|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
(riješeno) Ne prepoznaje hard disk(ove)
Kupio sam nove komponente: Gigabyte ga ma69 s3h, amd x2 4000, 1gb kingmax, fortron 350w, seagete 250gb. Trebao bi instalirati drivere za satu, al nikako da prođem prvi dio instalacije wina: "inspecting your system" , sad bi trebao slijediti dio u kojem trebam stisnut F6 i instalirati sa diskete sata drivere. Međutim dalje nema. Kaj da radim?
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
si probao instalirati sa ukljucenim onim ide legacy supportom ili kak se to vec zove? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Spužva Bob Skockani.. :XD
Datum registracije: Mar 2005
|
Ta ploča bi morala prepoznati hard i bez drivera za radi/sata.. ![]() ![]() Ako en,onda drivere sa cd-a na disketu i ako imaš disketar onda mora doći do toga da te pita za drivere s floppya i da ih ti ubaciš. ![]() BTW : Imam istu ploču i isti diks,prepoznalo sve iz prve..bez problema. ![]()
Athlon64 X2 5400BE Brisbane @3000Mhz + KATANA 2 + AirTunel@2x Xilence 120mm Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4 Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5 XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Hmm, nisam nego sam imao na Native IDE mod koji je default, pa sam čitao u uputstvima da treba staviti na SATA - AHCI kako bi instalirao sata drivere. Sad trenutno formatiram disk na ovom kompu. Budem probao i na legacy ide. Nego što dobivam sa legacy? Za legacy mi piše ovak: uses dedicated IRQ that cannot be shared whit other device. S kojim to uređajima, što to točno znači? Ako vidiš iz mog sig, imam iste komponente. Isto kad sam slagao, a slagao sam sam ko i sad proradilo je iz prve. Ovo sam kupio za videonadzor i knjigovodstvo. Kako nisam imao takvih problema na svojoj konfi rekoh idem po provjereno, i eto prvi zaheb. Nego jel na segatateu treba neš mjenjat jummper ili? Do sad sam imao hitachi, a kak ga nisu imali u vemilu uzeo sam segate.
Svi elektronički uređaji rade na bijeli dim! Kad dim izađe uređaj više ne radi!!! Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 06.01.2008. u 01:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Treba maknuti jumper ako oćeš da ti radi na SATAII a ovo da nemre sherati IRQ te netreba brinuti, neće ti niti trebati sharanje tog IRQa... ![]()
![]() |
#6 |
Premium
|
eto, maknuo sam jummper, stavio na ide legacy i ista stvar, dalje od inspekcije mog sustava ne ide. Znači grafičke nemam, koristit ću integriranu.
![]() |
#7 |
Premium
|
Ne bi vjerovali zašto nije radilo. Već na rubu živaca počeo sam čupati sve van i rekoh da vidimo na moje kaj ne radi. Tek što sam izvadio modemsku i lan karticu, rekoh da probam sad. Upalim, boota se i voila ušao sam u setup. Hvala ljudi na pomoći.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|