![]() |
(riješeno) Ne prepoznaje hard disk(ove)
Kupio sam nove komponente:
Gigabyte ga ma69 s3h, amd x2 4000, 1gb kingmax, fortron 350w, seagete 250gb. Trebao bi instalirati drivere za satu, al nikako da prođem prvi dio instalacije wina: "inspecting your system" , sad bi trebao slijediti dio u kojem trebam stisnut F6 i instalirati sa diskete sata drivere. Međutim dalje nema. Kaj da radim? |
si probao instalirati sa ukljucenim onim ide legacy supportom ili kak se to vec zove?
|
Ta ploča bi morala prepoznati hard i bez drivera za radi/sata.. :stoopid: :)
Ako en,onda drivere sa cd-a na disketu i ako imaš disketar onda mora doći do toga da te pita za drivere s floppya i da ih ti ubaciš. :) BTW : Imam istu ploču i isti diks,prepoznalo sve iz prve..bez problema. :) |
Hmm, nisam nego sam imao na Native IDE mod koji je default, pa sam čitao u uputstvima da treba staviti na SATA - AHCI kako bi instalirao sata drivere. Sad trenutno formatiram disk na ovom kompu. Budem probao i na legacy ide. Nego što dobivam sa legacy? Za legacy mi piše ovak: uses dedicated IRQ that cannot be shared whit other device. S kojim to uređajima, što to točno znači?
Ako vidiš iz mog sig, imam iste komponente. Isto kad sam slagao, a slagao sam sam ko i sad proradilo je iz prve. Ovo sam kupio za videonadzor i knjigovodstvo. Kako nisam imao takvih problema na svojoj konfi rekoh idem po provjereno, i eto prvi zaheb. Nego jel na segatateu treba neš mjenjat jummper ili? Do sad sam imao hitachi, a kak ga nisu imali u vemilu uzeo sam segate. |
Treba maknuti jumper ako oćeš da ti radi na SATAII a ovo da nemre sherati IRQ te netreba brinuti, neće ti niti trebati sharanje tog IRQa... :)
|
eto, maknuo sam jummper, stavio na ide legacy i ista stvar, dalje od inspekcije mog sustava ne ide. Znači grafičke nemam, koristit ću integriranu.
|
Ne bi vjerovali zašto nije radilo. Već na rubu živaca počeo sam čupati sve van i rekoh da vidimo na moje kaj ne radi. Tek što sam izvadio modemsku i lan karticu, rekoh da probam sad. Upalim, boota se i voila ušao sam u setup. Hvala ljudi na pomoći.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:13. |