quiet fan , i kad je to na enabled otvoriti se jos dodatno opcije za podesavanje vrtnje venta u skladu sa temperaturom ili tako nesto , uglavnom probaj pa javi ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
Možda postoje kakve skrivene opcije? Imam doma intela i na njegovoj ploči se u skrivene opcije ulazi sa Ctrl+F1, ima li Am2 lploča nešto slično? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Hejter
|
neke imaju , poput gigabytea , za asrock nisam siguran . pa kaj taj vent ima samo u biosu low , medium i high opciju ??? fakat lose , pa i ecs ima regulaciju po stupnjevima,odnosno brojevima i lagano se sredi da se vrti na 1200 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Ima samo te tri opcije, a ak ima skrivenih do njih neznam doći. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Hejter
|
mislim da nema ta ploca nista skriveno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Ja sam lijena pa bi sam trebao potraziti nekakav alat za podesavanje broja okretaja po temperaturama ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
Dobivam li što kupnjom novijeg procesora? Npr. intel e2180 cpu fan je na cca 500 okretaja. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|