![]() |
sempron 2800+ i asrock alive nf7 hdready
Imam navedenu kombinaciju i htio bih smanjiti broj okretaja cpua na ćim manje...uspio sam u biosu smanjiti pomoću opcije quiet fan sa cca 3000 na 2400 ali i dalje mi je peglasno (HTPC računalo)...izgleda da procesor ne podržava cool and guiet...kako smanjiti okretaje na ćim manje?
|
Ako se procesor ne pregrijava slobodno izaberi jedan od ovih:
http://links.hr/index.php?option=kat...orija=05091209 |
to je am2 socket ? ako je , onda ti je cooler spojen preko 4pinskog na plocu - i mislim da mozes dobiti da se vrti na 1500 , cak i 1400 ...
|
Citiraj:
Samo je pitanje kak to napraviti? U biosu ne vidim nikakvih opcija za podešavanje: |
pogledaj u biosu jer imas opcije smart fan , ili nesto da se spominje PWM ...
EDIT - nisam bio lijen i skinuo sam upute ta tvoju plocu :D u biosu ides na h/w monitor pa cpu quiet fan , i kad je to na enabled otvoriti se jos dodatno opcije za podesavanje vrtnje venta u skladu sa temperaturom ili tako nesto , uglavnom probaj pa javi ... |
Citiraj:
Možda postoje kakve skrivene opcije? Imam doma intela i na njegovoj ploči se u skrivene opcije ulazi sa Ctrl+F1, ima li Am2 lploča nešto slično? |
neke imaju , poput gigabytea , za asrock nisam siguran .
pa kaj taj vent ima samo u biosu low , medium i high opciju ??? fakat lose , pa i ecs ima regulaciju po stupnjevima,odnosno brojevima i lagano se sredi da se vrti na 1200 |
Ima samo te tri opcije, a ak ima skrivenih do njih neznam doći.
|
mislim da nema ta ploca nista skriveno :) sto je steta ...
|
Ja sam lijena pa bi sam trebao potraziti nekakav alat za podesavanje broja okretaja po temperaturama :D Ako vec postoji, tako nesto se moze naci na asrockovim stranicama, i taj alat naravno radi iz windowsa.
|
koliko ja znam samo gigabyte ploce imaju skrivene opcije i do njih se dolazi sa CTRL+F1, a ostale ploce nemaju nista skrivenoga...
|
Dobivam li što kupnjom novijeg procesora?
Npr. intel e2180 cpu fan je na cca 500 okretaja. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:24. |